reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam się i ja. Agatę wysłałam do szkoły i ze spokojem mogę pisać.
Na temat kumulacji porodów po burzy tez słyszałam od położnych w szpitalu.Chyba coś w tym jest, a może chodzi o sam stres wywołany burzą(ja boję się strasznie).
I znów gorąco,jeszcze będę dżem z truskawek robić, bo teściowa pytała czy nie chcę.Nie chce mi się, ale później się fajnie wyciąga ze skrytki.No i wiem, co jem:-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ewcia, Natkusia cały czas kciuki zaciśnięte:tak:

reklama
ja wczoraj robilam z czeresni dżemik..mniam..tez wole swoje bo są smaczne i zdrowe, te ze sklepu juz tak dziwnie smakują

Asiołek czyli wychodzi na to ze juz powinnam miec to badanie wykonane i w 36 tyg.. ja mialam w 28 tyg u swojego lekarza ale w szpitalu tez mi je robili w 29 tyg bo nie mialam jeszcze wyniku...

Ostatnia edycja:
Meble oczywiście nie przesunięte, bo juz o 7 rano dotarły problematyczne newsy z pracy i trzeba było działać. Obiecał jednak, że jak jutro wróci to na pewno zrobi. Roboty akurat mam (kolejna szczegółowa lista zrobiona podczas bezsennej nocy) wiec nudzić sie nie będę.
Co do wyjazdu to oczywiście moje plany są czysto życzeniowe. Wizytę u ginekologa mam 23, wyjazd 26, wiec mogłabym sie zapytać czy jest szansa, gdyby do tego czasu utrzymała sie moja zadziwiająco dobra forma.

No ale żeby nie było kolorowo od wczoraj mam wrażenie że brzuch mi się trochę opuścił, znaczy, że piersi juz na nim tak bardzo nie leżą , wiec trochę jestem wystrachana. Dodatkowo mam dziwne kłuci w pochwie i ciągnięcie brzucha w dół.

Witam

Madison ja też mam coś z płaczem ostatnio. Parę dni temu M nakrzyczał na synka,że wylał wodę na kanapę,ten biedny stał smutny jak M to ścierał,łzy w oczach,ja podeszłam,przytuliłam i też się poryczałam..

Ewcia to czekamy teraz już tylko na same pozytywne wieści:)

Anna co tam u Ciebie??oddzywaj się. Czyżby mama zajęła komputer i nie możesz pisać?:)

Kurcze a ja z ciekawości zobaczyłam na rezerwacje w Lux Medzie do mojego gina i ostatni wolny termin ma na 11 lipca (akurat tym się nie przejmuję,bo i tak zawsze jak już nie ma miejsc to się dodatkowo dopisuję za jego zgodą) ale następny jest 6. sierpnia. A w między czasie?Czyżby urlop?? Będę się z nim widzieć 27 czerwca to mam nadzieję,że mi powie co mam przez ten czas robić,do kogo się zgłaszać. Chyba mnie tak nie zostawi pod koniec. Chociaż już nieraz brał urlop i musiałam kombinować z L4.

A tym od dzisiaj się "bawię":p:
literki do pokoju małej wymalowane na biało:
1.jpg

I stary koszyczek też przemalowałam, wystawię na parapet z jakimiś kwiatami. Chociaz tyle mogę w kwestii ogrodowej skoro ani kopać ani przesadzać nie mogę:
3.jpg2.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 51
  • 3.jpg
    3.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 45
  • 2.jpg
    2.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 43
Jutka... Masz wiadomość ode mnie:)

Ojaka...a jaką farbą malowałaś koszyczki? Bo ja rok temu tez pomalowalam, ale farba okrutnie się kruszyła i wczoraj wylądowały na śmietniku bo wyglądały okropnie.

Ostatnia edycja:
Co do dziewczyn które mają ciemne skutki to dobrze:) Podobno im ciemniejsze tym mniej wrażliwsze na urazy, wiec przy karmienia luz... A im bardziej różowe tym wrażliwsze. Ja akurat z tych różowiutkich:baffled:

Monya farba to Dekoral do drewna i metalu. Rok temu malowałam inny koszyczek, stoi na tarasie i ma się całkiem dobrze. Ale niestety nie pamiętam jaką wtedy miałam farbę:)

Gorgusia, podobno tam gdzie czkawka, tam głowa jest. Ja wcześniej też czułam na dole z lewej, a teraz na górze z prawej. No i brzuch mi zmienił kształt. W weekend czułam, że mała tam jakieś akrobache wyprawia. Zobaczymy na wizycie, czy się potwierdzi moje przeczucie.

Ja wyprasowałam drugą partię dzieciowych ubranek, jeszcze jedna mi została + wypranie wózka, nosidła i kołyski :/

reklama
Fiuufiuu - no gratuluje posta :)

Amelia - pamietam, ze i Ciebie tez od dawna ciezko z normalnym trybem życia. Kurcze jak to potrafi byc dolujace. Dobrze, ze z mała jest ok.

Natkusia - jak Ty dajesz radę tak leżeć. Na mnie lezenie działa tak dolujaco... Próbuje cos sobie wymyślać itd, ale czasami nic nie działa. A ja przecież nie musze cały czas leżeć.

Widze, ze kilka z nas zmaga sie z tematem meblowym ;) Moj M od trzech tygodniu przenosi komode z przewijakiem do sypialni. Wiem, ze moze to nie jest wymarzony mebel w sypialni, ale jak sie powiedziało A to trzeba powiedzieć B.

Ja tez rozpoznaje po czkawce ułożenie, co najmniej jedna jest glowka z dol! :)

Do góry