reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

A tak z ciekawości od którego tygodnia zaczęły Wam się mdłości? Ja miałam je jeden dzień czy 2 i po temacie 😅 teraz mam wątpliwości czy to w ogóle od ciąży 😂
Ja miałam 6,7 tydzień sam początek i totalny brak apetytu, teraz 10 i nic a nic i apetyt wrócił, odpuściły po prostu ale tez jak objawy odpuszczają to się stresuje ze coś nie tak, dlatego tak się bałam tej wizyty ostatnio :( ale z mojej wiedzy tutaj na grupie, koleżanki itp uważam ze normalne jest ustąpienie objawów od tak, ja tez miałam taka kratkę jeden dzień rano super wieczorem dramat potem kolejny dzień ok a następny mdłości i brak ochoty na wszystko

reklama
ja bym np w ogóle nie robiła pappy, a zrobiła nifty, ale moj lekarz widzi to inaczej, a ja jestem grzeczna pacjentka i go słucham😇
Ja idę na pappa i wolną podjednostkę bety hcg 11.01 potem 17 mam prenatalne więc akurat wynik zweryfikuje gin od prenatalnych. No właśnie po historiach tutaj i nie tylko tez jestem z pappa na nie bo to tylko statystka ale też wiem, że wskazuje na inne problemy z łożyskiem i jeszcze coś dodatkowo i po to się przydaje.

O to moje marzenie przytyć tylko 10 kg … ja tez mam zachcianki , wiadomo … ale staram się pilnować jak mogę 😄 dziś Np zrobiłam sobie tortille weganska z Avocado , warzywami i ciecierzyca.. zjadłam ze smakiem a teraz się skręcam i chyba zaraz 🤮

Dziewczyny jak długo czeka się na wyniki pappa i jaki jest koszt tego badania ? Właśnie ogarniam prenatalne na stronie mojej przychodni , widze, ze nam ten test FMF o którym pisała chyba @Zazuu ?

Czy jeszcze jakieś badania planujecie robić ?? Te nifty i nace kosztują kupę 💰i zastanawiam się czy warto? Czy na razie zrobić pappa + usg prenatalne i jak dos nie tak to dalej działać?
Ja mam z NFZ ale prywatnie test zintegrowany pappa + usg to u nas 600/700zl ;)
Ja na razie robię pappe+ usg i jak cokolwiek będzie nie tak to będę gadać czy nifty czy jednak te inwazyjne badania ;)

A tak z ciekawości od którego tygodnia zaczęły Wam się mdłości? Ja miałam je jeden dzień czy 2 i po temacie 😅 teraz mam wątpliwości czy to w ogóle od ciąży 😂
Ja w sumie najwiecej miałam chyba koło 5-6 tygodnia. Ale tez to tak na chwile, potem przechodziło. Teraz tak sporadycznie się zdarza ale tez za moment przechodzi ;)
W ciąży z córa miałam podobnie i całe szczęście bo to jest straszliwie obrzydliwe uczucie 🙈

Ja też nie chciałabym dużo przytyć, przy moim PCOS zrzucenie kg nie jest łatwe, no ale takie życie. Staram się nie przesadzać z podjadaniem, bo skoro nie mam mdłości to tego nie zwracam 😅

Ja cieszyłam się, że mnie to nie dotyczy niestety niezbyt długo.. Niby nie wymiotuje ale mam takie dziwne uczucie jakby mdłości i ciężkości na żołądku. Ciągle mi się odbija od tego, za każdym razem boję się, że to beknięcie skonczy się 🤮 Jednego dnia zjem coś ze smakiem a drugiego na samą myśl o tym mam treści żołądkowe na wysokości tchawicy :D Tak na prawdę ciągle muszę coś przegryzać, bo jak jestem głodna to już w ogóle jest dramat. Ale wszystko do przeżycia :)
Ja dziś równy 7t. :)

Dzięki dziewczyny, ja oczywiście odkąd zaczęłam plamić to oczywiście straciłam natychmiast wszytkie objawy 😂 na szczęście od wczoraj chociaż cycki bolą. Ja wiem, że to totalnie nic nie znaczy, ale moja głowa pogrywa sobie ze mną ostro😂

reklama
Do góry