tak też to przeliczyłam i wtedy wygląda lepiejMyślę, że zdroworozsądkowo trzeba podejsć (jak do wszystkich wyników) najważniejsza kontrola ciśnienia i wydolności łożyska - na pewno zlecą jak nie od razu, to później częstsze kontrole USG, żeby sprawdzać przepływy. Będziesz pod obserwacją i będziecie bezpieczni z maleństwem
Mnie np przekonuje przeliczanie ryzyka: 1:15 to jest 6,66%, czyli zostaje całe 93,34% że to zagrożenie się nie wydarzy wcale
reklama
Współczuję Ale nic Ci nie zostaje poza obserwacją, mierzeniem i zaufaniem lekarzom. I jak Meganka napisała, patrzeć na drugą stronę procentówprzed ciążą 150/160 na 110/115 ale miej na uwadze, że biorę leki na ciśnienie i mam 130 pierwsze... Więc serio budzi to obawy dalej...
powiem Wam tak... chce przeżyć te ciążę i urodzić to maleństwo w rozsądnym terminie i po prostu zapomnieć o tym i nigdy więcej...
O masz Ci los, ale Ci się trafił. Co to w ogóle za tekst, że nie traktujesz poważnie ciąży?u mnie w mieście nie ma takich wynalazków niestety. Albo ja zacofana jestem.
A on się po prostu spóźnia, byłam u niego pierwszy raz i ostatni. Byłam pierwsza w kolejce i babka w rejestracji powiedziała mi żebym zawsze przychodziła godzinę, pół później. Bo jego nigdy nie ma na czas. Uwazam ze to jest brak szacunku do drugiego człowieka i wystawie mu stosowna opinie. W kolejce było 6 kobiet w ciąży i aż przykro się na to patrzyło. Jeszcze do mnie powiedział żebym zaczęła tą ciąże poważnie traktować bo chyba nie traktuje. Nie wiem skąd to wywnioskował ale zirytował mnie po raz kolejny już sie nawet go nic nie pytałam, tylko chciałam wyjść. 3 cm na 10+2 to prawidłowa wielkość?
swoją drogą książeczki ciąży też mi nie założył.
też bardzo na to liczę... to super szpital i naprawdę poczuje się bezpieczniej będąc też pod ich opieką- no i chciałam.tam.rodzić..Ja mam bardzo dobre wspomnienia z przyszpitalnej przychodni. Nigdzie nie czułam się tak zaopiekowana jak tam. A to był jeszcze COVID, obostrzenia, a serio, wszystko zawsze starannie badali, wytłumaczyli. Wada taka, że jak to szpital, trzeba było swoje odczekać na korytarzu
soulflygirl86
Fanka BB :)
Dżiżes!jak to smakowicie brzmi!wczoraj w pracy koleżanka miała urodziny,więc był tort,kawa i mnóstwo innych ciast...ale to była dawka cukru i wszystko tak mi smakowało!a pomyśleć,że jeszcze kilka miesięcy wstecz słodkie mogło dla mnie nie istniec...Jak robisz? Ja z reguły robię bezę wieczorem i na następny dzień robię krem ze śmietanki i mascarpone i rzucam na to jakieś owoce typu borówki, maliny, itp. ale to jest pycha
Nelka85
Dżiżes!jak to smakowicie brzmi!wczoraj w pracy koleżanka miała urodziny,więc był tort,kawa i mnóstwo innych ciast...ale to była dawka cukru i wszystko tak mi smakowało!a pomyśleć,że jeszcze kilka miesięcy wstecz słodkie mogło dla mnie nie istniec...
To zapraszam do Szczecina
soulflygirl86
Bardzo mądre słowa ja będąc w pierwszej ciąży byłam młoda zdrowa 22 latką,bez żadnych obciążeń itd. a 2 tygodnie przed terminem skoczyło ciśnienie i wylądowalam na patologii podejrzeniem gestozy - czyli stanu przedrzucawkowego..do porodu nic się nie działo,po lekach ciśnienie książkowe,urodziłam zdrowego syna o czasie Jakbym miała teraz wkręcać sobie co moze teraz się stać,kiedy mam już 37 lat.nadwage i leczone od pół roku nadciśnienie to chyba bym zwariowała Choć nie powiem zaczynam łapac stresa przed prenatalnymiOk dzięki za informację. Też mi właśnie lekarka mówiła o Acardzie w tym przypadku. Daj znać co ci zaleca zamiast. I nie dobieraj sobie do głowy, każda z nas ma jakieś obciążenia, gdyby każda była idealnym inkubatorem, to by nie było żadnych problemów nigdy
GavisconZazdroszczę Wam tych słodyczy, ja już w ogóle staram się nie jeść, ze względu na zgagę coraz większą. Macie jakieś sposoby oprócz rennie, mleka, migdałów?
reklama
Malinowa_-
bo nie miałam wyników zrobionych - a ja przyszłam właśnie po skierowanie na te wyniki. Do mojego prywatnego mam przyjść w przyszłym tygodniu z owymi wynikami, także poszłam żeby dostać skierowanie a i tak dostałam tylko na 3 badania a nie na 16 jak u prywatnego więc skończyło się na tym że i tak wydalam ponad 500 w alabie. i jeszcze mandat, Grażyna biznesu normalnieO masz Ci los, ale Ci się trafił. Co to w ogóle za tekst, że nie traktujesz poważnie ciąży?