reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

niee. W tamtym roku byłam w cp i zanim trafiłam do szpitala powiedzieliśmy teściowej i mówiłam jej, żeby nie mówiła nikomu bo nie chce zapeszać na razie… z resztą potem w szpitalu mi powiedziała, że wykrakałam. Nigdy jej tego nie zapomnę
Aha. Wiesz, to że się pochwaliła to to nie jej wina, ze sie tak stalo... Ale ja bym zdecydowanie nie powierzała jej sekretu. W tym roku jeśli nie czujesz się gotowa to nie chwal się teraz. A jak coś podejrzewa to zbywać że to nie to ;) ja wiem coś o tym, bo moja mama we wrześniu już od razu w ten sam dzień wszystkim gadała. Dwa tygodnie później musiała już powiedzieć że jednak babcia nie będzie.

reklama
I spać się nie da i krzyże bolą. Ja jeszcze nie doświadczyłam niestety więc czekam

Najgorsze jest to, że jak się ma już duży brzuch to nie da się spać na wznak, bo robi się słabo. Bałam się, że coś się stanie dziecku albo mi. Na jednym boku mi serce kołatało, więc też raczej unikałam, a w jednej pozycji całą noc spać, to wstawałam drętwa i połamana 😜 Jak skończył mi się połóg to spałam pół roku tylko na brzuchu i na wznak, bo tak mi tego brakowało 😅

Urodziła się zdrowa?

U mnie pierwsza ciąża 🤮 do 7 miesiaca włacznie, wtedy nie bylo tych tabletek na wymioty.
Druga bezobjawowa, 3 na początku plamienie przez krwiaka, ale potem też bezobjawowa. 4 bezobjawowa i teraz póki co tez zero objawów.
Mój mąż juz w pracy się pochwalił, chce powiedzieć rodzicom jak w Pl będziemy, ale ja Go stopuje, bo jeszcze nie mielismy wizyty u lekarza i dopóki nie zobaczę ❤️ nie chcę nikomu mówić

Czy są tu jakieś mamusie mieszkające w De?

Oj dajesz mi mini nadzieję, że może ta ciaza mi tak nie dokuczy z objawami, bo naprawdę nie mogłam funkcjonować, a teraz po prostu muszę, nie mam wyjścia 🙂🙃🙂 Współczuję wszystkim, które są w fazie wymiotów, życzę, by minęło jak najszybciej ❤️

Aha. Wiesz, to że się pochwaliła to to nie jej wina, ze sie tak stalo... Ale ja bym zdecydowanie nie powierzała jej sekretu. W tym roku jeśli nie czujesz się gotowa to nie chwal się teraz. A jak coś podejrzewa to zbywać że to nie to ;) ja wiem coś o tym, bo moja mama we wrześniu już od razu w ten sam dzień wszystkim gadała. Dwa tygodnie później musiała już powiedzieć że jednak babcia nie będzie.
chciałam sama powiedzieć w odpowiednim czasie. Właśnie mieszka piętro niżej i ciężko ukryć, z pewnych zachowań np teraz boję się, że zaraziłam się półpaścem bo siedziałam z małą a prawie ją wysypało ospa i widać to po mnie.
A moja mama myślę, że się Kapla bo kawy wczoraj nie wypiłam jak byłam u niej a piłam zawsze 😂

A jak u was poprzednie porody , długo się meczylyscie że skurczami czy sprawnie poszło ?
U mnie to było ciekawie 🤣 obudziły mnie bóle jakoś o 3. Po 5 obudziłam męża, że chyba się zaczęło się nie jestem pewna 🤣 jeszcze się wyłapałam (bo może jednak przepowiadające). Finalnie pojechalismy do szpitala jak miałam skurcze co 5 min i wyszło 6 cm rozwarcia! Przeskoczylam jakaś ciężarna, która była szybciej 🙈 Finalnie urodziłam o 12, nafaszerowana oksytocyna, bez znieczulenia. Wypisano nas 7 dnia ze szpitala 🤞

chciałam sama powiedzieć w odpowiednim czasie. Właśnie mieszka piętro niżej i ciężko ukryć, z pewnych zachowań np teraz boję się, że zaraziłam się półpaścem bo siedziałam z małą a prawie ją wysypało ospa i widać to po mnie.
A moja mama myślę, że się Kapla bo kawy wczoraj nie wypiłam jak byłam u niej a piłam zawsze 😂
Wiem, wiem. Już wcześniej napisałam, ze to decyzja rodziców.
A no tak. Pisałaś o ospie.. Kurcze mam nadzieję, że nie zarazisz się. Mocno przytulaam.

Cześć dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, wg aplikacji termin 20.08.2024, natomiast przypuszczam że ciąża jest młodsza, mam długie cykle i nie monitorowałam owulacji, pierwsza wizyta u ginekologa dopiero 7 stycznia wg terminu miesiączki to będzie równo 8 tydzień póki co zrobiłam tylko domowy test i jedno badanie krwi z wczoraj: beta 600 i progesteron 16, więc czekam cierpliwie jak to się rozwinie, ciężko teraz dostać się do dobrego lekarza moi powyjeżdżali na święta i sylwestra 😂
Cześć! Fajnie ze do nas dołączyłaś. Wpisuje Cię w kalendarz wizyt u lekarza.

reklama
Kochaniutkie nasze,
Przyszłe mamuśki bądźmy dla siebie w tym czasie oparciem i wsparciem.

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty! 💜

23.12. - @Annnna1994
23.12. - @Julia96!
23.12. - @sawcia92
23.12. - @Ewusia123
23.12. - @Sansieviera
23.12. - @Gosia0132
23.12. - @maga657

Wizyty:
24.12. - @Gosia0132
28.12. - @marzycielko
30.12. - @Annnna1994