reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Jeszcze na domiar złego okazało się, że cały miesiąc brałam źle swoje witaminy. Zamiast dwie tabletki to jedną 🤦🏽‍♀️
Ja biorę prenasol i też 1 tabletkę dziennie pierwszy raz tu na forum przeczytałam, że można przy niektórych po 2 tabletki brać. Pamiętajcie dziewczyny o hiperstymulacji witamin 😃 To też źle wpływa na nasz organizm. Nie zawsze więcej znaczy lepiej 😃

Jak biorę magnez z witaminą b6 to np pilnuje żeby tabletki z witaminami dla kobiet w ciąży nie miały jej w sobie.

Ja biorę prenasol i też 1 tabletkę dziennie pierwszy raz tu na forum przeczytałam, że można przy niektórych po 2 tabletki brać. Pamiętajcie dziewczyny o hiperstymulacji witamin 😃 To też źle wpływa na nasz organizm. Nie zawsze więcej znaczy lepiej 😃

Jak biorę magnez z witaminą b6 to np pilnuje żeby tabletki z witaminami dla kobiet w ciąży nie miały jej w sobie.
Na moich jest napisane jak byk 60 tabletek 30 porcji 🤦🏽‍♀️ ale naprawdę zauważyłam, ze mój umysł w ciąży działa na niższych obrotach. Najbardziej boje się o kwas foliowy, bo w genetycznych mi wyszła mutacja, przez którą gorzej go przyswajam. Ale jutro pójdę sobie na krew zobaczę jak progesteron wygląda dla świetego spokoju. Boję się powtarzać betę, bo już mam w setkach tysiący, wiec chyba to odpuszczę

Cześć, byłam dziś na wizycie. Wszystko ok z USG 7+5 z OM 7+4 tętno 171. Następną wizytę mam dopiero 30 stycznia😵‍💫. Muszę porobić badania. Dalej mam mdłości największe popołudniami😞. Jak się Wy czujecie w 2023 r.?

Załączniki

• IMG20230102114445.jpg
    IMG20230102114445.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
Mam skierowanie na badanie USG prenatalne z Lux Med czy wiecie może czy to badanie tez zawiera test PAPPa i betaHCG czy te dwa badania muszę zrobić na własna rękę?
I te testy PAPPA trzeba zrobić w tym smakom dniu co USG?

Ja tez zastanawiam się nad zrobieniem sobie bety i progesteronu. Na wizycie byłam w czwartek ale to było tylko potwierdzenie, serduszka jeszcze nie było (to była wizyta w klinice leczenia niepłodności). Do lekarki, która ma mi prowadzić ciąże jestem umówiona dopiero na 12-go stycznia, to dużo czasu i boje się czy wszystko będzie do tego czasu ok. Bety dawno nie robiłam, progesteronu w ogole. Myślicie ze warto zrobić?

Cześć, byłam dziś na wizycie. Wszystko ok z USG 7+6 z OM 7+4 tętno 171. Następną wizytę mam dopiero 30 stycznia😵‍💫. Muszę porobić badania. Dalej mam mdłości największe popołudniami😞. Jak się Wy czujecie w 2023 r.?
U mnie tez mdłości rano i wieczorem … dostałam dzisiaj od lekarza xonvea żeby moc jakoś funkcjonować.
9 tydzień u nas :)

reklama
Do góry