Powiem Wam, że ja jeżdżę do wszystkich lekarzy i ogólnie wszystkie sprawy załatwiam w swoim rodzinnym mieście 60km od mojego obecnego miejsca zamieszkania. Ale dowiedziałam się, ze u mnie na wiosce (mało tego, jest jakieś 300m od mojego domu) jest ginekolog, który przyjmuje w piątki i poszłam dzisiaj do niego. Zrobił mi cytologię i sam na starcie powiedział, ze usg ma w tym gabinecie słabe (i tak szacun, ze w ogóle jest), ale postara się co nieco zobaczyć. No i powiedział, ze pęcherzyk jest piękny i elegancko, znalazłam już swojego gina na nfz
reklama
agutek_
Fanka BB :)
Ja jeżdżę na grzanym dupsku cały czas, bo jak wsiadam, to mnie cholernie telepie i to mnie rozgrzewaw temacie rozkmin i dogrzewania - ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy w ciąży można używać podgrzewanych siedzeń w aucie
No właśnie ja tez, ale mam leciutkie wyrzuty sumieniaJa jeżdżę na grzanym dupsku cały czas, bo jak wsiadam, to mnie cholernie telepie i to mnie rozgrzewa
agutek_
Wydaje mi się, że to bardziej szkodzi jajcom jak się je przegrzewa , dlatego mój za cholerę nie chce jeździć z grzaniem tyłkaNo właśnie ja tez, ale mam leciutkie wyrzuty sumienia
a jakie wyniki miałas, że obstawiasz cukrzycę?Hej. Ja za 2h mam wizytę u gin . Przyszły wyniki które rano robiłam i chyba jest cukrzyca ciążowa,ale wartości nie są wielkie i hemoglobina glikowana w normie ..zrobiłam też betę ,pierwsza 28.11 - 1021,1 a dzisiaj 3536,2 . Internetowy kalkulator mówi,że przyrost w normie. Myślicie ,że ok ? Wyniki już przesłane do diabetologa,czekam na wizytę u gin. Trzymajcie za mnie kciuki proszę
mój cały czas sobie tyłek grzejeWydaje mi się, że to bardziej szkodzi jajcom jak się je przegrzewa , dlatego mój za cholerę nie chce jeździć z grzaniem tyłka
Nath096
Dzisiaj już dostałam wiadomość od lekarza,że jeżeli gin stwierdził ciążę to mam cukrzycę ciążowa . Na czczo nie pamiętam,ale w normie , po 1h -10,3 a po 2h -8,2 . Wartości w mmol/l .a jakie wyniki miałas, że obstawiasz cukrzycę?
a to zupełnie nie znam się na tych jednostkach. Ja miałam wczoraj 89-132-108Dzisiaj już dostałam wiadomość od lekarza,że jeżeli gin stwierdził ciążę to mam cukrzycę ciążowa . Na czczo nie pamiętam,ale w normie , po 1h -10,3 a po 2h -8,2 . Wartości w mmol/l .
Nath096
To Ty musisz mieć w mg/dl a lekarz już widział wyniki?a to zupełnie nie znam się na tych jednostkach. Ja miałam wczoraj 89-132-108
reklama
tak, nawet zaszłam jakiś przelicznik w internecie, to wg Twoich jednostek ja po 2h mam 6. Ale pierwszy raz w życiu mam taki cukier, aż się zaczynam martwić czy wszystko OkTo Ty musisz mieć w mg/dl a lekarz już widział wyniki?
Podziel się: