reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Wielu lekarzy ma taką możliwość nawet w prywatnych przychodniach, które mają podpisana współpracę z NFZ :) znajdziesz spokojnie i to niejednego dobrego. W Warszawie mogę kilku polecić. :)

A Warszawie to bym poszła do tej mojej co wczoraj mówiłam bo jest geniuszem, ale może mi się nie chcieć jechać z Poznania 😂

reklama
Hmm właściwie samo poronienie nie jest wskazaniem do refundacji. Rzeczywiście Lekarze to podpinają pod ten punkt, który Ty masz zaznaczony. Teoretycznie gdyby lekarz miał jakąś kontrolę to mogliby się do tego przyczepić, że nie jest to żadnym badaniem genetycznym podparte. W praktyce raczej nikomu się nie chce aż tak tego drążyć. Taka furtka dla poronień bez badań genetycznych.
No moja lekarka wprost mi powiedziała, ze ona to PODCIĄGNIE i żebym się nie martwiła bo wszystko wyglada okej 🙈 ale wiecie 600zl piechota nie chodzi i lekarze tez to wiedza. I wiedza tez, ze każda kobieta powinna wykonać prenatalne i ze powinno to być refundowane 🤷🏻‍♀️
Ja płace co miesiąc 300zl za wizytę to te prenatalne biorę z pocałowaniem ręki i nie będę wnikać, wdzięczna jestem ze mi to lekarka zalatwila ;)

Zazuu, pewnie dziewczyny wiedzą albo już pisałaś, ale w jakich tygodniach dochodziło do Twoich poronień? 🥺
Powiem Wam, że chyba przestałam brać taki scenariusz pod uwagę, a dopiero zaczęłam 9tc.

Pierwsza ciąża poronienie samoistne przełom 6 i 7 tc.
Druga ciąża poronienie zatrzymane w 8+3 dowiedziałam się w 10+2.
Trzecia podejrzenie cp, finalnie po blisko 3 msc zakończyła się sama nie udało jej się nigdzie zlokalizować, na zmiane plamienie krwawienie i skoki bety ale do niskich wartości.
Czwarta w sierpniu uznana za biochem, ale pewnie by się dało coś na usg zobaczyć tylko nie zdążyłam dotrzeć. Chyba 28.07 beta byla blisko 60 a 4.08 bylam już w szpitalu z nagłym krwawieniem. Na szczęście wszystko skończyło się turbo szybko i nie zdążyło mnie to ostatnie przeorac

Pierwsza ciąża poronienie samoistne przełom 6 i 7 tc.
Druga ciąża poronienie zatrzymane w 8+3 dowiedziałam się w 10+2.
Trzecia podejrzenie cp, finalnie po blisko 3 msc zakończyła się sama nie udało jej się nigdzie zlokalizować, na zmiane plamienie krwawienie i skoki bety ale do niskich wartości.
Czwarta w sierpniu uznana za biochem, ale pewnie by się dało coś na usg zobaczyć tylko nie zdążyłam dotrzeć. Chyba 28.07 beta byla blisko 60 a 4.08 bylam już w szpitalu z nagłym krwawieniem. Na szczęście wszystko skończyło się turbo szybko i nie zdążyło mnie to ostatnie przeorac
Ech to strasznie przykre, dużo przeszłoś 😟
Szczególnie trudna pewnie ta druga, nie wyobrażam sobie , żeby teraz dostac takie info😢
Rozumiem teraz, dlaczego najchętniej chodziłabyś co tydzień oglądać Groszka 💔
Teraz będzie dobrze 🙏

Ech to strasznie przykre, dużo przeszłoś 😟
Szczególnie trudna pewnie ta druga, nie wyobrażam sobie , żeby teraz dostac takie info😢
Rozumiem teraz, dlaczego najchętniej chodziłabyś co tydzień oglądać Groszka 💔
Teraz będzie dobrze 🙏

Każda ciąża mnie czegoś nauczyła i dzięki temu mogłam pomóc wielu dziewczynom więc mam nadzieję, że w końcu i na mnie przyjdzie czas by poznać uroki bycia mamą😁

Każda ciąża mnie czegoś nauczyła i dzięki temu mogłam pomóc wielu dziewczynom więc mam nadzieję, że w końcu i na mnie przyjdzie czas by poznać uroki bycia mamą😁
Na pewno ✊🏻

Poronienie zatrzymane to mega ciężka sprawa, tez to przeszłam i chociaż psychicznie nie było źle jeśli chodzi o sama stratę ciąży… to z czasem mam naprawdę duży żal do lekarzy.
Nie, ze ciąża się zakończyła ale za wszystko dookoła 🙈

Na pewno ✊🏻

Poronienie zatrzymane to mega ciężka sprawa, tez to przeszłam i chociaż psychicznie nie było źle jeśli chodzi o sama stratę ciąży… to z czasem mam naprawdę duży żal do lekarzy.
Nie, ze ciąża się zakończyła ale za wszystko dookoła 🙈
Da się jakis rozpoznać poronienie zatrzymane? Czy tylko co najwyżej kobieca intuicja? Wyniki np progesteronu spadają?

reklama
Do góry