jagna_jadzia
Fanka BB :)
Ja dzisiaj w pracy. O 8 już byłam zmęczona nie wiem jak przeżyje ten dzień i jutrzejszy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
clexane 6000... plus od początku ciazy i pol roku przed ciążą mam leki na nadciśnienie... ciekawe czy to.ma jakieś znaczenie... że ja to ciśnienie leczę. Bo to przecież nie jest tak, że ja w 12 tyg ciąży dowiedziałam się o nadciśnieniu i ryzyku stanu przedrzucawkowegp...jaką heparynę bierzesz? Ja mam 4000.
wiek, nadciśnienie i wyniki białka pappa i łożyskowego czynnika wzrostu (jedno.i drugie z krwii)a nie powiedział Ci co wpływa na takie ryzyko? Wiek? Ciśnienie?
lekarz od prenatalnych to był i pierwsze co powiedział to ze trzeba będzie wprowadzić profilaktykę z acardu
.. na co ja ze mam alergie... a on, ze w takim razie omówić to z prowadzącym. Wiecie on nie był od decyzji...
Chyba napisze wątek na forum czy ktoś przerabiał podobne sytuacje, może się czegoś dowiem...
W poniedziałek mam 1 wizyte w UCK na patologii ciąży i tak się cieszę, że wcześniej sie tam wbiłam... oni na pewno przerobili najgorsze przypadki...
ja też czekam chociaż chcę zrobić między 6 a 9 lutego bo lekarz, do którego się wybieram, jeszcze nie udostępnił grafiku na luty Przychodni ale skoro ja się nie mogę zapisać to chyba inne babki też więc jednak liczę, że będzie terminDziewczyny ile się czeka na zapis na prenatalne? Ja idę w poniedziałek do gina i dopiero wtedy da mi skierowanie... Nie wiem czy zdążą mnie gdzieś wepchnąć, widzę że wy macie już wyznaczone terminy a ja czekam jak głupek
wiesz co, nie wiem jak to dokładnie wygląda, u mnie kobitka policzyła kiedy 12+0 i taki termin wpisała.Dziewczyny ile się czeka na zapis na prenatalne? Ja idę w poniedziałek do gina i dopiero wtedy da mi skierowanie... Nie wiem czy zdążą mnie gdzieś wepchnąć, widzę że wy macie już wyznaczone terminy a ja czekam jak głupek
Ja od sierpnia 2020 wciąż się nie doczekałam przesypiania nocy i chyba w najbliższy czasie mnie to nie czeka niesamowite jak organizm ludzki jest się w stanie przyzwyczaićJa nie śpię od 2021. Najpierw siki w ciąży, później bebe i nasze problemy, ząbkowanie, praca nocna, ciąża.
A dlaczego między 6 a 9?ja też czekam chociaż chcę zrobić między 6 a 9 lutego bo lekarz, do którego się wybieram, jeszcze nie udostępnił grafiku na luty Przychodni ale skoro ja się nie mogę zapisać to chyba inne babki też więc jednak liczę, że będzie termin
lozyskowy czynnik wzrostu - tak właśnie z tym.poszłam.na pappe i wynik tego badania podbił mi tak.mocno ryzyko...A lekarz może mówił Ci o badaniu PLGF-1? Wczoraj moja lekarka powiedziała że można to wykonać i razem do kupy z pappą i usg wyliczają ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego. Może to miałaś już? Bo ja nie mam tak ryzyka wyliczonego jak Ty, w sensie w ogóle nie mam o tym wspomniane, tylko że u mnie dobre przepływy i tyle. A teraz niby u każdej ciężarnej można coś takiego wykonać, a szczególnie po 35 rz jest wskazane.