reklama
Ahaaaa....no ja wiernie ciagle na Bielanach mieszkam od urodzenia. Obecnie przy kochanowskiego wynajmujemy mieszkanko na takim strzezonym osiedlu, ale w sierpniu przeprowadzka na andersena do mojego rodzinnego mieszkania, rodzice na je daja do momentu,az nasze sie nie zbuduje( tez na bielanach oczywiscie )
My dopiero w ten piątek idziemy na 19.00. Zdam relacje zaraz jak wrocimy. Tez jestem ciekawa co tam bedzie
dam znać w środe :-) my zaczynamy juz jutro :-)
no wiec my juz po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia na inflanckiej :-) wszystko bardzo fajnie przebiegało. Prowadzi je pani polożna z tego szpitala. Poopowiadała nam troche takich ogólnych informacji co kiedy i jak i sprawy organizacyjne a potem byl wykład o tym kiedy przyjezdzac do szpitala i jak sie zywic w trakcie karmienia piersia :-) i do domku :-) mi sie bardzo podobala ale moj maz troche znudzony byl tematem moze na nastepnych zajeciach wykaze troche wiecej zainteresowania :-)
andariel
mama super dwójki :]
aga, a trzeba mieć obuwie na zmianę? czy wystarczy jak są wygodne (no i czyste) "trampki"? coś trzeba samemu notować czy dają jakieś materiały może?
ja mialam juz dwa razy zajecia (ale szkola rodzenia przy Szpitalu na Zelaznej)
zajecia dosc dlugie, bo 3 godziny (w tym 1 godzina cwiczen), dostalismy ksiazeczke, ale i tak polozna podaje sporo dodatkowych informacji, ktore warto zapisac.
My juz przeszlismy fazy porodu, wyprawke.. wywolywanie porodu, kiedy jechac do szpitala... na jakie objawy zwracac uwage etc.. mojemu mezowi to sie przydaje. On mi nie wierzy, jak ja mowie o dolegliwosciach, a ta polozna opisuje je dosc obrazowo... on po tych zajeciach bardziej docenia, przez co przechodzimy..
zajecia dosc dlugie, bo 3 godziny (w tym 1 godzina cwiczen), dostalismy ksiazeczke, ale i tak polozna podaje sporo dodatkowych informacji, ktore warto zapisac.
My juz przeszlismy fazy porodu, wyprawke.. wywolywanie porodu, kiedy jechac do szpitala... na jakie objawy zwracac uwage etc.. mojemu mezowi to sie przydaje. On mi nie wierzy, jak ja mowie o dolegliwosciach, a ta polozna opisuje je dosc obrazowo... on po tych zajeciach bardziej docenia, przez co przechodzimy..
aga, a trzeba mieć obuwie na zmianę? czy wystarczy jak są wygodne (no i czyste) "trampki"? coś trzeba samemu notować czy dają jakieś materiały może?
przy zapisie pani mi powiedziała że mamy mieć więc je wzielam dla siebie i dla mojego męża, ale na miejscu nikt nam nie kazał nic zmieniać, wiec nie wiem jak to z tymi butamina zmiane... ale z tego co widzialam to wiekszosc par tez miala... Notować nic nie trzeba, no chyba że ktoś bardziej skrupulatny, bo te rzeczy co obie Panie mowily to bez problemu zapamietasz dostalismy rozpiske co trzeba miec do szpitala przy porodzie i cos w rodzaju listu do tatusiow ale nie wiem co tam jest dokladnie bo jeszcze nie mialam czasu na to zerknac :-) na nastepnym wykladzie mamy dostac rozpiske co bedzie na kazdych zajeciach... jezeli chodzi o stroj to ubierz sie normalnie, bo tam sie po prostu siedzi i slucha... jak w szkole :-)
andariel
mama super dwójki :]
ok, dzięki bardzo za podpowiedź;-) zaczynamy w piątek :-)
reklama
ok, dzięki bardzo za podpowiedź;-) zaczynamy w piątek :-)
koniecznie napisz jak było :-)