reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Dziewczyny, a może napiszemy o sobie chociaż po jednym zdaniu żeby się troszkę lepiej poznać? :)

Ja zacznę :

Mam na imię Natalia, mam 36 lat pochodzę z Dąbrowy Górniczej, pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski trochę ponad tydzień temu :)
Ooo a polecisz gina? My mieszkamy w De, ale wybieramy się do Polski 30

dziewczyna czy każda z was ma jakieś objawy ciążowe ?
u mnie dzisiaj 5+3 i brak jakichkolwiek objawów, czy powinno mnie to martwic ?
wczoraj z ciekawości zbadałam betę i była 29.048
dobrze że jutro mam wizytę ale troszkę sie stresuje...
U mnie też objawów brak

Ja cały czas szukam odpowiedzi na trudne pytanie - czy czuje się gorzej jak nic nie zjem, czy jednak jak coś zjem. I kurcze nie wiem. Tak źle i tak niedobrze.
I to jest pytanie 😅 Też nie znam na nie odpowiedzi . Z jednej strony ciągle myślę o jedzeniu , a z drugiej mdli mnie non stop . Kupię sobie to na co mam ochotę i jeszcze drugiego kęsa nie wezmę jak już pierwszy mi wraca …

reklama
Ja mam 10.01, byłam wczoraj u mojej ginekolog ale niestety nic jeszcze nie było widać oprócz ciałka żółtego :( chyba jeszcze przed świętami przejdę się zbadać betę jeszcze raz żeby zobaczyć czy nie spada. Jak wy sobie radzicie z tym czekaniem?? 😅

W pierwszej ciąży to baaardzo mi się dłużyło, szczególnie że byłam na L4 i całymi dniami byłam w domu. A teraz pracuję i mam biegającą dookoła pięciolatkę, która cały dzień ma mi wiele do powiedzenia, więc często łapię się na tym, że zapominam o ciąży :D

Poruszyłyście temat pappy .
Osobiscie będę robić .
Jeśli wyniki wyjdą niepokojące pomyślę o rozszerzeniu diagnostyki .
Testów typu sanco , nifty nie zamierzam robić . Wolę te pieniądze wydać na rzetelnego lekarza do prenatalnych 😊

Mam dokładnie takie samo podejście. Jeśli pappa mnie zaniepokoi, to zrobię wszystko by się dowiedzieć więcej, ale jeśli wyjdzie "w normie wieku", to nie będę już w to brnąć.

pierwszą wizytę umówili mi gdy będę 8+2 13 stycznia przecież ja osiwieję do tego czasu…i myślę czy nie szukać u innego terminu aby tylko sprawdzić czy kropek jest tam gdzie powinien

Nawet te kilka dni wcześniej warto, żeby mieć spokojną głowę :)

dziewczyna czy każda z was ma jakieś objawy ciążowe ?
u mnie dzisiaj 5+3 i brak jakichkolwiek objawów, czy powinno mnie to martwic ?
wczoraj z ciekawości zbadałam betę i była 29.048
dobrze że jutro mam wizytę ale troszkę sie stresuje...

Poczeeeekaaaaj :D Ja w pierwszej ciąży też miałam luz na tym etapie, jak mi się w siódmym tygodniu mdłości i rzyganko odpaliło to do końca 2 trymestru było ciężko :D Teraz jestem 4+2 i czuję się super, ale jestem przygotowana, że za 2-3 tygodnie może być już jazda :D Chociaż oczywiście po cichu liczę, że ta ciąża będzie dla mnie łaskawsza.

Do góry