reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Miałam mega dylemat czy prywatnie czy NFZ. Poprzednia ciąża prywatnie, plus prenatalne dodatkowo u innych lekarzy prywatnie- połówkowe robiłam łącznie u 3 lekarzy prywatnie 😜 Wychodził Meksyk, a i tak skończyłam w poradni szpitalnej przez amniopunkcję i inne atrakcje 🙈

Teraz zapisałam się na NFZ, do szpitala 3 stopnia- zobaczę, najwyżej ucieknę w prywatę. Wszystkie prenatalne będę robić prywatnie. Dodatkowo chcę jeszcze zrobić sobie SANCO Plus i trochę się waham, czy jest w takim razie sens robić z krwi Pappa 🧐

reklama
Boże... Twoja beta idzie podobnie jak moja xD aż się boje ją sprawdzać 😂
9.12. 6.070
10.12. 22.100
12.12. 75.200

I teraz się zastanawiam czy iść w sobotę czy w poniedziałek sprawdzić czy rosnie w ogóle 😂
A to tak na początku rośnie dziko 😜 Potem przystopuje :) ja bym pewnie poszła, żeby zobaczyć wynik pow stówki dla spokoju ducha :)

Miałam mega dylemat czy prywatnie czy NFZ. Poprzednia ciąża prywatnie, plus prenatalne dodatkowo u innych lekarzy prywatnie- połówkowe robiłam łącznie u 3 lekarzy prywatnie 😜 Wychodził Meksyk, a i tak skończyłam w poradni szpitalnej przez amniopunkcję i inne atrakcje 🙈

Teraz zapisałam się na NFZ, do szpitala 3 stopnia- zobaczę, najwyżej ucieknę w prywatę. Wszystkie prenatalne będę robić prywatnie. Dodatkowo chcę jeszcze zrobić sobie SANCO Plus i trochę się waham, czy jest w takim razie sens robić z krwi Pappa 🧐
Ja bym chyba zrobiła, bo Pappa to fakt że statystyka ale ja robię dla siebie ze względu na to ze pappa też jest testem przedwczesnego porodu i łożyska. ;)

A to tak na początku rośnie dziko 😜 Potem przystopuje :) ja bym pewnie poszła, żeby zobaczyć wynik pow stówki dla spokoju ducha :)
No 2 miesiące biochemiczna miałam. Po tygodniu (na wakacjach bylam) beta była 89. A dwa dni później 69. teraz jest wyższa więc jestem spokojna, ale mimo to chyba wolę sie upewnic.

Wiem, wiem że na początku przyrasta tak. Ale porównując betę syna i córki robiłam dokładnie w tych samych dniach to kolosalna różnica. Szybciej rośnie.

reklama
Do góry