dostałam.namoar na tego lekarza, ponoć jest wymiataczem w USGJa jestem z Gdanska polecam dr Jaguszewska do usg pierwszego trymestru. Natomiast genetyk w UCK dala mi wyraznie do zrozumienia, ze jeden procent to dla nich bardzo dużo i amnio mozna wykonac w dowolnym momencie pozniej jak cos zaniepokoi lekarza prowadzacego, bo obraz usg w 1 trym jest czesto prawidlowy przy wielu wadach
reklama
AnnMar88
Moderator
Dokładnie, jak są wskazania to trzeba w to iść.I oczywiście nikt nie robi inwazyjnych badan jak nie ma wskazan a nifty zawsze mozna zrobić nawet 4 fun
U mnie lekarka poleca nifty każdej kobiecie po 35 rż, nawet przed prenatalnymi lub w tym samym czasie. Ja akurat w to idę, bo mnie uspokoi.
adiika
Fanka BB :)
Ja robiłam te najważniejsze usg u dr Brzóskia właśnie jest jakaś dziewczyna z Gdańska/Trójmiasta? Pomyślałam, że mogłybyśmy wymienić sie info na temat polecanych specjalistów?
adiika
Kojarzę go. Pochodzi z okolic moich rodzinnych strondostałam.namoar na tego lekarza, ponoć jest wymiataczem w USG
Żołna
Świetna wiadomość bardzo się cieszę, że wszystko się prostujeNo właśnie ja wkładam tym patykiem i dzisiaj musiałam to zrobić na stojąco i tak sobie zaryłam tam w środku że masakra... Oczywiście już zawał, bo w łazience przed USG pełno krwi... Ale to pewnie od tego właśnie.
Kropek urósł, serduszko 130/min, wszystko w normie Za 4 tygodnie zdecydowałam za radą lekarki, że zrobię NIFTY. Wtedy już wszystko będzie wiadomo
Co do luteiny to chyba na ulotce jest napisane nawet żeby w ciąży używać palca, bo "tam" wszystko jest rozpulchnione. Ja nawet termometru w ciąży nie dawałam rady włożyć do zmierzenia temp
Żołna
Przestań. Na pewno będzie wszystko dobrze. Ten Kropek to prawdziwy wojownikWiecie co jest najgorsze? Że kompletnie nie wiem co zrobię jeśli badania wyjdą źle. Przecież ja już kocham to dziecko
Veraverrto
Dziewczyny, przelozylam wizyte na wtorek. To bedzie 6+3. Z jednej strony martwie sie, ze to za wczesnie a z drugiej nie wytrzymam z nerwow.
Magda_13
Daj znać co powie i jak postępować. Dużo zdrówka dla Was
Mam brać paracetamol 3x2, tak jak Bolilol 3g na dobę, ale jak trzeba będzie to 4g to maks dawka dozwolona. Mogę też Tantum Verde na gardło. Do nosa woda hipertoniczna. Robić nebulizacji X2 dziennie.
Powiedziała mi też, że jakbym nie była w stanie zejść do maks 38 stopni paracetamolem to w ostateczności mam wziąć ibuprofen, bo korzyści przewyższają ryzyko w tej sytuacji
reklama
Dolatkaaaaa
Hej z obliczeń termin na 25 sierpień wczoraj robiłam test i wyszła praktycznie ledwo widoczna druga kreska, dziś ponownie zrobiłam test i tak samo . Jutro planuje iść na betę . W domu 10 latka i 10 - miesięcy coreczka