reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
A jak jest z tymi badaniami prenatalnymi? Jakieś długie są zapisy ? Bo ja w sumie jeszcze się nie zapisałam jestem 8+3 i w czwartek idę na wizytę i się dopytam kiedy najlepszy byłby termin na badania. Ale nie chce żeby była sytuacja, że nie wiem terminy czy brak terminów na badania.

Dziewczyny a czemu wy płacicie za te badania ciążowe? Chodzicie na nfz i nie ma terminów czy jak? Przecież to jest obowiązkowe żeby lekarz dał skierowanie... nie mówiąc że każda prywatna opieka to robi za free (oprócz cmv).
Ja będę chodzić tylko na początku na NFZ zaczęłam bo na początku plamilam i poszłam do obojętnego mi ginekologa żeby sprawdził czy wszystko gra bo dwa razy poronilam .
A mój prowadzacy do ktorego chodzę prywatnie nie daje skierowania na badania na NFZ . Wszytko trzeba zrobić prywatnie niestety. Wkurza mnie to bo wg mnie powinien dać na NFZ . Jest w szpitalu ordynatorem więc napewno ma podpisane co nie co żeby dać to cholerne skierowanie. Za sama wizytę bierze 250. Jedno szczęście że prenatalne itd robi w cenie . Z kazda ciąża do niego chodziłam a razem mam ich 5 ( w tym dwie córki )

Ja będę chodzić tylko na początku na NFZ zaczęłam bo na początku plamilam i poszłam do obojętnego mi ginekologa żeby sprawdził czy wszystko gra bo dwa razy poronilam .
A mój prowadzacy do ktorego chodzę prywatnie nie daje skierowania na badania na NFZ . Wszytko trzeba zrobić prywatnie niestety. Wkurza mnie to bo wg mnie powinien dać na NFZ . Jest w szpitalu ordynatorem więc napewno ma podpisane co nie co żeby dać to cholerne skierowanie. Za sama wizytę bierze 250. Jedno szczęście że prenatalne itd robi w cenie . Z kazda ciąża do niego chodziłam a razem mam ich 5 ( w tym dwie córki )
A nie masz opcji iść do niego do szpitala po skierowanie albo do innego lekarza nfz? Kurde to kupa kasy...

A jak jest z tymi badaniami prenatalnymi? Jakieś długie są zapisy ? Bo ja w sumie jeszcze się nie zapisałam jestem 8+3 i w czwartek idę na wizytę i się dopytam kiedy najlepszy byłby termin na badania. Ale nie chce żeby była sytuacja, że nie wiem terminy czy brak terminów na badania.
ja na miesiąc przed zapisałam się do typa, który jest rozchwytywany w Gdańsku, robię je w 12+0 (mowa o usg bo nie wiem czy uda mi się u niego zrobić pappe)

Ja chodzę prywatnie i za wszystkie badania płacę sama, chociaż mój lekarz również pracuje w szpitalu. Wizyta 300zł, a ostatnio za badania z krwi zapłaciłam ponad 600 zł. Wizyta z badaniami prenatalnymi u mojego prowadzącego to 400 zł. Ale po prostu nie mam czasu, żeby jeździć do miasta oddalonego około 50 km do przychodni przyszpitalnej i spędzać tam pół dnia w kolejce do niego. Wolę pójść prywatnie i załatwić to szybciej. A do innego lekarza nie chcę chodzić, bo w razie jakichś niejasności i innych opinii tych dwóch, musiałabym skorzystać z wizyty u jakiegoś trzeciego lekarza aby rozwiał wątpliwości 😀

Ja zapisywałam się w połowie grudnia i wizyta dopiero 1 lutego. Dziś miałam nieplanowaną wizytę i zostałam już umówiona od razu na badania prenatalne II trymestru. Ale u mojego lekarza są mega długie kolejki. Myślę, że nie wszędzie tak jest i bez problemu można znaleźć łatwo dostępne terminy 🙂

reklama
Do góry