reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Stokrotka - mozna, mozna. To nie jest przysposobienie, tylko uznanie dziecka, w tym wypadku uznanie poczętego ;)
Musicie byc oboje, Ty musisz miec odpis aktu urodzenia, oboje musicie nie dowody i jeszcze zaświadczenie aktualne od ginekolog o ciazy.

Trwa to 20 min. Jak dokument wezmiesz do szpitala to bede musieli sie posługiwać nazwiskiem jakie nadacie w tym dokumencie dziecku.
Dodatkowo nie bedziesz sie musiała potem zajmować tematem i jechać po porodzie rejestrować urodzenie, tylko Tatus sie sie tym zajmie :)

Ojaka - super ta rozmowa blizniat :) Jak ja patrzę na moje dwie, każda w innym inkubatorze to mi jest ich zal, 8 miesięcy prawie razem i teraz co, każda sama...

Ma_Dunia - dziękuje bardzo. I duzo, duzo zdrowia i sil dla Twojego taty. Na pewno przyjedzie we wrześniu. Wnuczki maja moc uzdrowienia :)
Mój teść rok temu zachorował na nowotwór (lymphome), były straszne momenty. Ale jak sie zima dowiedział o ciazy... Chodził tylko i mowil 'dwa serduszka, dwa serduszka'. W maju byli u nas, a choroba w pełnym odwrocie.

Natkusia - gratuluje, szkoda, ze nie było mi dane doczekać tego momentu.

Byłam u dzieci, sciagnelam mleko, wykąpalam sie, napisałam kilka smsow, ogarnelam pokoj, w tv mało ciekawie. A śniadania wciaz nie ma kurcze :)))

No i czekam na M. Jak piesek juz poznaje jego kroki na korytarzu :)))

reklama
Madison bo pobyt w szpitalu jest bardzo męczący i żeby przetrwać trzeba się czegos chwycić;)
Jak mój siostrzeniec był z siostrą w szpitalu to moje wizyty były ich jedyną rozrywką;) Malutki juz drugiego dnia nauczył się mówić ciocia i co chwila czworakował do drzwi w oczekiwaniu...oj nabiegałam się do nich!!!;)

Sierpniowa już lepiej?

Miłego dnia;) Już się cieszę na samą myśl, że będzie gorąco;)

Madison - jestem pewna, że jakoś się psychicznie uporałaś ze świadomością dostarczenia tego stresu anestezjolog haha:-) To cesarskie cięcie to i tak lajtowo u Ciebie wygląda, a z dnia na dzień pewnie będzie lepiej :-)
W domu będzie Ci pewnie lepiej, zawsze to własne stare śmieci no i synek, a dziewczynki pewnie lada dzień do Was dołączą :-) Załapałaś się chociaż na te szpitalne naleśniki? :-)

Fiuufiuu - powodzenia w urzędach :-)

Ewcol - jak jesteś ciężko obrażona to mu kartkę zostaw, sam się odezwie :-D

Ewaelinka - trzymaj się tam mocno :-) I informuj w razie możliwości co się tam u Ciebie dzieje.

Katushka i Natkusia - gratulacje :-)

Dziewczyny co do pięt, to z taką zrogowaciałą podeszwą dobrze sobie radzą kremy Scholla z serii 7day coś tam regenerujące wysuszone pięty, faktycznie skóra się robi miękka :-)

Asiolek Niestety, jak na zlosc same koszmary Mialam do tego wstawalam Co 2 godz. Cos okropnego. Odwozimy core I mobilizacja do pracy jest :-) a ten smrod to byl chyba jaszczur, szok..
Milego dnia, uwazajcie na siebie.
Ewaelinka jak Co to klinika.
Madison dziwuszki piekne!

Witam

Asiołek dzięki za info odnośnie mydła spróbujemy.
caltha na pewno odezwę się po wizycie
Madison rozumiem , wysłałam Ci wiadomość. Jak czytam Twój post odnośnie powrotu do domu, to pomyślałam o tym samym co caltha, że to jeszcze te chwile tylko dla synka, a później będzie musiał czasem dzielić się z dziewczynkami.
Ewalinka trzymaj się, coś te końcówki są ciężkie, może chodzi o to by porody nie były męczarnią,a ulgą :-)

A ja dziś nawet się wyspałam, zaraz śniadanko i do dermatologa, a później zobaczymy, mam chęć na robienie wszystkiego, ale cos czuję, że jak wrócę to mi przejdzie:sorry:.

siemanko ;-)

Dzisiaj bylam oddac krew. Myslalam, ze od 7 otwarte a to od 7:30 wiec troche sie naczekalam.Kolejka dluzsza od przychodni i kazdy tylko swjego miejsca pilnuje wiec o przepuszczeniu ciezarnej chyba do glowy im nie przychodzilo. Nawet jeden gosciu pokazal mi na ostatniej stronie gazety te nagie laski i mowi,, patrz pani jak gola dupe pokazuje, a jest w ciazy i z papierosem w gebie '':cool: W koncu otworzyli i wszyscy poszli do recepcji a ja od razu do laba wiec bylam pierwsza. Jak wychodzilam z gabinetu to ci ludzie czekali do laba i mordki mieli nie zadowolone:laugh2:

Dzisiaj pakowanko i w trase. 6 godzin jazdy samochodem mam nadzieje, ze wytrwam . A jutro wesele i w niedziele znowu powrot.

Buziaki laseczki

Witam sie i ja,

Wczoraj pól dnia mnie nie było i ledwo nadrobilam wszystkie posty. Ja juz jestem po wycieczce w szpitalau i teraz wiem co i jak. ... wiec moge rodzic w razie czego ;) Szpital wydaje sie naprawdę fajny. Z rzeczy, które mnie cieszą to bede miała 3 spotkania z konsultantka laktacyjna i jeno spotkanie z kimś, kto bedzie mnie uczył masazu tybetańskiego dzieci ;) co mnie natomiast dziwiło to to, ze po porodzie naturalnym trzymają az 5 dni- troche długo chyba :eek:

Milego dnia dziewczyny!

Katarina- dobrej zabawy :-) my tez jutro sie bawimy :-)
Apteka Gemini mnie wkurzyła. Tydzień czekam na zamówienie...
Dziś mam kupe roboty,wiec później zajrze.... I dzis 36tc :-)

Gratulacje, Pamietaj o zdjeciu :-)
A Ja zdycham.. Po drodze juz wzielam mg, wrocilam to nospe, brzuch mnie bolak,maly opadl w dol, terazlatam I wymiotuje, nie wiem Co toma byc.. Apetytu zero.. Roboty masa..

reklama
Caltha- moze to i racja na czymś przyoszczedza to pozńiej maja kasę aby dłuższe wczasy zafundować ;) A warunki dobre. Najbardziej mnie urzekło manu - duży wybor posiłków, a koleżanka ktora rodziła rok temu mówi, ze do dziś jej sie marzy powrót do szpitala ze względu na to jedzenie ;) ja akurat jesc lubię, wiec sie juz nastawiam ;)

Do góry