reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe przedszkolaki :)

U nas tez zadnych zajec dodatkowych poza rytmika nie ma - tez twierdza, ze dzieci za male - ciekawe, ze w innych przedszkolach sa zajecia i nie ma problemu :-( i angielski, i taniec - a u nas szkola tanca tak, ale dopiero od nastepnego semestru. Z dzieciakami do tej pory nie wychodzili twierdzac, ze grupa sie zgrac musi, ale w tym tygodniu juz beda isc.

reklama
Witajcie dziewczyny!!!! Mogę się dołączyć do pogaduszek? Mam na imię Martyna i mam córeczkę Olusię. Ola ma 3 latka jest ze sierpnia i chodzi do przedszkola. U nas odbyło się bez płaczu gdyż Ola chodziła już do przedszkola w tam tym roku szkolnym a raczej przedszkolnym:). Wchodzimy dzisiaj do sali pani woła ją żeby się przytulić w tym samym momencie ja tez ja zawołam Ola się zastanowiła i poleciała pierwsze do pani. Chyba jest lubiana w przedszkolu na pewno przez wychowawczynie na 100%. Ola ma szafeczkę z porzeczką. dzisiaj na obiadek o dziwo pierwszy chyba raz od kiedy patrze na kartkę nie ma mięska dzisiaj jest zupka pomidorowa i placki, a na podwieczorek kanapeczki. A u was jest mięsko? Bo gadałam na innym wątku z dziewczynami i jedno przedszkole to jakieś wegetariańskie. Pozdrawiam:)

heh Martyna wiem o jakim przedszkolu piszesz, to chyba niedoszłe przedszkole Fanti??
U nas jest mięsko dość często, ale nie codziennie, taki fajny bardzo zróżnicowany jadłospis.

bedzta, sandra- super, że tak wszytsko macie fajnie zorganizowane:tak:

mada- kurcze, dyrektorka przedszkola (bo w jej rekach wszytsko) jakies nie halo ma podejście do tematu:baffled: już nawet nie chodzi o te zajęcia dodatkowe, ale spacery:dry: teraz jest jeszcze taka fajna pogoda, że nic- tylko korzystać! może wy rodzice moglibyście jakoś to zmienić?? (jakis apel, czy coś...)

martyno i olu- witajcie:)

my mieliśmy ogromny wybór jeśli chodzi o zajęcia dodatkowe: rytmika obowiązkowa dla wszytskich, ale do tego gimnastyka, taniec, plastyka, logopeda, angielski.
zapisaliśmy na gimnastykę i taniec, zastanawiałąm się też nad angielskim- ale... poczekamy z tym do przyszłego semestru.
wszytskie zajęcia odbywają się w trakcie trwania zajęc podstawowych- czyli między 8-16, grupa uczestnicząca w zajęciach przechodzi do innej sali, reszta dzieciaków bawi sie z opiekunkami. jak na razie wydaje mi sie że wszytsko jest bardzo dobrze zorganizowane i nie mam żadnych zastrzeżeń:-p

witaj Martyna!!
nic nie słychać o pasowaniu na przedszkolaka w naszym przedszkolu:no:
u nas też jadłospis zróżnicowany, Alka ponoć pięknie sama wszystko zjada:tak:
no i dowiedziałam się, że angielski też u nas będzie:tak: tylko jeszcze nie wiem ile kosztuje...

U nas obowiązkowo dzieci wychodzą codziennie na podwórko podobno taka ustawa weszła, że bez względu na pogodę hartuje się dzieci.

gdzie mam szukać tej ustawy, musze miec jakąś podkładkę bo oni zasłaniają się cały czas względami bezpieczeństwa:wściekła/y:a plac jest nowy,rewelacyjny i bezpieczny, nawet huśtawki są zrobione z opon co jakby dziecko sie uderzyło podbiegając to wielkiej krzywdy sobie nie zrobi a Pań do opieki nad nasza grupa jest 3 !!!
nie chce robić awantury bo młoda ma tam spędzić 3 lata:baffled:

reklama
Mada a to panstwowe czy prywatne przedszkole? Dziwne ze maja taki super plac i wogole nei chca z niego korzystac. U Pata panie wolaly miec dzieci na dworzu bo latwiej bylo je pilnowac i szybciej sie maluchy meczyly, przez co lepiej potem spaly.

Do góry