reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Dziewczyny, a może napiszemy o sobie chociaż po jednym zdaniu żeby się troszkę lepiej poznać? :)

Ja zacznę :

Mam na imię Natalia, mam 36 lat pochodzę z Dąbrowy Górniczej, pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski trochę ponad tydzień temu :)
Ooo a polecisz gina? My mieszkamy w De, ale wybieramy się do Polski 30

dziewczyna czy każda z was ma jakieś objawy ciążowe ?
u mnie dzisiaj 5+3 i brak jakichkolwiek objawów, czy powinno mnie to martwic ?
wczoraj z ciekawości zbadałam betę i była 29.048
dobrze że jutro mam wizytę ale troszkę sie stresuje...
U mnie też objawów brak

Ja cały czas szukam odpowiedzi na trudne pytanie - czy czuje się gorzej jak nic nie zjem, czy jednak jak coś zjem. I kurcze nie wiem. Tak źle i tak niedobrze.
I to jest pytanie 😅 Też nie znam na nie odpowiedzi . Z jednej strony ciągle myślę o jedzeniu , a z drugiej mdli mnie non stop . Kupię sobie to na co mam ochotę i jeszcze drugiego kęsa nie wezmę jak już pierwszy mi wraca …

reklama
Ja mam 10.01, byłam wczoraj u mojej ginekolog ale niestety nic jeszcze nie było widać oprócz ciałka żółtego :( chyba jeszcze przed świętami przejdę się zbadać betę jeszcze raz żeby zobaczyć czy nie spada. Jak wy sobie radzicie z tym czekaniem?? 😅

W pierwszej ciąży to baaardzo mi się dłużyło, szczególnie że byłam na L4 i całymi dniami byłam w domu. A teraz pracuję i mam biegającą dookoła pięciolatkę, która cały dzień ma mi wiele do powiedzenia, więc często łapię się na tym, że zapominam o ciąży :D

Poruszyłyście temat pappy .
Osobiscie będę robić .
Jeśli wyniki wyjdą niepokojące pomyślę o rozszerzeniu diagnostyki .
Testów typu sanco , nifty nie zamierzam robić . Wolę te pieniądze wydać na rzetelnego lekarza do prenatalnych 😊

Mam dokładnie takie samo podejście. Jeśli pappa mnie zaniepokoi, to zrobię wszystko by się dowiedzieć więcej, ale jeśli wyjdzie "w normie wieku", to nie będę już w to brnąć.

pierwszą wizytę umówili mi gdy będę 8+2 13 stycznia przecież ja osiwieję do tego czasu…i myślę czy nie szukać u innego terminu aby tylko sprawdzić czy kropek jest tam gdzie powinien

Nawet te kilka dni wcześniej warto, żeby mieć spokojną głowę :)

dziewczyna czy każda z was ma jakieś objawy ciążowe ?
u mnie dzisiaj 5+3 i brak jakichkolwiek objawów, czy powinno mnie to martwic ?
wczoraj z ciekawości zbadałam betę i była 29.048
dobrze że jutro mam wizytę ale troszkę sie stresuje...

Poczeeeekaaaaj :D Ja w pierwszej ciąży też miałam luz na tym etapie, jak mi się w siódmym tygodniu mdłości i rzyganko odpaliło to do końca 2 trymestru było ciężko :D Teraz jestem 4+2 i czuję się super, ale jestem przygotowana, że za 2-3 tygodnie może być już jazda :D Chociaż oczywiście po cichu liczę, że ta ciąża będzie dla mnie łaskawsza.

Do góry