reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

oo, jesteś wege? Masz jakieś mądre wskazówki czego unikać a co warto jeść?
Ja w zasadzie jadłam tak jak przed ciążą :) No i ja to Jarosz bardziej 😜
Z małymi wyjątkami i teraz też się ich trzymam:
- brak surowych ryb i jaj z uwagi na listerie i salmonelle (ryby to wiadomo- odpadają po prostu surowe, z jajkami to out na miękko i sadzone + wszelkie ciasta typu beza czy z bitym białkiem)
- jak sery to zawsze pasteryzowane, wtedy bezpieczne są w zasadzie nawet te pleśniowe, chociaż ich nie jadłam bez obróbki termicznej
- listeria ginie w dość niskiej temperaturze (bodaj ok 70*C) więc pozwalałam sobie na picke typu quatrro czy sosy z parmezanem
- bardzo dokładnie myłam owoce i warzywa (nawet w płynie albo zalewając wrzątkiem 😂) z uwagi na toxo- ryzyko, że zarazisz się przez właśnie powyższe jest wiele, wiele wyższe, niż przez biedne koty 🥲

No to chyba tyle :) Jadłam i ostre i krewetki i w sumie na co miałam ochotę :)

reklama
Robiłam dziś test obciążenia glukoza …
Cukier na czczo podwyższony .
Pozostałe wyniki w normie .
Wizyta u diabetologa umówiona na połowę stycznia 🫠

Nowy rok rozpocznę dietą ale na aperolka 0% to ja sobie jeszcze dziś pozwolę 😎

@Coffe18 no to sobie przybijemy wirtualne „zdrówko” aperolkami 🥂
Ja dzisiaj już byłam na zakupach, pranie, suszenie, sprzątanie, ogarnęłam psa bo chory, właśnie robi się obiad na dziś i jutro - gulasz po kowbojsku 🫣 zaopatrzyłam się w chipsy i mąż widziałam kupił szampana Picollo 🤭

Czytacie jakieś książki ciążowe?
Ja jestem w trakcie „W oczekiwaniu na dziecko”. Ginekolog mi polecił jak wychodziłam z gabinetu i było widać bicie serduszka 🥹
Do tego baaardzoo polecam podcasty Ładne Bebe z działu „mamy tak samo” z różnymi popularnymi matkami, które dzielą się swoimi doświadczeniami w macierzyństwie 😊

@Coffe18 no to sobie przybijemy wirtualne „zdrówko” aperolkami 🥂
Ja dzisiaj już byłam na zakupach, pranie, suszenie, sprzątanie, ogarnęłam psa bo chory, właśnie robi się obiad na dziś i jutro - gulasz po kowbojsku 🫣 zaopatrzyłam się w chipsy i mąż widziałam kupił szampana Picollo 🤭

Zdróweczko kochana 🥂🥂🥂

Co by nas głowy po tym pijaństwie dzisiejszym nie bolały 😂🫣🫢

Robiłam dziś test obciążenia glukoza …
Cukier na czczo podwyższony .
Pozostałe wyniki w normie .
Wizyta u diabetologa umówiona na połowę stycznia 🫠

Nowy rok rozpocznę dietą ale na aperolka 0% to ja sobie jeszcze dziś pozwolę 😎
jaki masz wynik?
Ja z beta robilam glukoze na czczo, wyszlo mi 109, i generalnie dzwonil luxmed ze mam isc do lekarza bo podejrzewaja cukrzyce ale nie ciazowa tylko zwykla, wedlug mnie chyba przesadzaja bo ja od zawsze mam troche powyzej normy, licze sie ze cukrzyce ciazowa bede miec no ale do zwykłej to sporo brakuje przeciez….

reklama
wow, podziwiam :o ja zrobilam drozdzowki i juz sie zmeczylam 😆
ja teraz leżę bo od 9.30 przy tych przekąskach w jednym miejscu i kręgosłup siadl . Chwilę odpocznę i ogarne dom . Oczywiście standardzik ,kłótnia z moim wleciała bo biedny musi pomagać sprzątać we własnym domu a ja jestem okropna i krzyczę no i tak jest.

Do góry