reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Dziewczyny jak się radujecie w razie przeziębienia. Kręci mnie w nosie i leje się woda boję się, że będę chora a to sam początek 😥

Syropek z cebuli 😜
Brzmi przebrzydle ale wcale taki zły w smaku nie jest 😀 😎
Miód , sok z cytryny , pokrojona cebula , ząbek czosnku . Wszystko włożyć do słoiczka , zakręcić i wsadzić na noc do lodówki . Rano można się już zajadać 😜

reklama
Hej dziewczyny, odebrałam wyniki porannej bety i nie wygląda to dobrze moim zdaniem. Pierwsze dwa badania zrobiłam 12.12 i 14.12 i przyrost był super (12.12 23 a 14.12 65), a wynik z dzisiaj to tylko 287 :( myślicie że nic z tego nie będzie?
spokojnie, zrób kolejny przyrost po 48 lub 72 h

Mam wynik progesteronu 18.11 34,20 dziś 42,50 😍😍😍

To też zależy od lekarza dodaje :)
Bo u mnie dla innego lekarza jest 4+5 (5tydzien). A dla mojego prowadzącego to jest 4ty ;) ale w szpitalu tak samo, urodziłam 39+5 to wpisali ze poród w 39tygodniu a nie 40. :)
raczej sugerowałabym się tym co ma być do porodu . Donoszona ciąża to 37+0 a nie 36+1 to jest zaliczane już jako przedwczesny poród

@Patka2207 duże ilości witaminy C. Ja od zawsze jadę na dużych dawkach i nie przestałam w ciąży. Mój był teraz chory i na L4 cały tydzień a mnie nawet w nosku nie zakręciło. A przy okazji wit C bardzo przyda się maleństwu ☺️

I tak tym którym wyjdzie cukrzyca to będą rodzic najprawdopodobniej 39 tyg ,chyba że ruszy szybciej . Ja miałam teraz w ostatniej zaplanowana indukcję w 39 tyg z powodu cukrzycy ciążowej a mała i tak stwierdziła że wyjdzie wcześniej i urodziłam w 37+5 .

reklama
I tak tym którym wyjdzie cukrzyca to będą rodzic najprawdopodobniej 39 tyg ,chyba że ruszy szybciej . Ja miałam teraz w ostatniej zaplanowana indukcję w 39 tyg z powodu cukrzycy ciążowej a mała i tak stwierdziła że wyjdzie wcześniej i urodziłam w 37+5 .

Zgadzam się .
Ze względu na cukrzycę ciążową ostatnie cc miałam robione w równym 39 tygodniu 😊

Na to wychodzi że i moje dziecię będzie z końca lipca 😄

Do góry