reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Dziewczyny również mam rozkmine, zbliża mi się termin wizyty i fryzjera na farbowanie (rozjaśnianie pasemkami plus farba). Czy farbujecie włosy w pierwszym trymestrze?

reklama
Dziewczyny również mam rozkmine, zbliża mi się termin wizyty i fryzjera na farbowanie (rozjaśnianie pasemkami plus farba). Czy farbujecie włosy w pierwszym trymestrze?
Nie, opinie są różne, ale ja naprawdę nie muszę mieć tego koloru na głowie, w sensie w ciąży zakazane jest tyle rzeczy, które uważam ze tez mogą źle wpłynąć na psychikę (ja nie pije alkoholu wcale - wcześniej również , nie pale, nie pije gazowanych napojów i kawy, pije tylko wodę i zielona herbatę iii zielonej herbaty tez nie można, wiec nie pije), ale uważam ze nadrzędne jest zdrowie nasze i dzidziusia i moja gin powiedziała ze do 12 tyg nie można farbować i wiecie no przeżyje, ale z tym komfortem psychicznym tez jest ważne, ze jeżeli naprawdę tego potrzebujesz, no musisz sobie sama odpowiedzieć 🌸

Ja rozjaśniałam, ale fryzjer, do którego chodzę używa bezpiecznych produktów i sam tłumaczył mi, że bardziej szkodliwe jest rozjaśnianie czy farbowanie mocną chemią na samej skórze. Ja robię tzw. gęste baby lights, które samej skóry nie dotykają 😉.
A propos rozkmin 😆:
Jak to jest ze sprzątaniem łazienki środkami chemicznymi? Tzn. wiadomo..niezbyt to zdrowe wdychać ten syf, ale jak tu w takim razie sprzątać 🥸?

Ja rozjaśniałam, ale fryzjer, do którego chodzę używa bezpiecznych produktów i sam tłumaczył mi, że bardziej szkodliwe jest rozjaśnianie czy farbowanie mocną chemią na samej skórze. Ja robię tzw. gęste baby lights, które samej skóry nie dotykają 😉.
A propos rozkmin 😆:
Jak to jest ze sprzątaniem łazienki środkami chemicznymi? Tzn. wiadomo..niezbyt to zdrowe wdychać ten syf, ale jak tu w takim razie sprzątać 🥸?
nie sprzątać, scedować to na tatusia :D u mnie na szczęście taki podział był już przed ciaza także łazienki nie ruszam :)

Witam Was 😊 i nieśmiało się do Was dołączam... W piątek tydzień temu miałam plamienie.... Myślałam że to okres przyszedł wcześniej ale to był 25 dc. Ale to plamienie dosłownie po kilki godzinach minęło i zaczął się duuuzy ból cycków. W niedzielę podkusiło mnie aby zrobić test. Wyszła blada kreska, naprawdę blada, powtórzyłam później w pon, też blada odpuściłam do środy i w środę zrobiłam test wyszła już wyraźna. Dziś idę na betę. Na środę mam umówionego lekarza. Zobaczymy czy już coś będzie widać.

Hej, wklejam Ci link do poczytania :) Rozwieje to Twoje wątpliwości, a jak zrobisz to Twoja decyzja.

Byłam na becie, boję się jak diabli. Modlę się o prawidłowy przyrost.

W ogóle uważam, że nie ma co popadać w paranoję. Ale to uważam JA :D, wiek i bycie matką już jednego dziecka zweryfikowało myślenie ;)
Róbmy jak czujemy i uważamy, ale starajmy się formułować swoje zdanie tak by nie wzbudzać w kimś wyrzutów sumienia.

Wczoraj wieczorem mój śluz był dosłownie leciutko różowy, jakby dodać do białej farby kropeczke różowego. Nie wiem jak to określić. Zastanawiam się czy taki śluz jest normalny w tak małej ilości (tylko przy podcieraniu kilkukrotnym).

reklama
Wczoraj wieczorem mój śluz był dosłownie leciutko różowy, jakby dodać do białej farby kropeczke różowego. Nie wiem jak to określić. Zastanawiam się czy taki śluz jest normalny w tak małej ilości (tylko przy podcieraniu kilkukrotnym).
Posilam się internetem dziś :)

Główne przyczyny plamień we wczesnej ciąży​

• ektopia („nadżerka”) szyjki macicy,
  • infekcja pochwy,
  • stosunek płciowy,
  • badanie ginekologiczne,
  • pęknięcie drobnego naczynka w pochwie np. po wypróżnieniu (w szczególności przy zaparciach).
Plamienia mogą zdarzyć się też zupełnie bez przyczyny i uważa się, że wynikają one z rozciągania i wzrastania macicy.

Statystycznie plamienia występują nawet u 40% ciężarnych w pierwszym trymestrze. Krwawienia w pierwszym trymestrze występują rzadziej ale wciąż często bo u około 10-20% kobiet.

Do góry