reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Kurde, ale jestem głupia.
O jakiejś 20 wypiłam jogurt naturalny waniliowy.
A o 9:20 mam pobranie krwi i między innymi glukozy z krwi 🙈
Ciekawe czy to dobrze wyjdzie 😂

reklama
Proponuję jednak zrobić jedną listę i wysłać do Ani, bo taka drobica z dodawaniem będzie męczarnią... szanujmy swój i jej czas :) ewentualnie można na poczatku lutego (np. 3 tyg po uruchomieniu) zrobić dodatkową listę ale tylko z osobami, które faktycznie się udzielają a nie napiszą jeden post, że chcą do zamkniętej.
Jestem za. O to chodzi właśnie, żeby już wysłać listę :) Przecież teraz już testują wrześniówki :) Więc działajmy 😜

Stary na biznesowej kolacji a ja myślę co bym zjadła i już mu napisałam, że muszę w tym tygodniu zjeść sushi, ramen, burgera i kebab dobry i to wszystko jego wina bo to jego dziecko... a on ciągle je takie rzeczy i pewnie dlatego to dziecko tego oczekuje ode mnie 🤣
Sushi ❤️❤️❤️
Ramen ❤️❤️❤️
Oo, a mi po amnio genetyk mówił, że wodonercze nie jest genetyczne i w przyszłości mamy się nie obawiać co do kolejnego dziecka. No i w rodzinie nikt nie ma problemów z nerkami. Jedynie właśnie syn miał zwężony moczowód i z tego powodu wodonercze. Teraz mnie trochę przeraziłaś

Ja chodzę 🙂

A czy wszystkie już mówiłyście w pracy o ciąży? Ja dziś 10+2, nie powiedziałam jeszcze nic w pracy, planuję po kolejnej wizycie, która jest 1 lutego. Tylko tak teraz myślę, ze może to trochę będzie późno
Szczerze to ja się genetyka o to nie pytałam. Sama se dopowiedziałam bo u męża w rodzinie tak mają (zwezone moczowody). Ja z genetyki em stricte o jej wadzie rozmawiałam.

Jestem za. O to chodzi właśnie, żeby już wysłać listę :) Przecież teraz już testują wrześniówki :) Więc działajmy 😜
czyli z polskiego na polskie co mam zrobić? Średnio ogarniam to forum, bo jestem tu dopiero od momentu kiedy szukałam informacji na temat przyrostu bety 😂 ale chce zostać już na długo. (Na liście na 1 stronie jestem wpisana).

Uwaga kolejne głupie pytanie: czy wy też co chwilę chodzicie siku? W nocy minimum dwa razy wstaje i muszę iść bo nie da rady spać, najgorzej jak obudzę się koło 4-5 i już nie mogę zasnąć… poprzedniej nocy spałam może z 3,5h bo zaraz trzeba było do pracy wstać. Mam nadzieję że dzisiaj pójdzie mi spanie dobrze 😌

czyli z polskiego na polskie co mam zrobić? Średnio ogarniam to forum, bo jestem tu dopiero od momentu kiedy szukałam informacji na temat przyrostu bety 😂 ale chce zostać już na długo. (Na liście na 1 stronie jestem wpisana).

Uwaga kolejne głupie pytanie: czy wy też co chwilę chodzicie siku? W nocy minimum dwa razy wstaje i muszę iść bo nie da rady spać, najgorzej jak obudzę się koło 4-5 i już nie mogę zasnąć… poprzedniej nocy spałam może z 3,5h bo zaraz trzeba było do pracy wstać. Mam nadzieję że dzisiaj pójdzie mi spanie dobrze 😌
Któraś z dziewczyn wyślę prośbę o prywatny wątek. Jesteś na liście i się udzielasz to zostanie do Ciebie przesłany link z możliwością udzielania się tam ;)

Jak byłam w 5-8 tygodniu to wstawałam właśnie często w nocy. Teraz jestem już w prawie 10 i przeszło xD

Dobra, zróbmy tak: za listę roboczą wezmę listę z terminami porodów z pierwszej strony. Do niedzieli (14.01) dajmy szansę, żeby każda chętna zweryfikowała czy się tam znajduje. W przyszłym tygodniu mogę posprawdzać aktywność po nickach i dogadamy się o wysłanie listy do Ani.

reklama

W poprzedniej ciąży całą ciąże latałam i było coraz gorzej. Teraz też chodzę co chwila. Ale ja dużo pije.

Do góry