reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam. Na razie na sporym stresie. Bety nie robiłam, czekałam na pierwszą wizytę u lekarza. Termin z OM 7.08, wg USG 9.08. Byłam we wtorek (5w4d) i lekarz powiedział, że jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy, ale jeszcze nie widać zarodka i kazał przyjść za 2 tygodnie...
Nie wytrzymam tyle i umówiłam się na najbliższy wtorek
Mam już 2,5 letnią córkę i jak z nią byłam w ciąży to na USG w 6w3d było ładnie widać zarodek i serduszko pięknie biło.
Teraz się stresuję, bo w wakacje ciąża zatrzymana ok 6 tygodnia, więc wyczekuję do wtorkowej wizyty :(
Trzymam kciuki aby teraz było wszystko dobrze <3

reklama
Czekam na upuszczenie krwi, żeby mieć świeży przyrost na poniedziałkowe pierwsze USG. Niby beta powyżej 1000-1500 zwalnia i się już tak szybko nie podwaja więc jestem ciekawa jak to będzie wyglądać i się troche boje.
U mnie zwolniło powyżej 10 tys. Wcześniej skok z 1600 na 6100 jakoś tak już dokładnie nie pamiętam :p ale pęcherzyk był widoczny grubo powyżej 10 tys u mnie. Najlepiej już później nie sprawdzać bo szkoda stresu :) później ważniejsze jest już USG

U mnie zwolniło powyżej 10 tys. Wcześniej skok z 1600 na 6100 jakoś tak już dokładnie nie pamiętam :p ale pęcherzyk był widoczny grubo powyżej 10 tys u mnie. Najlepiej już później nie sprawdzać bo szkoda stresu :) później ważniejsze jest już USG
Nie planuje już dużo sprawdzania. Tylko za tydzień w piątek lub sobotę, żeby zobaczyć jaka jest wartość i czy w ogóle byłaby nadzieja na serce 23.12.

Nie planuje już dużo sprawdzania. Tylko za tydzień w piątek lub sobotę, żeby zobaczyć jaka jest wartość i czy w ogóle byłaby nadzieja na serce 23.12.
U mnie nijak sprawdzają się normy z bety z tym co powinno być wówczas widoczne. Serduszko było dopiero wczoraj a betę powyżej 10 tys miałam w zeszły poniedziałek. To zobacz jaka teraz już powinna być :)

Powiem wam dziewczyny że jest dramat . Wczoraj takie mdłości że na godzine musiałam się położyć. Poczułam się lepiej dopiero wieczorem . A dzisiaj poranek zaczęłam na nowo . Nie na rękę mi to bo z najmłodsza wizyta u neurologa ,tu się trzeba zbierać a mnie mulilo jak tylko wstałam w pewnym momencie już poleciałam do łazienki . Mam nadzieję że szybko minie bo nie idzie funkcjonować .

Powiem wam dziewczyny że jest dramat . Wczoraj takie mdłości że na godzine musiałam się położyć. Poczułam się lepiej dopiero wieczorem . A dzisiaj poranek zaczęłam na nowo . Nie na rękę mi to bo z najmłodsza wizyta u neurologa ,tu się trzeba zbierać a mnie mulilo jak tylko wstałam w pewnym momencie już poleciałam do łazienki . Mam nadzieję że szybko minie bo nie idzie funkcjonować .
Biedna:( ja zawsze przez całą ciążę max 1 raz wymiotuje w tej będzie pewnie to samo. Nic mi nie jest. Ale z kolei wczoraj miałam plamienie po wizycie. ..

reklama
Do góry