reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
To ja też wolę nie wiedzieć,badań nienawidzę,też mnie mój wiek chyba najbardziej przeraża... 🤣 Dlatego boję się prenatalnych jak ognia..🤷
Dziewczyny jak mnie wczoraj bolała głowa..myślałam,że mi eksploduje..płakałam pół wieczoru..robiłam okłady,masaże..nic nie pomogło. Zasnęłam przed 20..Dzisiaj lepiej,niemniej dalej trochę mnie ćmi..
@RoseGold chyba pierwsze sensowne wyjaśnienie,mam nadzieję że Cię mimo wszystko uspokoiła.Pamietaj,monco ukrwionej macicy grzebanie nie pomaga,więc może jeszcze lecieć..Odpoczywaj ♥️
Asia,nie ma się co gniewać,bo dziewczyny chcą dobrze,dzielą się swoją wiedza,a widzę że mają dosyć spora.Wiadomo,że ciąża to nie matematyka,ale jak pytasz to wyjaśniają co z czego i dlaczego..Takich wyjaśnień często lekarz nie daje,same nie pytamy,a później rozkmina..Także głową do góry 😉

Pjona siostro, należę do tej samej drużyny 😂
Tylko u mnie minęło ledwie 5 dni od wizyty a od 3 dostaje już pie*dolca i najchętniej leżałabym non stop z sondą od usg między nogami 😂
Ja tez, ale pani doktor wczoraj kazała mi wyluzować🙄 nie wiem, chyba mam w planach przehibernować jakoś 2 tygodnie i założyć, że w 12tc już będzie wszystko Ok

Pjona siostro, należę do tej samej drużyny 😂
Tylko u mnie minęło ledwie 5 dni od wizyty a od 3 dostaje już pie*dolca i najchętniej leżałabym non stop z sondą od usg między nogami 😂
Haha
Wiesz co… ja np chyba po prostu uznałam, ze na nic nie mam wpływu. I w ogóle łatwiej chyba mi żyć jak te wizyty są trochę rzadziej, mniej stresu. Bo przed sama wizyta to ja mam jakieś wywalone ciśnienie w kosmos 🤣 a i tak… niewiele człowiek zrobi badając się nawet co chwile 🙈

Ale jedyny plus wynikający z 2 udokumentowanych poronień to prenatalne za darmoszke. W klinice u mojej lekarki, u jednego z lepszych specjalistów w mieście. Zawsze coś :D

Haha
Wiesz co… ja np chyba po prostu uznałam, ze na nic nie mam wpływu. I w ogóle łatwiej chyba mi żyć jak te wizyty są trochę rzadziej, mniej stresu. Bo przed sama wizyta to ja mam jakieś wywalone ciśnienie w kosmos 🤣 a i tak… niewiele człowiek zrobi badając się nawet co chwile 🙈

Ale jedyny plus wynikający z 2 udokumentowanych poronień to prenatalne za darmoszke. W klinice u mojej lekarki, u jednego z lepszych specjalistów w mieście. Zawsze coś :D

A powiedz mi dostajesz po prostu Skierowanie na takie badania bezpłatne? Za mną 4 poronienia to też bym chętnie przyjęła takie badanie za darmoszke

@Paulusman dobrze, ze jesteś! Pamietam, ze Tobie sprawdzałam to tętno córy i miałam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze 💙 ale przyznaje, ze tyle napisaliście, ze ciężko przebrnąć 🤣

Mój lekarz mnie wtedy postraszył. Mimo, że ten u którego robiłam USG powiedział, że jest okej. Potem jeszcze przy kolejnych usg u różnych lekarzy mówiłam o tym, że niby za niskie było, wszyscy zaprzeczali. Mi też się na poczatku wydawało okej, ale zasiał ziarno niepewności i stresu. Zwłaszcza, że cały czas wtedy plamiłam.

reklama
A powiedz mi dostajesz po prostu Skierowanie na takie badania bezpłatne? Za mną 4 poronienia to też bym chętnie przyjęła takie badanie za darmoszke
Tak, dostałam skierowanie. Dużo zależy od lekarza - moja chciała mi pomoc bo teoretycznie dwa poronienia nie są wskazaniem. Ale chyba przy 3 i więcej to większość lekarzy wypisuje ;)
W załączniku jakie niby są wskazania ;)

Załączniki

• 41DF86B8-3523-4A8B-8264-4BAB5DB4FC78.jpeg
    41DF86B8-3523-4A8B-8264-4BAB5DB4FC78.jpeg
    640,3 KB · Wyświetleń: 58
Do góry