reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Widze, ze chyba jest wiecej detektorow niz jak bylam na pierwszej grupie. Ogolnie wtedy to chyba nawet byly jakies podsmiechujki, ze pff a po co to, a na co to komu. Od ktorego tygodnia chcecie podsluchiwac maluchy? Wiem, ze podaja ze od 16. no ale nie oszukujmy sie 😉😀 Musze popatrzec w moje Archiwum X, czyli zapiski kiedy pojawia sie temat detektora.

Nie musialam dlugo szukac. Mam zanotowane „D+” juz 5 stycznia 🤣 a 23.12 mialam prenatalne wiec bylam jakos chyba 14+

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Właśnie pozarlam kanapkę z maka 😂😂😂
Taka zdrowsza kajzerka wieloziarnista z kurczakiem i sałata i pomidorem . A za chwilę zjem loda 😁 no i Jestem spelniona 😂
Jest mniejsze ryzyko 💩 u Ciebie po takim combo niz u mnie po serku wiejskim z Piatnicy, o ktorym zapomnialam, ze nie moge jesc bo w moich jelitach jest Eeexplooosion (kojarzycie ten hicior 🤣)

Ja z poprzedniej ciąży mam dwie pary ciążowych spodni z H&M i były fajne :) ale głównie i tak w legginsach i rajstopach ciążowych chodziłam 😉 Poza tym to resztę ubrań swoich normalnych nosiłam, bo nie przepadam za obcisłymi krojami, więc do końca ciąży nie miałam problemu, żeby coś założyć 😉 Największy brzuch trafi się nam na lato a sukienek to mam pełno, więc na pewno nie będę potrzebowała nic nowego. No chyba że kostium kąpielowy 😁

Ja dla córki przeważnie neutralne rzeczy kupowałam/nadal kupuje, więc dużo mi się przyda jakby tym razem był chłopiec ☺️ Takie typowo dziewczyńskie ma głównie po kuzynce 😉

Też głównie chodzę w legginsach, ale przy tych mrozach nie da się w nich wyjść 🤣 a przynajmniej mnie jest zimno brrr. W sumie poza spodniami/legginsami też w poprzedniej ciąży nosiłam swoje normalne ciuchy bo też lubię luźne ubrania, więc wszystko pasowało. Ja właśnie potrzebuję więcej sukienek letnich 😁

Ja jak mnie ciągnie to biorę No-spe i jest spoko

Mnie córa już zaraziła między innymi (w ciąży) rsv, zapaleniem uszu i oczu

Ja chciałam albo 2x dziewczynki albo 2x chłopców. Mąż chciałby parkę.
Przy córce wszyscy mówili, że chłopak bo:
Wyładniałam
Jem kiszonki (w ciąży nie mam na nie uczulenia)
Nie jem słodyczy (nie żebym miała cukrzycę ciążową)
No i wyglądam na chłopca

Niestety w placówkach jest teraz wirus na wirusie 🥺 dlatego chciałabym już chociaż rozpocząć 2 trymestr.

Mój mąż chciałby drugiego chłopca, a mnie marzy się dziewczynka, chociaż wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe dziecko.
Ja przy synu objadałam się słodyczami, dopóki nie musiałam przejść na dietę właśnie z powodu cukrzycy ciążowej 😅 a teraz na słodycze nie mogę patrzeć 🤮 ale nasze objawy i samopoczucia tylko potwierdzają, że to tylko zabobony, które nie mają później odzwierciedlenia w płci 🤷‍♀️ wszystko się okaże po 1 prenatalnych albo po połówkowych 😁

Oj chciałabym parkę :) ale przede wszystkim zdrowe. Mąż za to drugą córkę by wolał :D także co będzie to ktoś podskoczy ze szczęścia :D

Mamy identyczne podejście. Chciałabym parkę, ale absolutnie najważniejsze jest, żeby dziecko było zdrowe ❤️ mąż chciałby mieć drugiego syna, ale nawet jeśli będzie dziewczynka to przepadnie 😁 jestem bardzo ciekawa, co siedzi w naszych brzuszkach 😁

reklama
Widze, ze chyba jest wiecej detektorow niz jak bylam na pierwszej grupie. Ogolnie wtedy to chyba nawet byly jakies podsmiechujki, ze pff a po co to, a na co to komu. Od ktorego tygodnia chcecie podsluchiwac maluchy? Wiem, ze podaja ze od 16. no ale nie oszukujmy sie 😉😀 Musze popatrzec w moje Archiwum X, czyli zapiski kiedy pojawia sie temat detektora.

Nie musialam dlugo szukac. Mam zanotowane „D+” juz 5 stycznia 🤣 a 23.12 mialam prenatalne wiec bylam jakos chyba 14+
Mój dr jest przeciwnikiem detektorów 😂 bo jak nie znajdziesz a czasami zwieje to możesz wpaść w panikę. Ja używałam i będę używać ale nie codziennie. Kontrolnie. I tak jak leżałam na patologii to ja szybciej znajdowałam małą niż położne 😆
Mamy identyczne podejście. Chciałabym parkę, ale absolutnie najważniejsze jest, żeby dziecko było zdrowe ❤️ mąż chciałby mieć drugiego syna, ale nawet jeśli będzie dziewczynka to przepadnie 😁 jestem bardzo ciekawa, co siedzi w naszych brzuszkach 😁
To ze zdrowiem to prawda. Bardzo ważne to jest. A co do córy to mój ostatnio odleciał. Wyciągamy małą z wanny i mówię do niej "przytul się do tatusia" na co ona złapała go za koszulkę, pokiwała głową na tak, przytuliła się i powiedziała bardzo wyraźnie z naciskiem na ś "tatusia". No tatuśkowi to oczy się świeciły pół nocy. Dzisiaj kończy 16 miesięcy.

Do góry