reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
U mnie niestety taka sytuacja: strumieniowy z środy, ten drugi z dzisiaj. Piersi mniej bolą, dostałam plamienia lekkiego. Przez covid na krew dopiero w przyszłym tygodniu, ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy jeszcze będzie sens 😔
Przecież są pozytywne. Ale plamienia się zdążają w ciąży. Nie przejmuj się.

Hej z rana. Ja zostałam w domu. Gardło spuchnięte boli. Trochę się boje będę robić płukanki z szałwii. I mam syrop z porostu islandzkiego wychodzi że tylko tego mogę używać. Dziewczyny a jak z takimi maściami do nacierania rozgrzewające typu rub arom?
Rok temu miałam anginę ropna po bardzo długim czasie muszę oskarżać gardło. Jeżdżę codziennie komunikacja wiecznie w metrze chorzy ludzie. Chyba zacznę nosic maseczki.. wyników bety dalej nie ma brak słów.
Popieram noszenie maseczek, sama mam zamiar zakładać je w przychodniach. Nie wiem jak z tymi maściami czy można :(

Mnie dzisiaj już tak mocno gardło nie piecze, wczoraj piłam dużo herbaty z miodem i cytryną i zessałam 2 tabletki prena.len gardło, ale dziś syn mi nad ranem gorączkował więc ciekawe co się z tego rozwinie :(

U mnie niestety taka sytuacja: strumieniowy z środy, ten drugi z dzisiaj. Piersi mniej bolą, dostałam plamienia lekkiego. Przez covid na krew dopiero w przyszłym tygodniu, ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy jeszcze będzie sens 😔
A jak się dzisiaj czujesz przy chorobie? Mnie też dziś piersi mniej bolą, zaczynam się martwić 😞
Co do testów, to początek i wszystko dopiero się rozkręca 🙂

Nie denerwuj się kochana ❤️ One się różnie wybarwiają, już nie mówiąc o tym, że strumieniowe pozytywy po czasie ciemnieją ;) Więc może Ci się wydawać, że jest taka duża różnica :) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!

Popieram noszenie maseczek, sama mam zamiar zakładać je w przychodniach. Nie wiem jak z tymi maściami czy można :(

Mnie dzisiaj już tak mocno gardło nie piecze, wczoraj piłam dużo herbaty z miodem i cytryną i zessałam 2 tabletki prena.len gardło, ale dziś syn mi nad ranem gorączkował więc ciekawe co się z tego rozwinie :(

A jak się dzisiaj czujesz przy chorobie? Mnie też dziś piersi mniej bolą, zaczynam się martwić 😞
Co do testów, to początek i wszystko dopiero się rozkręca 🙂

Dzisiaj trochę lepiej się czuję i to chyba dzięki temu paracetamolowi co 6 godzin, bo temperatura 37.7 na ten moment. Nos niestety zatkany, ale tu ciężko bez leków coś poradzić.
Ja wiem, że to początek i wszystko się rozkręca, ale jak testy bledną zamiast ciemnieć, objawy ciążowe słabną i dochodzi plamienie to szanse na szczęśliwe zakończenie też maleją niestety 🤷‍♀️ Mój partner ma dość obniżone parametry nasienia, więc liczyłam się z niepowodzeniem od początku. Przeżyłam już stratę w połowie 10tyg. Jak ta ciąża ma nie wyjść to zdecydowanie wolę na tak wczesnym etapie. Mam skierowanie na proga i betę x2, ale z covidem nie będę się pchać na pobranie na razie.

Nie denerwuj się kochana ❤️ One się różnie wybarwiają, już nie mówiąc o tym, że strumieniowe pozytywy po czasie ciemnieją ;) Więc może Ci się wydawać, że jest taka duża różnica :) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!

Ty akurat z tymi skokami bety to w ogóle jesteś fenomen i przeczysz wszystkiemu 😉
Nie pozostaje mi nic tylko trzymać kciuki za siebie, Ciebie i wszystkie inne staraczki i te, którym już się udało zajść 😊
Twoje plamienia ustały? Moje od wczoraj się rozkręciło trochę. Tylko tyle, że wczoraj było blado czerwone, a dzisiaj trochę bardziej brązowe

A czy wy wszystkie macie objawy ciążowe? Ja nie mam jeszcze żadnych oprócz pozytywnej bety i dobrych jej przyrostów i wydaję mi się to totalną normą :) z pierwszym synkiem też tak miałam że wszystko przyszło późno. Mdłości dopiero od 9 tyg :)

Ty akurat z tymi skokami bety to w ogóle jesteś fenomen i przeczysz wszystkiemu 😉
Nie pozostaje mi nic tylko trzymać kciuki za siebie, Ciebie i wszystkie inne staraczki i te, którym już się udało zajść 😊
Twoje plamienia ustały? Moje od wczoraj się rozkręciło trochę. Tylko tyle, że wczoraj było blado czerwone, a dzisiaj trochę bardziej brązowe
U mnie jest różnie, na chwilę ustały a teraz znowu wróciły, ale myślę że to przez częste USG i to że aplikowałam sobie luteinę tym plastikowym patyczkiem i mocno raniłam wszystko w środku.

A czy wy wszystkie macie objawy ciążowe? Ja nie mam jeszcze żadnych oprócz pozytywnej bety i dobrych jej przyrostów i wydaję mi się to totalną normą :) z pierwszym synkiem też tak miałam że wszystko przyszło późno. Mdłości dopiero od 9 tyg :)
Ja mam od początku ból piersi coraz mocniejszy i ciemne brodawki oraz sutki. Czasem mnie mdli bóle głowy zmęczenie i bóle w podbrzuszu. I dużo chodzenia do toalety

reklama
Ciesz się. Mam koleżanki co nie miały żadnych objawów.

Do góry