reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Mnie w tym tygodniu zdecydowanie mniej boli podbrzusze. Ale zdąży się mocny ból. Za to od dwóch dni od rana czuję się bez sil i mega mnie mdli czuję się okropnie 🥹 nie mam siły na nic wczoraj np zjadłam jabłko i miałam mega zgagę. A na wieczór w głowie mi się kręciło. Dziś jest przed 8 a już zaczynam odczuwać mdłości, do tego jazda autobusem czy metrem nie pomaga. Dziś wizyta na 15.30
Też biorę magnez codziennie.
Mnie też czasami zaboli podbrzusze. Codzinnie budzę się około 3/4 w nocy i nie śpię z dwie godziny 🥴 A na drzemkę w ciągu dnia niestety sobie nie mogę pozwolić 😔 więc mam wrażenie że cały dzień chodzę zmęczona 🙈😅
Trzymam kciuki za wizytę, dawaj znać 😊 który dzisiaj tydzień?

reklama
Hejka dziewczyny,
Jutro mam wizytę u lekarza- stresuje się co zobaczę lub czego nie..
jeśli zobaczymy serduszko chcemy powiedzieć naszym rodzicom z święta, nie zamówiłam synkowi koszulki w stylu będę starszym bratem bo nie wiem co będzie, jeśli będzie wszystko ok macie pomysł jak przekazać naszym rodzicom informacje w fajny sposób?
U nas sezon chorobowy pełną parą .. najpierw mąż, teraz syn. Mnie też zaczyna boleć gardło 😩😩

Ja w zasadzie dalej nic nie czuję poza sennością wieczorem (od około 18:30) ale nie mogę rano spać, budzi mnie uczucie bliżej nieopisanego niepokoju około 5:30 i już nie mogę zmrużyć oka. Źle mi z tym uczuciem już bym chyba wolała mdłości 😫😫😫

Też się budzę o 5.30! 🤦‍♀️ Czasami uda mi się zasnąć, a czasami nie i tak sobie leżę w łóżku do 8 😁 W głowie tysiąc myśli lepszych i gorszych ehhh Miałam czasami mdłości też o tej 5.30. Wierz mi, sama pobudka lepsza 😉

Mnie też czasami zaboli podbrzusze. Codzinnie budzę się około 3/4 w nocy i nie śpię z dwie godziny 🥴 A na drzemkę w ciągu dnia niestety sobie nie mogę pozwolić 😔 więc mam wrażenie że cały dzień chodzę zmęczona 🙈😅
Trzymam kciuki za wizytę, dawaj znać 😊 który dzisiaj tydzień?
Prawdopodobnie dziś 6+4. Dziewczyny w wy też macie więcej śluzu od kiedy jesteście w ciąży? Tak będzie całą ciążę ?

Chyba większość ciąży tak jest jeśli chodzi o śluz 😅 potem to generuje stres czy wody nie odeszły 🫣 także całą ciążę jest wesoło. Mnie już podbrzusze nie boli, chyba że się za szybko zerwę do wstania czy kichnę nie tak, to coś mnie tak ciągnie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🥰
Już przebieram nogami przed jutrem, a widzę że całkiem nas sporo idzie podejrzeć fasolkę 😁

Hejka dziewczyny,
Jutro mam wizytę u lekarza- stresuje się co zobaczę lub czego nie..
jeśli zobaczymy serduszko chcemy powiedzieć naszym rodzicom z święta, nie zamówiłam synkowi koszulki w stylu będę starszym bratem bo nie wiem co będzie, jeśli będzie wszystko ok macie pomysł jak przekazać naszym rodzicom informacje w fajny sposób?
U nas sezon chorobowy pełną parą .. najpierw mąż, teraz syn. Mnie też zaczyna boleć gardło 😩😩
ja widziałam piekne sposoby na powiedzeniu o ciąży, najbardziej podobał mi się taki ładny kubek, który na dnie miał "jesteś babcią". Ale to trzeba zamawiac, a ja się bardzo bałam, że wczoraj już nie będzie serduszka, więc nie chciałam zamawiac. Wymyśliłam więc wczoraj coś innego, ale ja mam łatwiej, bo w mojej rodzinie (tylko im na razie powiemy) to będzie pierwszy wnuk/wnuczka. Więc kupiłam wczoraj w smyku takie mini skarpetki z reniferami, do tego zwinę w rulonik zdjęcie USG i podpiszę je jakoś w stylu "do zobaczenia za kilka miesięcy!" I zapakuje to w małą torebkę prezentową i na karteczce zamiast imienia napiszę "Babcia"

Chyba większość ciąży tak jest jeśli chodzi o śluz 😅 potem to generuje stres czy wody nie odeszły 🫣 także całą ciążę jest wesoło. Mnie już podbrzusze nie boli, chyba że się za szybko zerwę do wstania czy kichnę nie tak, to coś mnie tak ciągnie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🥰
Już przebieram nogami przed jutrem, a widzę że całkiem nas sporo idzie podejrzeć fasolkę 😁
A ja tak jak się cieszyłam to od dwóch dni jakieś mam czarne chmury nad głową. Nic mnie nie cieszy, bardziej jestem przerażona czy ja dam radę. Przytłacza mnie wszystko.

reklama
ja widziałam piekne sposoby na powiedzeniu o ciąży, najbardziej podobał mi się taki ładny kubek, który na dnie miał "jesteś babcią". Ale to trzeba zamawiac, a ja się bardzo bałam, że wczoraj już nie będzie serduszka, więc nie chciałam zamawiac. Wymyśliłam więc wczoraj coś innego, ale ja mam łatwiej, bo w mojej rodzinie (tylko im na razie powiemy) to będzie pierwszy wnuk/wnuczka. Więc kupiłam wczoraj w smyku takie mini skarpetki z reniferami, do tego zwinę w rulonik zdjęcie USG i podpiszę je jakoś w stylu "do zobaczenia za kilka miesięcy!" I zapakuje to w małą torebkę prezentową i na karteczce zamiast imienia napiszę "Babcia"
Super ❤️❤️

Do góry