reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

lavandela, wczoraj Natkusia podpowiedziała mi abym wzięła o jedną, albo dwie tabletki więcej luteiny i tak zrobiłam. Zamiast 2 razy 2 biorę 3 razy 3 i jest trochę lepiej. Nawet częściej odpoczywam i to też ma dobry wpływ :) Mam cichą nadzieje, że jednak jest dobrze. Dzisiaj jak M skończy pracę jedziemy do lekarza. Trzymajcie mocno &&&&&&& całą noc nie spałam przez nerwy. Staram się nie denerwować, ale ta niejasność przeraża.

gorgusia, teściowa wczoraj powiedziała, że dużo kobiet przez pół ciąży krwawi i jest ok. Ja mam krwawienia i wczoraj miałam małe skrzepiki, a dzisiaj tylko trochę krwi. gorgusia, a miałaś skrzepy?

reklama
Nie. Ja miałam nadżerkę, która krwawiła dosłownie non stop. Każda wizyta w toalecie to był ogromny stres. Dwa pobyty w szpitalu. Ale jest ok. Oby tak było i u Ciebie.

Dziś gadałam z muszlą.... był przy tym mój synek. Przyglądał się po czym sam stanął nad kibelkiem i udawał,że wymiotuje :-D

Gorgusia ...ale kochanego masz synusia....maluni jeszcze jest !

Dziewczynki ja właśnie wróciłam od gina...nie zrobił mi usg bo się aparat zepsuł :wściekła/y:
Ale niestety mam znów kolkę....łykam buscopan bo tylko on jest bezpieczny ( i no-spa)
Ciekawe kiedy znów wyląduję w szpitalu !!!

Ja też za każdym razem kiedy biegnę siku sprawdzam jak tam mój "śluz" nadal biały czy może już różowy albo brązowy .... ehhhh

Trzymam za Was mocno kciuki &&&&& MUSI BYĆ DOBRZE !!!

Dorcia- bido Ty moja. Niech ta kolka spada na drzewo! Trzymaj się! A poza tym jak się czujesz?

Kaculo jest kochany. Słodziak z niego do potęgi. Naśladował to wymiotowanie na oskara :-D

My juz w klinice, siedzimy i czekamy na swoja kolej. Tak jak Malusiolka mowi ja mialam in vitro robione w uk no i dodatkowo robilam je prywatnie bo na panstwowe sie nie zakwalifikowalam. Dzieki dziewczyny za informacje dotyczace luteiny.

gorgusia, jak byłam u pierwszego lekarza, to powiedział, że widzi nadżerkę, ale na razie nic więcej nie może powiedzieć. Zrobił mi cytologię i miałam czekać na wyniki. Tak się wczoraj zastanawiałam czy moja nadżerka i torbielek mogą mieć coś wspólnego z moim krwawieniem.

Hej
U mnie nadal bez zmian. Miałam usg i maleństwo od wczoraj urosło 1mm :-) serduszko bije. tylko baba od usg cholernie nie miła i nic nie chciała mi powiedzieć :wściekła/y: dopiero profesor wezwał mnie do siebie i powiedział, że jest ok, trzeba czekać aż plamienie minie (jest już mniejsze) nie wiadomo skąd jest - może z wysiłku, przemęczenia , współżycia (choć to wykluczam, bo odkąd wiem o ciązy to nie współżyjemy z mężem), podróż długa (też wykluczam, bo nie podróżowałam)
Ważne, że z dzieckiem wszystko gra!
nudzę się w tym szpitalu, ale jak trzeba to będę leżeć.

Wiecie ja też nie rozumiem lekarzy, którzy bagatelizują krwawienia/plamienia. Moja ginka powiedziała na wizycie, że plamienie/krwawienie wymaga natychmiastowej wizyty w szpitalu więc jak tylko zobaczyłam brązowy śluz i torba pakowana i szpital. pewnie, że wolałabym tu nie być, ale kurde to dla dzieciątka. zbyt wiele przeszłam, żeby choć nie próbować go ratować! na szczęście na razi jest silne i ma się dobrze :-) i oby tak zostało

Co do luteiny - ja biorę pod język (ohydna) 2x2 tabletki, ale nie wiem jaki jest skład tych tabletek :-(

Plamienia w ciąży się zdarzają - często. tu na oddziale jest bardzo dużo kobitek, wszystkie z plamieniami. niektóre niestety nie wyjdą stąd szczęśliwe, ale większość da się uratować! więc jeżeli o mnie chodzi - jak plamienie to do szpitala :-)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Malusiolka koniecznie daj znać! odpoczywaj, teściów olej sikiem prostym ;-)

Domi jak dzieciątka?

szyszunia jak plamienie?

lavendela a zmniejszają się choć te plamienia?

Beate witaj i gratuluję serdecznie!

natkusia a jak u Ciebie ?? mam nadzieję, że tego śluzu już nie ma

Dorcia a to pech z tym aparatem usg! oby kolka Cię już nie atakowała!

Pozdrawiam dziewczyny i idę na szpitalny obiad ;-) bom głodna jak nie wiem :-) nawet to co tu dają zjadliwe jest :-)

reklama
Dziewczyny ja juz wracam do domu, powiem tylko ze wszystko ok i dziekuje za kciuki. Pozniej opisze szczegoly na watku wizytowym.

Do góry