reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
tak, nawet zaszłam jakiś przelicznik w internecie, to wg Twoich jednostek ja po 2h mam 6. Ale pierwszy raz w życiu mam taki cukier, aż się zaczynam martwić czy wszystko Ok🤔
Ja gdyby nie ciaza to miałabym tylko podwyższona glikemię po 2h ,ale że są inne kryteria w ciąży to mam za wysoko po 1h i po 2h . Gin wczoraj powiedziała,że nie są ogromne te wartości ,pytała o insulinę itp. powiedziała,że jak wszystko pójdzie po naszej myśli to ze względu na tarczycę i cukier skieruje mnie na badania prenatalne. Jak narazie diabetolog ma podgląd mojego glukometru i zobaczymy jak to będzie wyglądać ,czy będzie potrzebna insulina 😭 jestem na zwolnieniu,bo mam pilnować cukier,a wizyta 15 grudnia do będzie ok 7 tydzień . Ja ciągle jestem niespokojna niby się cieszę ale się boje 😏

Ja gdyby nie ciaza to miałabym tylko podwyższona glikemię po 2h ,ale że są inne kryteria w ciąży to mam za wysoko po 1h i po 2h . Gin wczoraj powiedziała,że nie są ogromne te wartości ,pytała o insulinę itp. powiedziała,że jak wszystko pójdzie po naszej myśli to ze względu na tarczycę i cukier skieruje mnie na badania prenatalne. Jak narazie diabetolog ma podgląd mojego glukometru i zobaczymy jak to będzie wyglądać ,czy będzie potrzebna insulina 😭 jestem na zwolnieniu,bo mam pilnować cukier,a wizyta 15 grudnia do będzie ok 7 tydzień . Ja ciągle jestem niespokojna niby się cieszę ale się boje 😏
ja byłam w 100% nastawiona na cukrzyce w ciąży, bo normalnie na czczo mam cukier 100-105, a gdzie norma do 92. Po 1h tez potrafiłam mieć za duży. A wczoraj przeżyłam istny szok.
Dobrze, ze jesteś na zwolnieniu, pilnuj cukrów i dbaj o siebie. Dieta na pewno dużo da, trzeba być dobrej myśli💕

Czekam na betę robaczki. Wieczorem wyniki. Trzymajcie kciuki. Dziś jestem w domku i mogę odpocząć ☺️ jutro jedziemy na obiad do rodziców, jak tu się nie wygadać, będę trzymała język na kłódkę 🤭 zastanawiam się czy powiedzieć siostrze, w razie WU, wspierała by mnie. Co myślicie?
Czy zostawić ta wiadomość na wigilie, nawet dla siostry
I don t know 🌝

ja byłam w 100% nastawiona na cukrzyce w ciąży, bo normalnie na czczo mam cukier 100-105, a gdzie norma do 92. Po 1h tez potrafiłam mieć za duży. A wczoraj przeżyłam istny szok.
Dobrze, ze jesteś na zwolnieniu, pilnuj cukrów i dbaj o siebie. Dieta na pewno dużo da, trzeba być dobrej myśli💕
100-105 to chyba jeszcze dopuszczalny, tak mi się zdaje:)

Cieszę się ,że miałaś pozytywne zaskoczenie ❤️ trzymam kciuki, żeby się tak utrzymało albo i lepiej.

Czekam na betę robaczki. Wieczorem wyniki. Trzymajcie kciuki. Dziś jestem w domku i mogę odpocząć ☺️ jutro jedziemy na obiad do rodziców, jak tu się nie wygadać, będę trzymała język na kłódkę 🤭 zastanawiam się czy powiedzieć siostrze, w razie WU, wspierała by mnie. Co myślicie?
I don t know 🌝
Trzymam kciuki :) jak jesteście z siostrą blisko to bym pewnie powiedziała, planowałam teraz się nikomu nie przyznawać dopóki nie dotrwam przynajmniej do pierwszych prenatalnych, a już nie wytrzymałam i trzy moje najbliższe koleżanki wiedzą.

I don t know 🌝
ja bym powiedziała, ale ja to ja😅 ja mieszkam w jednym domu z rodzicami, siłą rzeczy już wiedzą, a moja mama ostatnio już nawet bratu mojego taty powiedziała, więc już zaczęło to żyć własnym życiem🫣

reklama
ja bym powiedziała, ale ja to ja😅 ja mieszkam w jednym domu z rodzicami, siłą rzeczy już wiedzą, a moja mama ostatnio już nawet bratu mojego taty powiedziała, więc już zaczęło to żyć własnym życiem🫣
Mam bardzo dobry kontakt z siostrą, ona mieszka z rodzicami :) mówiłam jej kilka miesięcy wcześniej że chcemy od razu po ślubie dzieciątko, mówiła mi wtedy żebym się nie nastawiala, nie nakręcała tak, a ja już w głowie scenariusz:" zajde w ciążę od razu, powiem rodzicom w święta i będziemy się cieszyć" :D
Z rodzicami wytrzymam do świąt bo mieszkamy trochę daleko od siebie i widzimy się maks. Raz w tygodniu ☺️
z jednej strony jak powiem siostrze w święta to nie będzie dla niej duże zaskoczenie 🤭

Do góry