reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ostatnio mój mąż nie rozumiał, dlaczego nie mogę rozpakować zakupów (on chciał w tym czasie powiesić lampki nad drzwiami). Musiałam jak dziecku tłumaczyć, że schylanie się kilkanaście razy do wózka zakupowego (mamy taki materiałowy na kółkach, jak idziemy pieszo do sklepu), wyciąganie kilkunastu kilo zakupów, wkładanie do śmierdzącej (!!!) lodówki, w najlepszym razie zakończy się jeszcze większymi mdłościami (mam całodniowe), w najgorszym efektownym pawiem 🤮 Niby przyjął do wiadomości, ale wiem, że tak naprawdę uważa, że przesadzam. Chciałabym.

Skąd ja to znam... mój też uważa, że w wielu kwestiach przesadzam. Szkoda ze nie można im oddać naszego samopoczucia chociaż na jeden dzień, może wtedy zmieniliby myślenie. Nie zdają sobie sprawy, że najprostsze czynności są dla nas utrudnione przez mdłości, pobolewanie brzucha itd.

reklama
Pytałam lekarkę o to samo, bo robiłam niespełna rok temu. Zakaźne jak robić igm to lepiej na raz z igg. A w krwi bardziej chodzi o ewentualne przeciwciała po poprzedniej ciąży niż o samą grupę
Ja wiem ze lepiej robic w parze z IgG, ale dla mnie to ma sens jak nigdy wczesniej nie chorowalam i nie nabylam tych przeciwcial. A na to wlasnie wskazuje IgG. Ze sie je nabylo. Nie wiem o jakie przeciwciala moze chodzic przy grupie krwi. O +, -? My z mezem plusy i maly tez.

Wyjasnijcie mi sens robienia zakaznych jak z wczesniejszych badan wychodzilo, ze juz sie ma przeciwciala ech Jeszcze rozumiem samo IgM, albo jesli sie nie mialo. Na rozyczke bylam szczepiona, cytomegalie mialam, grupa krwi nie zmienila mi sie od 34 lat.
To chyba jest standard poprostu w ciąży i tyle. Ja w 2022 miałam wszystko robione i teraz znów.

Ja wiem ze lepiej robic w parze z IgG, ale dla mnie to ma sens jak nigdy wczesniej nie chorowalam i nie nabylam tych przeciwcial. A na to wlasnie wskazuje IgG. Ze sie je nabylo. Nie wiem o jakie przeciwciala moze chodzic przy grupie krwi. O +, -? My z mezem plusy i maly tez.
Przy krwi mogą wyjść przeciwciala do grup krwi. To ważne choć mało kiedy wychodzi... mi nic nie wyszło we krwi a miałam z córką konflikt na grupach głównych bo dostała przy porodzie przeciwciała (też mam 0+, a córka B+).

Przy krwi mogą wyjść przeciwciala do grup krwi. To ważne choć mało kiedy wychodzi... mi nic nie wyszło we krwi a miałam z córką konflikt na grupach głównych bo dostała przy porodzie przeciwciała (też mam 0+, a córka B+).
Hmm… Ale to jak konflikt? U nas ta sama sytuacja. Ja 0, maly B.

Tak, pierwsza 🙈 dziękuję za kciuki, przydadzą się ❤️
Rozumiem dokonale, bo ja wieczorem też ledwo funkcjonuję, a mój synek ma teraz największą mamozę 🥺 mam nadzieję, że już niebawem te mdłości nas opuszczą 🤞 w jakim wieku jest twój? Mój ma ponad 2 lata 🙈
2 lata 10 miesięcy, więc podobny etap 😅 mój na szczęście jest bardzo tatusiowy, ale mam wrażenie że to dlatego, że wie, że ja jestem taka nie bardzo… mówi „mama chola”🥺🥺🥺 dzieci są słodziutkie
Mój mąż też sie mną opiekuje i małym dużo się zajmuje. Nie mogę narzekać. Mówi tylko że nie może patrzeć na moją minę, bo zazwyczaj jest taka „ 😩🥴😅😅

reklama
Do góry