reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Dziewczyny jeszcze raz dziękuje bardzo i za kciuki i za gratulacje :)
Jeny jak mi lżej na duszy dzis. No i moge sie podrapac bez paniki :)

IZIS - pytałas o te badania do szpitala, dowiedz sie jak to jest u Ciebie, bo to różnie w rożnych szpitalach.

U mnie trzeba miec kiłe z końcówki ciazy, zoltaczke B, C, tez z koncowki, HIV, ostatnie usg z opisem, GBS, grupę krwii i przeciwciala wiadomo, ostania morfologia i mocz i wlasnie cos z ta krzepliwoscia było.
Inne ważne badania czy konsultacje lekarskie z okresu ciazy.
Tyle co pamietam, bo teraz jeszcze nie pytałam.

Do cc sa jeszcze jakies inne potrzebne, dostalam liste od mojej gin, ale to tez ew. szpital sobie zrobi. Ja musze byc w szpitalu wieczor przed, to sobie bedą mogli pobadac.
Ale i na cito tez moga, przecież nie zawsze wszystko dzieje sie na spokojnie.
Znaczy no u nas na Sierpniowkach to zawsze :)

ANNA - masakryczna ta Twoja historia z psem. Zal zwierzaka.
Powalajace ceny tych psich fryzjerów swoja droga.
Gratuluje, ze przygotowania zakończone!
Ja to sie juz pogubilam co i jak, a dopóki nie odspawaja mnie od łóżka to nie ogarne chyba za wiele.

CALTHA - no wlasnie mnie tez zastanawia, ze 9 miesięczna ciaza jest juz passe ;)
Ciekawe co z tego bedzie wszystkiego. Skończy sie tak, ze większość bedzie jednak w sierpniu prosić dzieciaki by raczyly wyjśc ;)
Najważniejsze by sie zdrowe i silne porodzily!

Ja znowu po cichu wierze w moje 38tc. Tak bym chciała ładnie donosić dziewczynki.

Slodkich snow! Pomiędzy nocnym sikaniem i piciem oczywiście ;)

reklama
Młody aktywny w sumie cały dzień. Rzadko kiedy jest spokojny.
Byliśmy na pizzy i ledwo żyję. Wieczorami jednak mam dość. Pachwiny mnie bardzo bolą :-(
Kac mądry chłopiec i w pieluche się nie załatwi.

Madison- cieszę się z Twoich wyników.

Anna,Fiuu- trzymać się tam!!!

Cholerka, czytam ostatnio sporo o tym co może być oznaką zbliżającego się porodu i wszystko co opisujesz fiuufiuu mi do tego pasuje :/ uważaj na siebie.

U mnie też są różne dni ruchliwości. W czwartek od rana cały dzień mega ruchliwa. Piątek-dużo spokojniejsza, od czasu do czasu jakby się przeciągała. Teraz dopiero chwilę solidnie pobuszowała i chyba już śpi :)

Ja to bym się nie zdziwiła, gdybym mimo obecnego stanu przenosiła :)) zawsze wszystko na opak ;)

Witam o świcie;)
Dziś idziemy na wesele! Mogłabym pospać, ale cóż jak już mi się nie chce;/
Wczoraj podczytywałam regularnie, ale byliśmy na działce więc pisać nie miałam za bardzo jak, bo to miał być dzień spędzony z mężem:) I tak się mnie zapytał'... co Ty byś zrobiła bez tych sierpniowek ...' :p
No właśnie nie wiem;)

Madison cieszę się, że u Ciebie dobrze;)
Katushka brawo! Piękny brzucholek;)
Natkusia to dobrze, że już topór wojenny zakopany;) Widziałam jak było Tobie z tym ciężko...
My się z A. nie kłócimy, tylko teraz tak myślę, że nie ma o co ( ja do tej pory nadal wszystko sama ogarniam na perfekt i jak A. wraca z pracy to nie dość, że wszystko zrobione to jeszcze żonę zastaje zadowolona z życia).
WKasia to możesz być dumna z Agatki;) A z matmy poległo wielu...
Katrina udanej zabawy:)
Gorgusia też teściowa wymyśliła...babcie to mają czasami pomysły;/ Mój siostrzeniec wpatrzony w dziadków, mógłby u nich przesiadywać co week, wszystkie święta i całe wakacje... I tak w większości wychodzi!!! Ale tam to hulaj dusza- wszystko może, wszystko dostanie.
Karaiwina u mnie akurat mała w ostatnim czasie bardzo ruchliwa!;)
Anna super, że napisałaś co u Ciebie;) Z psem przygoda nie do pozazdroszczenia ;/
Justyna udanych zakupów;) Jak będzie wózek to już z górki;)
Izis Ty chyba też spać nie możesz, tylko w odwrotną stronę...ciekawe o której zameldujesz się z powrotem; p

Z godzinę chyba już doczytuję i drukuje:p

Ostatnia edycja:
oszqrde - te kompleciki ze zwierzątkami z H&M kupowałam po 39,9 :-)

U mnie z ruchami narazie w normie, czyli dziewczę szaleje bladym świtem, potem troszkę w dzień i ożywa późnym wieczorem, ale ja zaczynam 33 tydzień to trochę miejsca może jeszcze mała mieć :-)

Nie mogę narzekać, ale jak za dużo się pokręcę to mnie jednak pachwiny i spojenie łonowe pobolewa, przewrócić się z pleców na boczek to też już nie takie hop siup :-)

witam, z rana:) madison a u nas hiv i badan na zoltaczke nie wymagaja w szpitalu bo ja nie mialam tego robionego a moj gin w szpitalu pracuje wiec jakby bylo trzeba to by robil....zreszta z synkiem tez nie mialam czegos takiego....

Witam z rana
Medison super że wyniki spadają.
Dziewczyny z dietami, współczuję ale już niedługo. U nas jak ktoś ma cukrzycę ciążą to co miesiąc trafia na obserwację do szpitala na 4 dni.
Anna współczuję przeżyć z psiną. Też mam psa więc wiem, że jak on cierpi to i my.
A u mnie noc super zastosowałam wynalazek wszechczasów STOPERY. Skurcze uspokojone, czekam na wynik posiewu i zobaczymy co dalej. Najgorsze są kilka razy dziennie badanie ktg . Łóżka strasznie niewygodne, moja mała nie cierpi tych czujników, kopie w nie ile się da. I później leżę zamiast 45 min. godzinę. Wczoraj normalnie się płakałam jak 1,5 godz. Musiałam leżeć później nie mogłam wstać z tego łóżka. Bolało spojenie, kość ogonowa i nie wiem co jeszcze.
Mam nadzieję że już niedługo tu położę.

Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich, ale z tel. trudno pisać zwłaszcza, że ją nawet sms nie wysyłam. Dzięki za wsparcie. :)

I jeszcze tel. Poprawia mi po swojemu niektóre słowa. Ją chce do kompa.

Ostatnia edycja:
Witam:-)

Magda 37 pamietam jak leżałam w poprzedniej ciąży i pierwsze noce to był koszmar. To był czerwiec, gorąco okna wszędzie pootwierane, wiec dźwięki z porodówki niosły sie szalenie. Ja musiałam mieć mp3 z muzyka, bo stopery mało dawały. Potem trochę sie ochlodzilo, pozamykali okna, wiec dźwięki nie szły tak bardzo. Ale współczuję, bo wiem co to znaczy.

ja dziś od rana czuję dyskomfort w łechtaczce:no:Wiem, ze to,pewnie dziwne, ale mala musi mi uwierzyć jakis nerw i mam wrażenie ucisku. Okropne. Ja już chce 24 lipca wtedy bedzie skończony 37 tc

Nadal jestem na Mazurach :-) złapałam zasięg i przeczytałam co u Was :-)

Madison super, ze wyniki się poprawiły

Fiuu uważaj na siebie

Ewcol zdrówka

Tęsknię :-) ściskam

Diet, szpitali, chorób bardzo współczuję.

Ja się relaksuje, jem ziemniaczki z ogniska z maselkiem czosnkowym, grilluje, patrzę na jezioro i zbieram siły :-) ale już więcej niż 200-300 metrów spokojnie nie przejdę... Jutro wracam do domu :-)

reklama
Hej :-)

Dzisiaj koncze 36tc :-D jeszcze tylko tydzien.. jaa :-) juz czuje spokoj na tym etapie!
Dzisiaj oczywiscie wrzuce foto do galerii ;-)

Brzuszek mi juz opadł :tak: małego czuje ale to nie sa ruchy jak np 2tyg temu.. jak mnie niepokoi to wspomagam sie detektorem ;-)

MAGDA mnie wszystkie kosci na dole bolą.. wszysyko sie rozchodzi, masakra..

GORGUSIA co za tesciowa.. dobrze, że Kac madrzejszy od niej ;-)

MARLENKUS udanej zabawy! :-)

CALTHA mozliwe? W lipcowkach sie dzieje.. i czuje ze u nas tez sie w lipcu duzo posypie :tak:

ANNA wspolczuje psiaka eh..

KARAIWINA te ruchy chyba zmieniaja czestotliwosc.. im pozniej tym slabsze

FIUFIU no ciekawe czy u Ciebie sie rozwiaze :-)

Milego!

Do góry