reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Ewaelinaka trzymaj sie dzielnie:-) Co do macanka to faktycznie Ci nie skąpią hehhehe będzie co wspominać bo potem min 6 tyg odpoczynku :-D:-D

reklama
Witam sie i ja,

Trzymam kciuki za Was, nie spieszcie sie tak jeszcze na ta porodowke!

Monya ja mam duzo znajomych w Londynie, mieszkalam tam kilka lat.

Lilly sliczniutka! Piekne zdjecie :tak:

U nas tez zapowiada sie upal. Ale dzis duzo planow do zrobienia w domu, wiec nie wychylam sie dalej niz do ogrodka ;-) Musze pozbyc sie niepotrzebnych rzeczy i uporzadkowac pokoj malej :-)

Kurcze dostalam jakiejs dziwnej wysypki na wewnetrznej stronie rak i kompletnie nie wiem od czego! Strasznie swedziiiiii

Witam i ja :-)
wczoraj cały dzień pranie, rozwieszanie, przekręcanie, bo wszystko szybko schło więc uprałam w nadmiarze, nawet od babci przejęłam rzeczy żeby je wyprać i jak uprasuję to jej zawiozę - ale jakoś nie odczuwałam zmęczenia. Teraz kupa prasowania, ale to chyba jutro.
Dziś kolejny upalny dzień. Jadę po południu na echo serca maluszka połączone z usg - mam nadzieję że nie odwołają bo tydzień temu odwołali...
Podróż do Warszawy powinnam przeżyć bo jadę samochodem z dobrze pracującą klimą ;-) oby tylko burzy nie było bo ja mam takie szczęście ;-)
jadę wcześniej, zgarnę męża z pracy, idziemy na randkę (a raczej coś zjeść) :-) a potem na badanie.

Poza tym jestem pokąsana przez komary :wściekła/y: wszystko mnie swędzi, do ogródka się nie da wyjść żeby jakiś się nie zaczaił :angry:
wczoraj nawet na słońcu mnie pociapały podczas rozwieszania prania :szok:
Miłego dnia :-)

Asiołek no właśnie ja też nie miałam przeciwciał i powinien jeszcze raz zlecić ale na pewno powie mi, że nie trzeba :-( Niestety realia wizyt NFZ.. oszczędzanie na wszystkim.. Commbsa nie miałam wcale. Ale ja mam Rh (+)

Martyna tak idealnie to jest kiedy Coombsa (w przypadku konfliktu) oraz Toxo robi się w każdym trymestrze :) no i może jeszcze Ci zlecą tą toxoplazmozę...

Witajcie!

Mi sie juz wszystko pomerdalo w głowie i dzis jak niania wychodziła z synkiem na spacer, a ja ich odprowadzalam do bramy to mi łzy naplywaly do oczu. Ja chce, ja chce, tęsknię za normalnoscia z synkiem...
Maly spi od 5 nocy w swoim pokoju, poszło gładko, przychodzi do nas o 7-8. M. go usypia. Czuje sie taka troche niepotrzebna :/

Splakalam sie pisząc te 2 zdania, żenada.

Gorgusia - widzisz, nie zawsze jest u mnie optymistycznie ;) Ale bardzo bardzo bardzo dziękuje Ci za cudowny komplement :) To juz drugi taki :) Zaczerwienilabym sie, ale sie wlasnie okazało, ze juz nie mam anemi wiec i cerę mniej blada i tych rumiencow nie widać ;)

Nie wiem jak Ty dajesz radę na dwa etaty tak. Poniekąd rozumiem to co piszesz, tez tak mam, ze zostawiona sama sobie góry moge przenosić, a jak jest pomoc to zaczyna sie rozmemlanie i brk dyscypliny ;) Ale w ciazy to chyba mozna sobie troche odpuścić :) Odpocywaj na tym urlopie, zasluzylas sobie!

Z synkiem to współczuje i gratuluje cierpliwości. Mały ma kurcze zacięcie, mam nadzieje, ze szybko ten etap minie skoro az tak intensywnie idzie.

Monya - ja musze pokłonic sie nisko za to doświadczenie w pracy w przedszkolu!
A te rozważania o wyjeździe to takie marzeniowe czy mas zgodę lekarze by sie ruszyć nad morze?

Ewaelinka - spokojnego transferu. Dobrze, ze sie uspokoilo i w spokoju trwa. Te burze Wam nie pomagają kurcze. Położne w szpitalu mówiły, ze kumulacja porodow sa w czasie pełni i w burze.

Tyle zapamiętałam w mojej środowej depresji. Zara se wrócę i przypomnę i dopisze.
Z plusów to 31tc skończony!
I jest pani sprzatajaca. A widok pani sprzatajacej i niani w żywiole wszedł mi na ambicje i byłam rano w sklepie i aptece, no mozna powiedzieć, ze jakis wyjazd zaliczylam ;)

martuska przy dodatniej grupie krwi, raczej przeciwciala nie sa wymagane....tylko przy ujemnej
ja na fundusz chodze ale mialam i toxo i przeciwciala...trzeba sie upominac o swoje poprostu

a wlasnie dziewczyny jak to jest z tym toxo i przeciwcialami..mialam w 28 tyg obydwa, to by bylo ostatni raz czy jeszcze sie potem powtarza?

Ewelinka kciukasy zacisniete, trzymaj sie tam dzielnie!

dzis jest jakis cholernie ciezki dzien...nie ma czym oddychac..mam rolety zasloniete i okna wyzamykane a i tak jest ciezko..wentylator sobie wlaczylam i ustawilam prosto na twarz bo mi sie strasznie ciezko oddycha/ mam jakies dusznosci i w pewnym momencie myslalam ze zemdleje....zrobilam sobie jeszcze kawe z cofeiną i juz mi troche lepiej....nie lubie sie tak czuc....
od rana probuje sie tez uczyc ale jestem taka jakas slaba ze kilka razy zasnelam nad tymi notatkami, do glowy nic nie wchodzi...porazka...
chyba tylko ściągi mnie uratuja....
maly tak ruchliwy ze mi caly brzuch chodzi, udalo mi sie nawet filmik nagrac, jak znajde kabel to wrzuce na zamkniety:tak:

Witam;)
Od rana aktywnie- wykorzystałam obecność męża i zrobiliśmy większe zakupy:) Zaliczyliśmy też ryneczek- truskawek, czereśni i innych warzywek mam do woli;)
Ewaelinka cieszę się, że wszystko ok;)
Justyna uzależnia, ale też ratuje w wielu sytuacjach- gdy się nudzimy, gdy mamy problem albo najzwyczajniej w świecie mamy ochotę pomarudzić;)
Kahaka no skoro miś okazał się świnką to cóż;) Ja swego czasu misia rysowałam codziennie- od małych kalek doszłam do wprawy, że wychodziły piękne Kubusie Puchatki;)
Magda toś poszalała;)

reklama
Do góry