reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Będę chodzić do tego lekarza, gdzie chodziłam 8 lat temu z córką. Byłam też wcz u diabetologa, bo w kwietniu robiłam krzywą cukrową na zlecenie ginekologa-endokrynologa i ona (ta gin-Endo) powiedziala, że wyniki są poza normą no ale nie będziemy dawać metforminy. Ten lekarz z kliniki złapał się za głowę i mówi że on jest pewien że trzeba. Ale ze nie miałam czasu na wizytę, no skorzystałam z e-wizyty diabetologa. I rzeczywiście dostałam w listopadzie glucophage 750 x2. W tym samym miesiacu byłam w ciąży. No i wcz poszłam na prawdziwą wizytę do prawdziwego diabetologa zapytać co dalej. Powiedziała że od razu powinnam od wiosny brać. A teraz mam brać cały czas, całą ciążę ten glucophage. I polocard. Biorę też duphaston

reklama
Dziewczyny, a tak zmieniając temat, jakie macie plany na sylwestra?
Ja mam iść z mężem do znajomych, ale No nie chce mi się. Jestem rozrywkową osobą, naprawdę kocham wychodzić z domu, ale teraz naprawdę nie chce mi się okropnie. Nie wiem, jak przetrwam tę noc. Na pewno czuję, że będę mocno niesympatyczna dla innych🫢

Przychodzą do nas znajomi, a ja planuje szarpnąć się co najwyżej na dres 😂😂😂
A Ty jeśli nie masz chęci to po prostu nie idź, nie ma sensu psuć sobie i innym imprezy. Masz prawo siedzieć pod kołdrą

Ja mam iść z mężem do znajomych, ale No nie chce mi się. Jestem rozrywkową osobą, naprawdę kocham wychodzić z domu, ale teraz naprawdę nie chce mi się okropnie. Nie wiem, jak przetrwam tę noc. Na pewno czuję, że będę mocno niesympatyczna dla innych🫢
Ja planuje wypić piccolo truskawkowe, tez idziemy do znajomych i potem odbieram kilka osób z sylwestra, wiec jak już obiecałam to mam motywacje żeby wyjść 😂

U nas też sylwester ze znajomymi, ale oni akurat wiedzą, że jestem w ciąży więc się pewnie nie zdziwią, jak o 22 skończą mi się siły na siedzenie z nimi i będę wolała się położyć 😀 A jest to bardzo prawdopodobny scenariusz.

Cześć!
Obiecałam sobie, że jeśli dziś na usg wszystko będzie dobrze to przywitam się z Wami bez trwogi w sercu. Bez trwogi się jednak nie da, ale przywitać się przywitam 😂😂😂
Dziś na usg widoczny pęcherzyk w macicy z usg przełom 5/6 tc z moich wyliczeń (a jestem w to dobra😂) dziś 5+3.
Jest już pęcherzyk żółtkowy i maleńkie echo zarodka 1,5 mm.
Na następnej wizycie 9.01 oczekujemy już serca jak dzwon 🥰
To moja piąta ciąża, za mną 4 straty.
Biorę encorton, heparyne, acard i dupka.
Witam się z kluską i mam nadzieję zostać tu do samego końca 🤍
Trzymamy mocno kciuki ♥️♥️

L4 w Pue potrafi się pojawić nawet do dwóch dni,żeby to trwało dłużej to się nie spotkałam(nie wliczam weekendów,bo wtedy ten okres się wydłuża).

reklama
Do góry