reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Jejku, u mnie od kilku dni jakaś masakra. Wieczorami rzygam i jestem jednocześnie głodna, ale nie mogę jeść dużo, bo mnie odrzuca. Spać mi się chce cały czas niesamowicie i nie mogę zasypiać w nocy... od wczoraj aplikuje luteine i na razie plamień nie widzę. To taki jedyny plus. Dramat. Jestem wykończona. (Tak się musiałam wyżalić i ponarzekać. Wcale mi to nie pomogło 😅)
Ja się właśnie położyłam,bo mi się chce wymiotować..i jedyne o czym marzę to zasnąć ..a się nie da..bleeee🥴a jak mi się w głowie kręci...😐

reklama
Jak tak dalej pójdzie to zanim urodzę, mąż zdąży wnieść pozew o rozwód 😅 jestem dla niego okropna, czepliwa, zrzędliwa, nic nie robię, wszystko jest na jego głowie, a ja tylko leżę i nawet nie pachnę. Czuję się jakbym walczyła o życie, a on biedny musi to wszystko znosić. Czy to mi kiedykolwiek przejdzie, czy już tak zostanie na zawsze? 🙃

Jejku, u mnie od kilku dni jakaś masakra. Wieczorami rzygam i jestem jednocześnie głodna, ale nie mogę jeść dużo, bo mnie odrzuca. Spać mi się chce cały czas niesamowicie i nie mogę zasypiać w nocy... od wczoraj aplikuje luteine i na razie plamień nie widzę. To taki jedyny plus. Dramat. Jestem wykończona. (Tak się musiałam wyżalić i ponarzekać. Wcale mi to nie pomogło 😅)
Czuje się identycznie 😢 jest jeden wielki dramat 😩😩

Czy wasi ginekolodzy tez was umawiają co 2 tygodnie ? Z jednej strony się cieszę bo od wizyty do wizyty do zobaczenia fasolki bardzo się dłuży zawsze, ale kasy to pójdzie sporo jeśli do końca ciąży będę się z lekarzem co dwa tyg widywać 🤣
W pierwszej ciąży do 9 miesiąca byłam co 3-4 tygodnie, ostatni miesiąc co tydzień.

Ja nie mam w zasadzie żadnych objawów poza brakiem okresu, ale może to dlatego, że dopiero 5 tydzień. W poprzedniej tez jakoś specjalnie nie miałam objawów na tym etapie. Później odrzucało mnie od kawy, chociaż normalnie uwielbiałam. Do tego miała wrażliwe piersi, ale nie bolały jakoś specjalnie, no i byłam głodna i najedzona na raz :D Nie potrafię tego wyjaśnić, ale pewnie chociaż część z Was będzie wiedziała o co chodzi ;)

W pierwszej ciąży do 9 miesiąca byłam co 3-4 tygodnie, ostatni miesiąc co tydzień.

Ja nie mam w zasadzie żadnych objawów poza brakiem okresu, ale może to dlatego, że dopiero 5 tydzień. W poprzedniej tez jakoś specjalnie nie miałam objawów na tym etapie. Później odrzucało mnie od kawy, chociaż normalnie uwielbiałam. Do tego miała wrażliwe piersi, ale nie bolały jakoś specjalnie, no i byłam głodna i najedzona na raz :D Nie potrafię tego wyjaśnić, ale pewnie chociaż część z Was będzie wiedziała o co chodzi ;)
o ja nie potrafiłam tego nazwać, ale dokładnie tak jest głodna i najedzona jednocześnie 😅

To ja chyba mam to samo, że głodna i najedzona.

reklama
Do góry