reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Zastanawiam się nad testem z apteki crp myślicie że to dobry pomysł ? Mama mnie straszy, że jednak nie zażyłam tego antybiotyku i mogę mieć powikłania
Za dużo kombinujesz i się zamartwiasz. Zrobiłaś wczoraj test na grypę i wyszedł pozytywny. Żadna z nas nie powie Ci co masz zrobić, ale gdybym to była ja, to nie wrzucałabym w siebie żadnego antybiotyku, za to wlewałabym litry napojów i domowych specyfików i przede wszystkim odpoczęłabym dając te (przynajmniej) 3 dni organizmowi na dźwignięcie się z podłogi ;)
Jeśli wizyta u lekarza jutro poprawi Ci samopoczucie to pewnie- idź. Ale pamiętaj też, że zamiast się porządnie wygrzać, to biegasz po przychodniach narażając i siebie na coś nowego i innych

Możesz mieć anginę a angina wymaga już antybiotyk. A wątpię że ten co masz to jest na anginę. Chociaż sobie sprawdz na co on jest przepisany.
nie no nie mam nic na gardle tylko zaczerwienione i migdała spuchniętego. A bo mama mi takie rzeczy napisała, że tylko bardziej się stresuje teraz…

nie no nie mam nic na gardle tylko zaczerwienione i migdała spuchniętego. A bo mama mi takie rzeczy napisała, że tylko bardziej się stresuje teraz…
Zgadzam się z dziewczynami, oczywiście zrobisz według swojego przeczucia, ale najlepiej spróbować domowe parówki nawet ze zwykłą solą, czosnek, miód, majeranek, a przede wszystkim staraj się odstresować i wygrzewać pod kocem

no to normalny objaw przy infekcji wirusowej . Nie ma co łazić po przychodniach . Teraz wielu ludzi ma zapalenie płuc a to jest o wiele gorsze niż teraz co masz . Podejrzewam że jak będziesz leczyć się domowymi sposobami jeszcze z 2 dni to zacznie ci przechodzić .

Jak dla mnie to tym stresem dziecko narażasz niż sama chorobą. Nie jedna z nas była na początku chora, miała gorączkę.
Ty zamiast porządnie się wygrzać, wykurować to przedluzasz to. Rozumiem, że się stresujesz. Ale tym sobie nie pomagasz kochana. A mama no cóż. Matki mają co do czego ze stresują bardziej swoimi teoriami.
Powikłania po każdej grypie, chorobie są jeśli nie są dobrze przeleczone. NA grupę antybiotyku nie ma tak samo jak na covid. Więc no, wygrzej się, wyśpij się, pij elektrolity, witaminę C, paracetamol bierz jeśli coś Cię boli bądź masz wysoką gorączkę.

reklama
Zgadzam się z dziewczynami, oczywiście zrobisz według swojego przeczucia, ale najlepiej spróbować domowe parówki nawet ze zwykłą solą, czosnek, miód, majeranek, a przede wszystkim staraj się odstresować i wygrzewać pod kocem
właśnie mąż mi zrobił syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. Może ten kaszel z flegmą po katarze ?

Do góry