reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Tak, dostałam skierowanie. Dużo zależy od lekarza - moja chciała mi pomoc bo teoretycznie dwa poronienia nie są wskazaniem. Ale chyba przy 3 i więcej to większość lekarzy wypisuje ;)
W załączniku jakie niby są wskazania ;)

Super dzięki!
Zagadam jak już będę ciut dalej w tej ciąży 😂
Pytanie czy znajdę na NFZ lekarza z certyfikatem fmf, ale pewnie tak😁

reklama
Mój lekarz mnie wtedy postraszył. Mimo, że ten u którego robiłam USG powiedział, że jest okej. Potem jeszcze przy kolejnych usg u różnych lekarzy mówiłam o tym, że niby za niskie było, wszyscy zaprzeczali. Mi też się na poczatku wydawało okej, ale zasiał ziarno niepewności i stresu. Zwłaszcza, że cały czas wtedy plamiłam.
Wcale się nie dziwie, niewiele trzeba kobiecie w ciąży zeby zaczęła się martwić ;)

Wyobraźcie sobie, ze ja się zestresowałam w poniedziałek bo miałam ZA DOBRE wyniki badań. Stwierdziłam, ze jak tsh mam w normie bez leków to nie mogę już być w ciąży (bo rzeczywiście w każdej poprzedniej cały czas musiałam być na lekach). No idiotka xD

Tak, dostałam skierowanie. Dużo zależy od lekarza - moja chciała mi pomoc bo teoretycznie dwa poronienia nie są wskazaniem. Ale chyba przy 3 i więcej to większość lekarzy wypisuje ;)
W załączniku jakie niby są wskazania ;)
Mi poszła na rękę, bo ogólnie jestem po dwóch poronieniach, ale biochemii nie zaliczają - i wpisała mi ze miałam jakaś infekcje (ogólnie bajki na kolka) bo podobno nikt tego nie sprawdzi

Super dzięki!
Zagadam jak już będę ciut dalej w tej ciąży 😂
Pytanie czy znajdę na NFZ lekarza z certyfikatem fmf, ale pewnie tak😁
Pewnie! Ja właśnie idę do tego miejsca, w którym ciąże prowadzę prywatnie - maja świetnych specjalistów i świetny sprzęt. Fakt, ze pewnie dzięki temu, ze prowadzę u nich ciąże znalazł się idealny termin No ale da się ;)

To ja też wolę nie wiedzieć,badań nienawidzę,też mnie mój wiek chyba najbardziej przeraża... 🤣 Dlatego boję się prenatalnych jak ognia..🤷
Hłe, hłe - tak wiek robi swoje, ja skończone 35 👩‍🦳🤣
Ale w ogóle mam lekką traumę, jestem takim ewenementem, który ma okres trwający max. 2.5 dnia.
Wiele lat byłam przekonana, że nie mogę mieć dzieci, lekarz też zrobil wielkie oczy i zalecił diagnostykę. Zbierałam się do tego kilka miesięcy płacząc..potem dowiedziałam się że zarówno mama jak i babcia tak miały, obie wielodzietne...badania w końcu zrobilam ale schemat strachu do dziś pamietam 😄
Poza tym późno poszłam do gina (miałam chyba że 24 lata😶), oczywiście także przekonana, że jestem wybrakowany egzemplarz, no i pamiętam jak się popłakałam jak Pani Gin mi powiedziała "jaka piękna macica" 🤣🤣🤣🤣
Ech. I ja zostane matką 😅

reklama
Do góry