reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja leżę już pół godziny, zjadłam garść migdałów i staram się wygrać z mdlosciami. Coś strasznego 😭 zdecydowałam się iść do pracy i wizja tego, że muszę dzisiaj albo jutro porozmawiać z szefową chyba jeszcze bardziej nasila nudności 😭
Nie pociesze Cię pewnie, ale ja zawsze jak nie chce robić problemów w pracy i zdecyduje się jednak iść chociaż mam różne swoje rzeczy (np chore dziecko, sama jestem podziebiona albo sama czuje się jak 💩 bo jestem w ciąży 🤪), to nie dość że czuje się fatalnie to i tak nikt tego nie doceni i generalnie wszyscy mają to gdzieś. Nauczyłam się w wielu przypadkach po prostu dbać o siebie i swoją rodzinę. Kręcą nosem, ale jakoś dziwnie beze mnie też wszystko da się zrobić… Kiedy masz wizytę?

reklama
Z trudem nadrobilam 🙈
Pisałyście o smakach i przesądzie z płcią. W pierwszej ciąży miałam smak tylko na slodkie i urodził się chlopak 🤣 w tej ciąży słodycze jem sporadycznie - zobaczymy 🤣 chętnie poznam statystkę sierpniówek 🤣

Mdłości mam ostatnio paskudne, szczególnie wieczorem. Zaczyna mnie mdlic późnym popołudniem, a wieczorem jestem bliska wymiotom... ale z tymi objawami to też różnie, raz są raz ich nie ma.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🤞 ja idę jutro i tak bardzo się już denerwuję, że nie mogę przestać o tym myśleć 🤯 można zwariować 🙆‍♀️

kurde wstałam z takim bólem gardła, że śliny nie mogę przełknąć... I to mój jedyny dziwny objaw póki co.
Najgorsze, że tak zaczynał mi się covid 2x...
Jakie miałyście pierwsze objawy? Oby to nie było to 😳
U mnie to było bardziej takie drapanie, pieczenie w gardle. Może to początek anginy? 😞
Oby jednak to tylko chwilowe i żadne choróbsko Cię nie złapało. Zdrówka!

Nie pociesze Cię pewnie, ale ja zawsze jak nie chce robić problemów w pracy i zdecyduje się jednak iść chociaż mam różne swoje rzeczy (np chore dziecko, sama jestem podziebiona albo sama czuje się jak 💩 bo jestem w ciąży 🤪), to nie dość że czuje się fatalnie to i tak nikt tego nie doceni i generalnie wszyscy mają to gdzieś. Nauczyłam się w wielu przypadkach po prostu dbać o siebie i swoją rodzinę. Kręcą nosem, ale jakoś dziwnie beze mnie też wszystko da się zrobić… Kiedy masz wizytę?
Byłam w pracy dosłownie pół godziny. Poszłam przekazać szefowej, że jestem w ciąży i w czwartek będę chciała wyjsc w trakcie pracy do lekarza. Jej reakcja przeszła moje oczekiwania. Ubrałam się ze łzami w oczach i wyszłam, informując ją, że od dzisiaj będę na l4... Aż się tuliłam z kiblem w domu ze stresu 😭 wizyty zaplanowane mam dwie w czwartek, mam nadzieję że ta na NFZ wystawi mi wsteczne zwolnienie 🥴 a jak nie to tą drugą wizytę mam prywatnie

Byłam w pracy dosłownie pół godziny. Poszłam przekazać szefowej, że jestem w ciąży i w czwartek będę chciała wyjsc w trakcie pracy do lekarza. Jej reakcja przeszła moje oczekiwania. Ubrałam się ze łzami w oczach i wyszłam, informując ją, że od dzisiaj będę na l4... Aż się tuliłam z kiblem w domu ze stresu 😭 wizyty zaplanowane mam dwie w czwartek, mam nadzieję że ta na NFZ wystawi mi wsteczne zwolnienie 🥴 a jak nie to tą drugą wizytę mam prywatnie
Zwolnienie jak coś dostaniesz i od internisty do tyłu. Więc spokojnie.
A możesz ją zgłosić? Nie może tak być,ze będzie baba cie tak stresować

Możesz też spróbować dziś dodzwonić się do lekarza rodzinnego do przychodni i poprosić o 2 dni L4. Biedna, współczuję :( takich jazd nie mam, nawet sobie nie wyobrażam jak się musisz czuć ;(

Z trudem nadrobilam 🙈
Pisałyście o smakach i przesądzie z płcią. W pierwszej ciąży miałam smak tylko na slodkie i urodził się chlopak 🤣 w tej ciąży słodycze jem sporadycznie - zobaczymy 🤣 chętnie poznam statystkę sierpniówek 🤣

Mdłości mam ostatnio paskudne, szczególnie wieczorem. Zaczyna mnie mdlic późnym popołudniem, a wieczorem jestem bliska wymiotom... ale z tymi objawami to też różnie, raz są raz ich nie ma.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🤞 ja idę jutro i tak bardzo się już denerwuję, że nie mogę przestać o tym myśleć 🤯 można zwariować 🙆‍♀️
A to pierwsza wizyta u Ciebie? Trzymam kciuki ☺️🤞🏻🤞🏻
Też mnie bardziej mdli wieczorem niż rano. Wczoraj już po prostu płakałam, bo mój synek chciał żebym mu czytała książeczki, a ja ledwo żyłam :( normalnie przeczytałabym mu wszystkie 😭

reklama
Ja nie mogłam zasnąć w nocy dość długo się kręciłam na łóżku, a najgorsze że jak wstałam teraz to czuję, że nachodzi mi opryszczka na ustach :/ nienawidzę tego, to była kwestia czasu jak mi się zrobi. Macie jakieś domowe sposoby na te cholerstwo ja przeważnie smaruje miodem, a teraz przeczytałam że też dobrze jest cytryna nacierac 🤔🤷
Opryszczka to moja zmora, której się boję, bo nigdy nie miałam 😬

Do góry