reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Hej! Czy któraś z Was robiła może w tym tygodniu lub zeszłym badanie Nifty? :)
Zastanawiam się, ile czasu czeka się w tym okresie na wyniki.

Dziewczyny a jak patrzycie na zrobienie testu nifty ale bez pappy?
Właśnie dzisiaj mi położna moja podsunęła, że jak robimy nifty to pappa jest w sumie niepotrzebna i można z niej zrezygnować. Któraś z Was tak robi?
Pappa pokazuje Ci też inne ryzyka, np stanu przedrzucawkowego u matki. Można je zniwelować włączając acard.
Warto zrobić, ale nifty pierwsze, dla spokoju duszy (oby)

Pappa pokazuje Ci też inne ryzyka, np stanu przedrzucawkowego u matki. Można je zniwelować włączając acard.
Warto zrobić, ale nifty pierwsze, dla spokoju duszy (oby)
Właśnie podstawowa pappa tego nie pokazuje, tylko jakieś dodatkowe badania łożyska. @kejti36 Ty wiesz prawda?
Poza tym acard i tak biorę więc co więcej mogły by mi dać...

Właśnie podstawowa pappa tego nie pokazuje, tylko jakieś dodatkowe badania łożyska. @kejti36 Ty wiesz prawda?
Poza tym acard i tak biorę więc co więcej mogły by mi dać...
tak, trzeba zrobić poza białkiem pappa l beta-HCG całkowitym jeszcze przy tym samym pobraniu łożyskowy czynnik wzrostu PIGF - ok 200 zł to badanie, ale waryo bo dużo mówi o stanie łożyska i tym co nas może czekać w 3 trymestrze

natomiast prawdą jest ze jedyne co można dostać profilaktycznie to acard I w sumie mając go i tak... to te wyniki są już tylko kwestią obliczenia indywidualnych ryzyk...
Jednak mając acard, sprawdzając przeplywy i mierząc ciśnienie to w tak po prawdzie można tych ryzyk mie obliczać 🤷‍♀️

reklama
Ja powiedziałam w pracy na samym początku, bo miałam straszne mdłości i wymioty i musiałam jakoś uzasadnić moją prośbę o pracę zdalną lub przychodzenie do pracy na 12 😢
Czy mogę zapytać w jakiej branży pracujesz? Nie robił nikt problemów że prosisz o pracę zdalna? Czy musiałaś dać jakieś zaświadczenie? Jestem w podobnej sytuacji , mdlosci mnie wykończą i chciałabym poprosić o pracę zdalną ale moja dyrekcja jest dosyć surowa w tym temacie…

Do góry