reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Każda ciąża mnie czegoś nauczyła i dzięki temu mogłam pomóc wielu dziewczynom więc mam nadzieję, że w końcu i na mnie przyjdzie czas by poznać uroki bycia mamą😁
Na forum już powoli jesteś tu taką mamą 😄 przypominasz mi moją 🤣 stanowcza acz zabawna i rozwiązujesz spory popierając dowodami, ciężko dyskutować 👩‍🎓
(Mea culpa, bo pewnie jesteś młodsza ode mnie 😆)

reklama
Da się jakis rozpoznać poronienie zatrzymane? Czy tylko co najwyżej kobieca intuicja? Wyniki np progesteronu spadają?

Tylko usg.
U mnie nic się nie zmieniło, nie miałam nawet jednej setnej procenta podejrzenia, ze tego dnia dowiem się tego co się dowiedziałam. Nawet przy biochemie tego samego dnia co zaczęłam krwawić miałam proga ponad 20 💁‍♀️

To muszę się umówić do gin w przyszłym tyg, bo oszaleje 😱
rozumiem, ja z trudem wytrzymałam te 3 tyg przerwy ale pocieszałam się tym… ze i tak nie dałoby mi to aż tyle spokoju. Dopiero teraz po skończonym 10 tc czuje się trochę spokojniej bo już lekarka mi powiedziała, ze najgorsze za nami. Byle do prenatalnych 🙈

Jesuuu w drugiej ciąży tak miałam...
Byłam już umówiona na prenatalne i na kontrolnym usg okazało się, że serce nie bije od dwóch tygodni (może stąd trauma związana z oczekiwaniem na kolejne usg? 🤔) i napisałam do Kliniki maila z prośbą o odwołanie. I jakas pipka nie odznaczyła i dzień przed prenatalnymi do mnie dzwonili potwierdzić... Bree
Ja czytałam, ze niby po usłyszeniu serca szansa na poronienie zmniejsza się do 3%, ale dla mnie przykre by było :(

reklama
Do góry