reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja powiedziałam mojej mamie, która jest położna, wiec zna temat (ryzyk) od podszewki, wiec mój starszy postanowił się pochwalić całej grupie swoich najbliższych kolegow 😵‍💫😵‍💫 gdyby nie to, że nie można się w ciąży denerwować, to bym go zabiła chyba🤣
Haha 😀 On się po prostu podzielił Waszym szczęściem 😀
My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Mamy taki plan, że jak nie będzie nic widać i będzie wszystko ok do tej pory to powiemy po usg genetycznym. Z pierwszym dzieckiem też w miarę długo wytrzymaliśmy z powiedzeniem, jakoś 25 listopada zrobiłam test i na Wigilii oznajmiliśmy tę wiadomość 😉 Ale wtedy miałam termin na lipiec.
Ja czuję, że mogę urodzić w lipcu. W pierwszej ciąży miałam termin na 28 lipca, a urodziłam 12.07 😉

reklama
Ja powiedziałam mojej mamie, która jest położna i zna temat (ryzyk) od podszewki, wiec mój starszy postanowił się pochwalić całej grupie swoich najbliższych kolegow 😵‍💫😵‍💫 gdyby nie to, że nie można się w ciąży denerwować, to bym go zabiła chyba🤣
Oj u mnie by nie przeszło. Mamy lekką spinę po tym biochemie z czerwca. Po badaniu nifty powiemy.

Haha 😀 On się po prostu podzielił Waszym szczęściem 😀
My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Mamy taki plan, że jak nie będzie nic widać i będzie wszystko ok do tej pory to powiemy po usg genetycznym. Z pierwszym dzieckiem też w miarę długo wytrzymaliśmy z powiedzeniem, jakoś 25 listopada zrobiłam test i na Wigilii oznajmiliśmy tę wiadomość 😉 Ale wtedy miałam termin na lipiec.
Ja czuję, że mogę urodzić w lipcu. W pierwszej ciąży miałam termin na 28 lipca, a urodziłam 12.07 😉
To nie długo :) ja test 5.11 a powiedzieliśmy w wigilię. Teraz test 18.11 to pewnie powiemy w dzień babci i dziadka. Jakoś do 12 tyg bym chciała zachować dla nas, chyba że ktoś spyta wprost - to kłamać nie zamierzamy.

To nie długo :) ja test 5.11 a powiedzieliśmy w wigilię. Teraz test 18.11 to pewnie powiemy w dzień babci i dziadka. Jakoś do 12 tyg bym chciała zachować dla nas, chyba że ktoś spyta wprost - to kłamać nie zamierzamy.
To u mnie tak samo :) Jak ktoś zacznie coś podejrzewać to powiemy, ale wolałabym sama po genetycznych. No i też się zastanawiam nad nifty :) A Twoje starsze ile ma lat?

To u mnie tak samo :) Jak ktoś zacznie coś podejrzewać to powiemy, ale wolałabym sama po genetycznych. No i też się zastanawiam nad nifty :) A Twoje starsze ile ma lat?
Półtorej roku, z lipca 2022 jest córka :)
Ja nifty na pewno bo jestem z tych co się stresują że coś nie tak. A tu mam czarno na białym wyniki.

Tak, robiłam. Ja z tych już w sile wieku, teraz mam 35 a córkę rodzilam w wieku 34. To wolałam jednak zrobić dla spokojnej głowy.
Przycupnę, ale oficjalnie jeszcze się waham dopisać. Tak samo jak Ty panikuję i chcę zrobić test z krwi, ale SANCO. Bo taki mam możliwość wykonania w klinice. Orientujesz się może od którego konkretnie tygodnia można robić? 9+ czy 10+?

reklama
Tak, robiłam. Ja z tych już w sile wieku, teraz mam 35 a córkę rodzilam w wieku 34. To wolałam jednak zrobić dla spokojnej głowy.
A ja dzis nie śpię od 4💩 ale to z różnych powodow, mam nadzieje że nie będzie już tak na zawsze, bo w poprzedniej ciąży nie cierpiałam na bezsenność ;D
Btw ja mam 33 i czuje się młoda :D teraz to może 44 byłoby „w sile wieku” 😘

Ostatnia edycja:
Do góry