reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Mi moja gin mówiła, żeby na początku stycznia się już gdzieś zapisać, ale wiem, ze byłoby to dla mnie ciezkie to odwoływać jakby co, wiec czekam na wizytę w środę następna i jak będzie okej, to się zapisze 😂

Moja młodsza latorośl ma dziś sesję foto w szkole muzycznej, wiecie, poważna sprawa, pierwsze oficjalne zdjęcia z altówką w ręku. No i zastanawiam się, czy w mojej obecnej sytuacji jechać z nią, czy moich rodziców wrobić. Niby nie będę tam ciężarów nosić, ale sama nie wiem🤔

Mi moja gin mówiła, żeby na początku stycznia się już gdzieś zapisać, ale wiem, ze byłoby to dla mnie ciezkie to odwoływać jakby co, wiec czekam na wizytę w środę następna i jak będzie okej, to się zapisze 😂

Jesuuu w drugiej ciąży tak miałam...
Byłam już umówiona na prenatalne i na kontrolnym usg okazało się, że serce nie bije od dwóch tygodni (może stąd trauma związana z oczekiwaniem na kolejne usg? 🤔) i napisałam do Kliniki maila z prośbą o odwołanie. I jakas pipka nie odznaczyła i dzień przed prenatalnymi do mnie dzwonili potwierdzić... Bree

Moja młodsza latorośl ma dziś sesję foto w szkole muzycznej, wiecie, poważna sprawa, pierwsze oficjalne zdjęcia z altówką w ręku. No i zastanawiam się, czy w mojej obecnej sytuacji jechać z nią, czy moich rodziców wrobić. Niby nie będę tam ciężarów nosić, ale sama nie wiem🤔

Ja bym wysłała dziadkową delegacje a Ty do wyra

Jesuuu w drugiej ciąży tak miałam...
Byłam już umówiona na prenatalne i na kontrolnym usg okazało się, że serce nie bije od dwóch tygodni (może stąd trauma związana z oczekiwaniem na kolejne usg? 🤔) i napisałam do Kliniki maila z prośbą o odwołanie. I jakas pipka nie odznaczyła i dzień przed prenatalnymi do mnie dzwonili potwierdzić... Bree
Zazuu, pewnie dziewczyny wiedzą albo już pisałaś, ale w jakich tygodniach dochodziło do Twoich poronień? 🥺
Powiem Wam, że chyba przestałam brać taki scenariusz pod uwagę, a dopiero zaczęłam 9tc.

Haha
Wiesz co… ja np chyba po prostu uznałam, ze na nic nie mam wpływu. I w ogóle łatwiej chyba mi żyć jak te wizyty są trochę rzadziej, mniej stresu. Bo przed sama wizyta to ja mam jakieś wywalone ciśnienie w kosmos 🤣 a i tak… niewiele człowiek zrobi badając się nawet co chwile 🙈

Ale jedyny plus wynikający z 2 udokumentowanych poronień to prenatalne za darmoszke. W klinice u mojej lekarki, u jednego z lepszych specjalistów w mieście. Zawsze coś :D

Hmm właściwie samo poronienie nie jest wskazaniem do refundacji. Rzeczywiście Lekarze to podpinają pod ten punkt, który Ty masz zaznaczony. Teoretycznie gdyby lekarz miał jakąś kontrolę to mogliby się do tego przyczepić, że nie jest to żadnym badaniem genetycznym podparte. W praktyce raczej nikomu się nie chce aż tak tego drążyć. Taka furtka dla poronień bez badań genetycznych.

Ja bym pewnie pojechała ale mówię to z perspektywy matki dwulatki… może jak podrośnie to już nie będzie mi aż tak zależało na uczestniczeniu we wszystkim co ważne :p

Ja to Cie podziwiam, że wciąż krecisz się po mieście. Ja nie plamię póki co a siedzę na kanapie lub leżę w łóżku, nawet fotela w biurze odmawiam.
Ewentualnie spacerek raz dziennie.. do wyrka!
Przeczekaj jak królewna do 12tc.

reklama
Super dzięki!
Zagadam jak już będę ciut dalej w tej ciąży 😂
Pytanie czy znajdę na NFZ lekarza z certyfikatem fmf, ale pewnie tak😁

Wielu lekarzy ma taką możliwość nawet w prywatnych przychodniach, które mają podpisana współpracę z NFZ :) znajdziesz spokojnie i to niejednego dobrego. W Warszawie mogę kilku polecić. :)

Do góry