reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
tak, nawet zaszłam jakiś przelicznik w internecie, to wg Twoich jednostek ja po 2h mam 6. Ale pierwszy raz w życiu mam taki cukier, aż się zaczynam martwić czy wszystko Ok🤔
Ja gdyby nie ciaza to miałabym tylko podwyższona glikemię po 2h ,ale że są inne kryteria w ciąży to mam za wysoko po 1h i po 2h . Gin wczoraj powiedziała,że nie są ogromne te wartości ,pytała o insulinę itp. powiedziała,że jak wszystko pójdzie po naszej myśli to ze względu na tarczycę i cukier skieruje mnie na badania prenatalne. Jak narazie diabetolog ma podgląd mojego glukometru i zobaczymy jak to będzie wyglądać ,czy będzie potrzebna insulina 😭 jestem na zwolnieniu,bo mam pilnować cukier,a wizyta 15 grudnia do będzie ok 7 tydzień . Ja ciągle jestem niespokojna niby się cieszę ale się boje 😏

Ja gdyby nie ciaza to miałabym tylko podwyższona glikemię po 2h ,ale że są inne kryteria w ciąży to mam za wysoko po 1h i po 2h . Gin wczoraj powiedziała,że nie są ogromne te wartości ,pytała o insulinę itp. powiedziała,że jak wszystko pójdzie po naszej myśli to ze względu na tarczycę i cukier skieruje mnie na badania prenatalne. Jak narazie diabetolog ma podgląd mojego glukometru i zobaczymy jak to będzie wyglądać ,czy będzie potrzebna insulina 😭 jestem na zwolnieniu,bo mam pilnować cukier,a wizyta 15 grudnia do będzie ok 7 tydzień . Ja ciągle jestem niespokojna niby się cieszę ale się boje 😏
ja byłam w 100% nastawiona na cukrzyce w ciąży, bo normalnie na czczo mam cukier 100-105, a gdzie norma do 92. Po 1h tez potrafiłam mieć za duży. A wczoraj przeżyłam istny szok.
Dobrze, ze jesteś na zwolnieniu, pilnuj cukrów i dbaj o siebie. Dieta na pewno dużo da, trzeba być dobrej myśli💕

Czekam na betę robaczki. Wieczorem wyniki. Trzymajcie kciuki. Dziś jestem w domku i mogę odpocząć ☺️ jutro jedziemy na obiad do rodziców, jak tu się nie wygadać, będę trzymała język na kłódkę 🤭 zastanawiam się czy powiedzieć siostrze, w razie WU, wspierała by mnie. Co myślicie?
Czy zostawić ta wiadomość na wigilie, nawet dla siostry
I don t know 🌝

ja byłam w 100% nastawiona na cukrzyce w ciąży, bo normalnie na czczo mam cukier 100-105, a gdzie norma do 92. Po 1h tez potrafiłam mieć za duży. A wczoraj przeżyłam istny szok.
Dobrze, ze jesteś na zwolnieniu, pilnuj cukrów i dbaj o siebie. Dieta na pewno dużo da, trzeba być dobrej myśli💕
100-105 to chyba jeszcze dopuszczalny, tak mi się zdaje:)

Cieszę się ,że miałaś pozytywne zaskoczenie ❤️ trzymam kciuki, żeby się tak utrzymało albo i lepiej.

Czekam na betę robaczki. Wieczorem wyniki. Trzymajcie kciuki. Dziś jestem w domku i mogę odpocząć ☺️ jutro jedziemy na obiad do rodziców, jak tu się nie wygadać, będę trzymała język na kłódkę 🤭 zastanawiam się czy powiedzieć siostrze, w razie WU, wspierała by mnie. Co myślicie?
I don t know 🌝
Trzymam kciuki :) jak jesteście z siostrą blisko to bym pewnie powiedziała, planowałam teraz się nikomu nie przyznawać dopóki nie dotrwam przynajmniej do pierwszych prenatalnych, a już nie wytrzymałam i trzy moje najbliższe koleżanki wiedzą.

I don t know 🌝
ja bym powiedziała, ale ja to ja😅 ja mieszkam w jednym domu z rodzicami, siłą rzeczy już wiedzą, a moja mama ostatnio już nawet bratu mojego taty powiedziała, więc już zaczęło to żyć własnym życiem🫣

reklama
ja bym powiedziała, ale ja to ja😅 ja mieszkam w jednym domu z rodzicami, siłą rzeczy już wiedzą, a moja mama ostatnio już nawet bratu mojego taty powiedziała, więc już zaczęło to żyć własnym życiem🫣
Mam bardzo dobry kontakt z siostrą, ona mieszka z rodzicami :) mówiłam jej kilka miesięcy wcześniej że chcemy od razu po ślubie dzieciątko, mówiła mi wtedy żebym się nie nastawiala, nie nakręcała tak, a ja już w głowie scenariusz:" zajde w ciążę od razu, powiem rodzicom w święta i będziemy się cieszyć" :D
Z rodzicami wytrzymam do świąt bo mieszkamy trochę daleko od siebie i widzimy się maks. Raz w tygodniu ☺️
z jednej strony jak powiem siostrze w święta to nie będzie dla niej duże zaskoczenie 🤭

Do góry