reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Musiałam nadrobić żeby napisać, ja już dzisiaj po wizycie. Fasolka dzisiaj 2,30cm wg lekarza 8+6 dzisiaj czyli w porównaniu do 2 tygodnie wcześniej 6+6 nic się nie zmieniło . Tak mnie tylko zastanawia dlaczego na usg data porodu to 10-11.08.23 a lekarz mimo to wpisał w książeczkę datę z OM 5.08 co wg mnie jest bez sensu skoro miałam bardzo długie cykle to i tak koniec ciąży powinien być tak jak na usg . Bez sensu 😅

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 74
Takie naprawdę mdłości od końcówki 7

ja właśnie byłam i mi normalnie dała znieczulenie, tylko od razu do asystentki powiedziała, ze tylko bez czegostam
Pół mojej rodziny to stomatolodzy, w tym Mamunia i nigdy nie znieczulają w 1 trymestrze - takie są ogolne zalecenia podobno.
Chyba, że już jest jakiś ból i otwarty stan zapalny, który wiadomo, że tragicznie może wpłynąć na dziecko - wtedy trzeba coś z tym zrobić na cito. Generalnie odsyłają ciężarne aż do 2 trymestru.
Mieszkałam kiedyś we Francji i moja przyjaciółka w 1 trym. tez została odprawiona przez dentystę.

reklama
Pół mojej rodziny to stomatolodzy, w tym Mamunia i nigdy nie znieczulają w 1 trymestrze - takie są ogolne zalecenia podobno.
Chyba, że już jest jakiś ból i otwarty stan zapalny, który wiadomo, że tragicznie może wpłynąć na dziecko - wtedy trzeba coś z tym zrobić na cito. Generalnie odsyłają ciężarne aż do 2 trymestru.
Mieszkałam kiedyś we Francji i moja przyjaciółka w 1 trym. tez została odprawiona przez dentystę.
Właśnie ja idę w poniedziałek do dentystki. Pamietam, ze ona mi mówiła, ze znieczulenie nie wpływa na ciąże (sama wtedy była w ciąży), ale muszę o tym poczytać i ewentualnie przełożę

Do góry