reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
To ja też wolę nie wiedzieć,badań nienawidzę,też mnie mój wiek chyba najbardziej przeraża... 🤣 Dlatego boję się prenatalnych jak ognia..🤷
Dziewczyny jak mnie wczoraj bolała głowa..myślałam,że mi eksploduje..płakałam pół wieczoru..robiłam okłady,masaże..nic nie pomogło. Zasnęłam przed 20..Dzisiaj lepiej,niemniej dalej trochę mnie ćmi..
@RoseGold chyba pierwsze sensowne wyjaśnienie,mam nadzieję że Cię mimo wszystko uspokoiła.Pamietaj,monco ukrwionej macicy grzebanie nie pomaga,więc może jeszcze lecieć..Odpoczywaj ♥️
Asia,nie ma się co gniewać,bo dziewczyny chcą dobrze,dzielą się swoją wiedza,a widzę że mają dosyć spora.Wiadomo,że ciąża to nie matematyka,ale jak pytasz to wyjaśniają co z czego i dlaczego..Takich wyjaśnień często lekarz nie daje,same nie pytamy,a później rozkmina..Także głową do góry 😉

Pjona siostro, należę do tej samej drużyny 😂
Tylko u mnie minęło ledwie 5 dni od wizyty a od 3 dostaje już pie*dolca i najchętniej leżałabym non stop z sondą od usg między nogami 😂
Ja tez, ale pani doktor wczoraj kazała mi wyluzować🙄 nie wiem, chyba mam w planach przehibernować jakoś 2 tygodnie i założyć, że w 12tc już będzie wszystko Ok

Pjona siostro, należę do tej samej drużyny 😂
Tylko u mnie minęło ledwie 5 dni od wizyty a od 3 dostaje już pie*dolca i najchętniej leżałabym non stop z sondą od usg między nogami 😂
Haha
Wiesz co… ja np chyba po prostu uznałam, ze na nic nie mam wpływu. I w ogóle łatwiej chyba mi żyć jak te wizyty są trochę rzadziej, mniej stresu. Bo przed sama wizyta to ja mam jakieś wywalone ciśnienie w kosmos 🤣 a i tak… niewiele człowiek zrobi badając się nawet co chwile 🙈

Ale jedyny plus wynikający z 2 udokumentowanych poronień to prenatalne za darmoszke. W klinice u mojej lekarki, u jednego z lepszych specjalistów w mieście. Zawsze coś :D

Haha
Wiesz co… ja np chyba po prostu uznałam, ze na nic nie mam wpływu. I w ogóle łatwiej chyba mi żyć jak te wizyty są trochę rzadziej, mniej stresu. Bo przed sama wizyta to ja mam jakieś wywalone ciśnienie w kosmos 🤣 a i tak… niewiele człowiek zrobi badając się nawet co chwile 🙈

Ale jedyny plus wynikający z 2 udokumentowanych poronień to prenatalne za darmoszke. W klinice u mojej lekarki, u jednego z lepszych specjalistów w mieście. Zawsze coś :D

A powiedz mi dostajesz po prostu Skierowanie na takie badania bezpłatne? Za mną 4 poronienia to też bym chętnie przyjęła takie badanie za darmoszke

@Paulusman dobrze, ze jesteś! Pamietam, ze Tobie sprawdzałam to tętno córy i miałam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze 💙 ale przyznaje, ze tyle napisaliście, ze ciężko przebrnąć 🤣

Mój lekarz mnie wtedy postraszył. Mimo, że ten u którego robiłam USG powiedział, że jest okej. Potem jeszcze przy kolejnych usg u różnych lekarzy mówiłam o tym, że niby za niskie było, wszyscy zaprzeczali. Mi też się na poczatku wydawało okej, ale zasiał ziarno niepewności i stresu. Zwłaszcza, że cały czas wtedy plamiłam.

reklama
A powiedz mi dostajesz po prostu Skierowanie na takie badania bezpłatne? Za mną 4 poronienia to też bym chętnie przyjęła takie badanie za darmoszke
Tak, dostałam skierowanie. Dużo zależy od lekarza - moja chciała mi pomoc bo teoretycznie dwa poronienia nie są wskazaniem. Ale chyba przy 3 i więcej to większość lekarzy wypisuje ;)
W załączniku jakie niby są wskazania ;)

Załączniki

• 41DF86B8-3523-4A8B-8264-4BAB5DB4FC78.jpeg
    41DF86B8-3523-4A8B-8264-4BAB5DB4FC78.jpeg
    640,3 KB · Wyświetleń: 63
Do góry