reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Dziewczyny a jak patrzycie na zrobienie testu nifty ale bez pappy?
Właśnie dzisiaj mi położna moja podsunęła, że jak robimy nifty to pappa jest w sumie niepotrzebna i można z niej zrezygnować. Któraś z Was tak robi?
a to nie jest tak, że z pappy wynikają też dodatkowe ryzyka, np. przedwczesnego porodu czy preeklampsji, których nie ma w nifty?

reklama
rozumiem że są nierefundowane leki, ale niewypisywanie refundowanych leków, jeśli się należą to działanie na szkodę pacjenta :(
Jak komuś nie odpowiada to zawsze może zmienić lekarza.
Będą fajne do czasu jak za rok zaczną wypadać po porodzie 😂 ciężki nasz los 😅

Mnie detektor zdecydowanie uspokajał, dla mnie był to bardzo udany zakup ☺️ pamiętam te komentarze na Allegro, że najlepsze co można było kupić dla żony, bo przestała się wiecznie zamartwiać 😅

Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i te kopniaki to takie bardzo delikatne były aż do końca ciąży.

Mi lekarz mówi ze 10 dni roboczych - niestety 😒
Też miałam łożysko na przedniej ścianie. Praktycznie nic nie czułam a ruchliwa była. Do tego miałam nagłe cc (mój koszmar senny przez kilka miesięcy) po którym nie czuje w pełni brzucha więc nie liczę na to, że będę czuła super ruchy.
Ja jeszcze się zastanawiam, czy nie wykopać syna do dziadków na termin około porodowy, ale on jest ze mną bardzo zżyty, nigdy nie spędził nocy beze mnie 🥲 boję się, że takie wysłanie na wakacje spowoduje tylko, że poczuje się bardziej odrzucony.

I też ostatnio wspominałam pierwszą ciążę, co akurat w pierwszym trymestrze pracowałam zdalnie i tylko machałam myszką co jakiś czas, żeby być zieloną i szłam spać na kanapę 🤣 a teraz już nie ma tak dobrze, dobrze że dzisiaj wrócił do przedszkola po przerwie 🤗
Córka ma 16 miesięcy i zostawała z tatą na noc jak miałam nocki. My wymyśliliśmy, że weźmie urlop i zostanie z małą w domu. Zakładamy, że na koniec znowu wyląduje na patologi.
Myślę, że już sie zaraziłam. Ten ból głowy jest bardzo podejrzany. Byłam jeszcze dziś na pobraniu krwi żeby oznaczyć przeciwciała. Dużo badań mówi o zarażeniu w I trymestrze, co nie kończy się niestety dobrze. A wszystko co najgorsze może wyjść nawet za kilka miesięcy. Że też musiało się to akurat teraz przypałętać...
Jeszcze takie pytanie mam, bo on mi wyznaczył optymalny termin na prenatalne 26.01. (wg OM wtedy 12+1, ale według usg 12+5) będzie jakaś duża różnica jak mam już umówioną wizytę 29.01 czy lepiej przełożyć?
Ja mam 3 terminy 😆 po miesiączce, po crl i po transferze. Mój kazał mi się umówić na 13+0 po crl
Dziewczyny a jak patrzycie na zrobienie testu nifty ale bez pappy?
Właśnie dzisiaj mi położna moja podsunęła, że jak robimy nifty to pappa jest w sumie niepotrzebna i można z niej zrezygnować. Któraś z Was tak robi?
Pappa mówi też np o ryzyku przedwczesne go porodu i paru innych rzeczach.

Wiem, ze nic nie wiem. Wersja lekarki: wynik w 10 dni, ma Pani dostep. Jesli cos jest nie tak to i tak z reguly dzwonimy. Wersja Pani w punkcie pobran, pietro wyzej: wynik 14 dni roboczych, nie ma dostepu, oni dzwonia z wynikiem 🤦🏼‍♀️ Z lekka sie wkurwilam. A nawet chyba nie z lekka, skoro zapomnialam zapytac to kto kuwa klamie.

Wiem, ze nic nie wiem. Wersja lekarki: wynik w 10 dni, ma Pani dostep. Jesli cos jest nie tak to i tak z reguly dzwonimy. Wersja Pani w punkcie pobran, pietro wyzej: wynik 14 dni roboczych, nie ma dostepu, oni dzwonia z wynikiem 🤦🏼‍♀️ Z lekka sie wkurwilam. A nawet chyba nie z lekka, skoro zapomnialam zapytac to kto kuwa klamie.
a gdzie robisz?

A jakąś umowę masz? Tam powinno być o dostępie i ile dni. Pytam o umowę bo ja nie robię nipt i nie wiem jak to wygląda. Czy tylko wgląd na necie..

reklama
A jakąś umowę masz? Tam powinno być o dostępie i ile dni. Pytam o umowę bo ja nie robię nipt i nie wiem jak to wygląda. Czy tylko wgląd na necie..
Nie nie. Lekarz wypelnia taki druk, ja podpisuje i w zasadzie to tyle. Ale tez jak teraz mysle, Pani w punkcie powiedziala ze jak by po tych 10 dniach byla cisza to dzwonic 🤷🏼‍♀️

Do góry