reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

hahaha słuchaj tego 77 mm wypada na 13+5 🤣🤣🤣 no ale nie martwię się tym, bardziej jako ciekawostkę to traktuje i czy to faktycznie wróży ten wzrost 🤷‍♀️😂 Jednak geny... mama mojego partnera 1,80, jego brat 204cm, on 197, w mojej rodzinie też sami wysocy (poza mną 😂😂😂).
Takze na spokojnie 🤣 rozwija sie prawidłowo, a dzieci rodzą się mniejsze, większe, dłuższe, krótsze i wszystko to jest git ofc w granicach norm ;)
czyli jednak duży wózek będzie potrzebny 🤭

reklama
hahaha słuchaj tego 77 mm wypada na 13+5 🤣🤣🤣 no ale nie martwię się tym, bardziej jako ciekawostkę to traktuje i czy to faktycznie wróży ten wzrost 🤷‍♀️😂 Jednak geny... mama mojego partnera 1,80, jego brat 204cm, on 197, w mojej rodzinie też sami wysocy (poza mną 😂😂😂).
Takze na spokojnie 🤣 rozwija sie prawidłowo, a dzieci rodzą się mniejsze, większe, dłuższe, krótsze i wszystko to jest git ofc w granicach norm ;)
No potem to fajniee widac po dlugosci kości udowej :D jak jest wysoko w centylach to wrózy na wysokie dziecko :D

pewnie, że tak😍 mój mąż niestety nie jest wysoki 🤪 ale urodził się długi na 68cm i ważył prawie 6kg (rekord szpitala) także też się zastanawiam, co to u nas wyjdzie 😉

6 kilogramów??????????
Jeśli to był.naturalny porodu to jego mama chyba jakiś order dostała... co on w 50tym.tyg sie urodził??? 😂😂😂
No nieźle 😃😃😃
no właśnie ona też nie jest jakaś wysoka ale dobrze zbudowana😬 w ciąży przytyła 36kg… miała 21 lat, myślę, że to była ostra trauma dla niej 😵‍💫 ale nie zraziła się i 2 lata później było następne dziecko, trochę mniejsze 😜 jak mówiłam o tym mojemu prowadzącemu to też się zdziwił 😅 ale powiedział, że pewnie miała cukrzycę ciążową i to dlatego, tylko, że w tamtych czasach nikt tego nie sprawdzał i „nie leczył” w sensie nie dbano o to w ogóle bo nie było takiej świadomości

no właśnie ona też nie jest jakaś wysoka ale dobrze zbudowana😬 w ciąży przytyła 36kg… miała 21 lat, myślę, że to była ostra trauma dla niej 😵‍💫 ale nie zraziła się i 2 lata później było następne dziecko, trochę mniejsze 😜 jak mówiłam o tym mojemu prowadzącemu to też się zdziwił 😅 ale powiedział, że pewnie miała cukrzycę ciążową i to dlatego, tylko, że w tamtych czasach nikt tego nie sprawdzał i „nie leczył” w sensie nie dbano o to w ogóle bo nie było takiej świadomości
O, doczytałam 🤣🤣

reklama
6 kilogramów??????????
Jeśli to był.naturalny porodu to jego mama chyba jakiś order dostała... co on w 50tym.tyg sie urodził??? 😂😂😂
No nieźle 😃😃😃
A z tym porodem naturalnym to chyba też nie jest tak, że waga tylko się liczy. głównie obwód głowy, a tłuszczyk to się jakoś przepchnie. 🤣 No ale im cięższe dziecko tym większa szansa, że całe jest większe, w tym i główka 🤡

Do góry