reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Ja też odczuwam głód, zjadłam, najadłam się i znowu glodna jestem. Jak mnie kiedyś nie ruszało to teraz mnie wkurza ten głód bo dziwnie się czuje 😂
Ja mam identycznie, dzisiaj to aż już nerwowa byłam z głodu co 1,5 godziny muszę coś jeść bo inaczej zaczyna mi się robić niedobrze a w poprzedniej ciąży to mało co jadłam, całymi dniami wymiotowałam wodą i nic do ust włożyć nie mogłam, już wolę być plus size niż całować kibel przez 3 MSC all day :p

A czy któreś z Was miało wcześniej cukrzycę ciążowa? Bo ja to mam wrażenie że u mnie w 1wszej ciąży była niezdiagnozowana, jakos źle mi wyszła ta krzywa cukrowa w ogóle dziwny wynik a bejbik się urodził 4,800 kg 🤡w ogóle ostatnio jeszcze przed ciążą wychodził mi podwyższony cukier i się zastanawiam czy ten wilczy apetyt i ciągly głód nie będzie związany z cukrzyca :/

Dokładnie męczące to jest bo zjem i za 20 min czuję głód. Ale bierze mnie na słone 😂 chociaż moja mama jadła codziennie chipsy paprykowe ze mną. Teraz uwielbiam chipsy paprykowe. Swoją drogą Ciekawe czy to ma wpływ 😂
Ja się śmieje, bo moja mama dwie ciążę jakby ze mną przechodziła. Teraz to samo. 😂😂😂😂 chyba za mnie znosi objawy ciazowe 😂

Ja mam identycznie, dzisiaj to aż już nerwowa byłam z głodu co 1,5 godziny muszę coś jeść bo inaczej zaczyna mi się robić niedobrze a w poprzedniej ciąży to mało co jadłam, całymi dniami wymiotowałam wodą i nic do ust włożyć nie mogłam, już wolę być plus size niż całować kibel przez 3 MSC all day :p

A czy któreś z Was miało wcześniej cukrzycę ciążowa? Bo ja to mam wrażenie że u mnie w 1wszej ciąży była niezdiagnozowana, jakos źle mi wyszła ta krzywa cukrowa w ogóle dziwny wynik a bejbik się urodził 4,800 kg 🤡w ogóle ostatnio jeszcze przed ciążą wychodził mi podwyższony cukier i się zastanawiam czy ten wilczy apetyt i ciągly głód nie będzie związany z cukrzyca :/
Miałam w 2 ostatnich ciążach

Patrzcie jakie ślicznie .♥️ dzisiaj poszłam zrobić coś dla siebie bo ostatnio żyje tylko mdłościami i zmęczeniem a tu człowieka ucieszyło trochę ze ma coś ładnego ☺️

Załączniki

• cf31176d-dc6a-4c9b-a12b-cd73e1d631b3.jpeg
    cf31176d-dc6a-4c9b-a12b-cd73e1d631b3.jpeg
    30,1 KB · Wyświetleń: 66
  • 18de53a9-0165-4298-9c87-b3e6f48cdb43.jpeg
    18de53a9-0165-4298-9c87-b3e6f48cdb43.jpeg
    49,4 KB · Wyświetleń: 66

A pamiętasz jakie wyniki miałaś? Albo w jaki sposób robiłaś badanie?
Bo u mnie np w drugiej ciąży musiałam wykłócić się z pielęgniarka która chciała mi źle zrobić badanie i JA musiałam pisać oświadczenie że na własną odpowiedzialność robię w ten sposób badanie. Byłam załamana ze pielegniarka nie wie jak prawidlowo wykonac badanie. Normalnie zonk xD
Miałam badanie o 7. O 8 miałam pierwsze pobranie. I ona do mnie "zapraszam teraz o 10". A ja ze jakiej 10, że o 9 drugie pobranie. Nie mogłam... powiedziałam że albo się dowie jak to ma zrobić od kogoś innego albo zrobimy tak jak mówię bo przecież miałam tak w pierwszej ciazy. A ona że ona chyba wie lepiej, ale się tak wykłocilam że kazała mi napisać OSWIADCZENIE 😂😂😂😂😂

reklama
Do góry