reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Zrobiłam betę i proga w tym tygodniu (prog 19.4, beta 224 i 505 po 48h). Mogłoby być więcej jak na 4+3 i 4+5, ale przyrost prawidłowy. Dzisiaj test na covid negatywny, więc poleciałam na kontrolę do gina, bo ten śluz dalej tak 1-2 razy dziennie podbarwiony na różowo na papierze toaletowym. Na usg ciąży jeszcze nie widać, ale to się spodziewałam, za to wyszła mi pierwszy raz w życiu torbiel na jajniku 30x35 😳 Dostałam luteinę 2x dziennie i teraz pytanie do dziewczyny, które to biorą: bierzecie tak idealnie co 12h lub o stałej godzinie jak raz dziennie czy tak np. ogólnie wieczorem jak Wam wyjdzie? Pytanie bonusowe: czy to brudzi? Trzeba jakieś wkładki czy się wchłania i nic nie wycieka?

Zrobiłam betę i proga w tym tygodniu (prog 19.4, beta 224 i 505 po 48h). Mogłoby być więcej jak na 4+3 i 4+5, ale przyrost prawidłowy. Dzisiaj test na covid negatywny, więc poleciałam na kontrolę do gina, bo ten śluz dalej tak 1-2 razy dziennie podbarwiony na różowo na papierze toaletowym. Na usg ciąży jeszcze nie widać, ale to się spodziewałam, za to wyszła mi pierwszy raz w życiu torbiel na jajniku 30x35 😳 Dostałam luteinę 2x dziennie i teraz pytanie do dziewczyny, które to biorą: bierzecie tak idealnie co 12h lub o stałej godzinie jak raz dziennie czy tak np. ogólnie wieczorem jak Wam wyjdzie? Pytanie bonusowe: czy to brudzi? Trzeba jakieś wkładki czy się wchłania i nic nie wycieka?
Ja biorę raz, na noc. Trochę brudzi, taki zmaz mam zwykle rano. Ja akurat nie używam wkładek bo wolę "wentylować ", w poprzedniej ciąży miałam często infekcje. Jak ci to przeszkadza to można wkładkę.

Ja biorę o 9 rano i 21 (czaaasem zdarzy mi się kilkanaście minut różnicy). Generalnie tak - lubi wypływać i brudzić ;)

Ja brałam w poprzedniej ciąży mniej więcej co 12h ale tak bez spiny.
Bardzo nie lubiłam luteiny bo zostawały resztki w środku i jak nie wydlubalam codziennie wieczorem to miałam infekcje. Ale to tylko ja.

A mierzysz sobie już cukier po posiłkach ?
Na razie nie, czekam na ogtt 😅 w zeszłej ciąży miałam okej po posiłkach, tylko na czczo wysoko. Zobaczę jak teraz, najpewniej w przyszłym tygodniu będę robić badania. Ja już się wstępnie konsultowałam, że przy insulinie jest refundacja częściowa tych sensorów więc będę to chciała też, bo kiepsko wspominam kłucie palców.

Dzień dobry 😄 jak się macie? Już 11 a tu taka cisza, śpicie? ☺️
Dzień dobry ;) Nie ma spania, ja już od 6:30 na nogach, mała zawieziona do przedszkola i krew upuszczona do wszelkich możliwych badań ;) Zrobiłam przy okazji betę. Tak się boję, że wynik znowu będzie niższy albo taki sam 🙈🙈 Nie mogłam wysiedzieć czekając na wyniki, więc ogarnęłam już dwa prania i obiad, a teraz czas na odpoczynek bo zaraz znowu się będę zastanawiać dlaczego znowu plamię 😂😂

Dzień dobry ;) Nie ma spania, ja już od 6:30 na nogach, mała zawieziona do przedszkola i krew upuszczona do wszelkich możliwych badań ;) Zrobiłam przy okazji betę. Tak się boję, że wynik znowu będzie niższy albo taki sam 🙈🙈 Nie mogłam wysiedzieć czekając na wyniki, więc ogarnęłam już dwa prania i obiad, a teraz czas na odpoczynek bo zaraz znowu się będę zastanawiać dlaczego znowu plamię 😂😂
a kiedy następne USG masz planowane? Trzymam kciuki żeby beta poszybowała w górę 🤞🏻 no i sio odpoczywać! Oszczędzaj siły ☺️

Ja już też od 6 na nogach, ale w pracy znalazłam sobie jakieś zastępcze zajęcie i tylko patrzę jak czas ucieka :D

reklama
Do góry