reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Hej. Przepraszam ze sie od wczoraj nie odzywam. Musialam jakos to odchorowac. I tak sie zastanawiam czy w ogole lekarz widzial cialko zolte ? Zapomnialam zapytac. Pecherzyk jest zwolnienie lekarskie dostalam zaswiadczenke tez narazie bez terminu porodu. No i lekarz powiedzial ze za 2 tygodnie okaze sie czy w ogole jest zarodek. Mnie strasznie dzis boli brzuch i piersi. Przepraszam ze panikuje ze marudze itp. poprostu nie znam sie za bardzo na tym wszytskim. A i z pozoru jestem panikara :(.
Ja po Twoich wpisach byłam pewna, że u Ciebie jeszcze serduszka nie bedzie (porównuje ze swoimi terminami i jesteś tu jedną z "najmlodszych" ).
Rozumiem, że się martwisz, ale przecież narazie nie ma żadnych podstaw!
Lekarz mówiąc o "2tyg. ciąży "na pewno miał na myśli 4tc wg typowego opisu - inaczej sensu to nie ma.
Musisz poczekać ❤ co zrobiłabym na Twoim miejscu? Bete, bo chciałabym widzieć na święta w jakim kierunku to idzie i czy jest już w "tysiacach".
Ja mam jutro wizytę i też staram się być gotowa na każdy scenariusz.

reklama
Ja po Twoich wpisach byłam pewna, że u Ciebie jeszcze serduszka nie bedzie (porównuje ze swoimi terminami i jesteś tu jedną z "najmlodszych" ).
Rozumiem, że się martwisz, ale przecież narazie nie ma żadnych podstaw!
Lekarz mówiąc o "2tyg. ciąży "na pewno miał na myśli 4tc wg typowego opisu - inaczej sensu to nie ma.
Musisz poczekać ❤ co zrobiłabym na Twoim miejscu? Bete, bo chciałabym widzieć na święta w jakim kierunku to idzie i czy jest już w "tysiacach".
Ja mam jutro wizytę i też staram się być gotowa na każdy scenariusz.
u nas z beta wlasnie problem jest teraz a tym bardziej z powtorzeniem po 48 wiec lipa.

test pozytywny wyszedl mi 2 dni przed @. Rozmawialam z małżem i jeszcze 10 grudnia byla opcja ze moglam zajsc. Ale 15 mialam juz dostac kolejna @.
Ok a weź wypisz daty ostatniej @, kiedy uważasz, ze powinna być owu, kiedy wychodzi, że owu faktycznie była i kiedy test wyszedł pozytywny. Zaraz tutaj coś posklejamy z tego

Ok a weź wypisz daty ostatniej @, kiedy uważasz, ze powinna być owu, kiedy wychodzi, że owu faktycznie była i kiedy test wyszedł pozytywny. Zaraz tutaj coś posklejamy z tego
data ostatniej miesiaczki : 15.11.2022
Owu: 30.11/01.12
Kiedy faktycznie Owu podejrzewam ze 10.12.2022.
Pozytywny test : 13.12. 2022

data ostatniej miesiaczki : 15.11.2022
Owu: 30.11/01.12
Kiedy faktycznie Owu podejrzewam ze 10.12.2022.
Pozytywny test : 13.12. 2022
A robiłaś testy też przed 13.12? Po owulacji w bardzo optymistycznej wersji pozytywny test może być najwcześniej po 8 dniach, więc na pewno nie miałaś owulacji 10.12.

A robiłaś testy też przed 13.12? Po owulacji w bardzo optymistycznej wersji pozytywny test może być najwcześniej po 8 dniach, więc na pewno nie miałaś owulacji 10.12.
przed 13 nie robilam testu. 13 wyszedl taki

Załączniki

• d68065f8-7084-4176-9c38-84cfa6fdac29.jpeg
    d68065f8-7084-4176-9c38-84cfa6fdac29.jpeg
    55,1 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Dzień doberek! Wczoraj miała miejsce taka sytuacja…mój sekret poszedł się je.. walić 🤡😆🙈..Przez to, że wczoraj był to nasz ostatni dzień w robocie przed świętami, to pod koniec dnia otworzyli w biurze szampana i nawet bez pytania postawiono mi lampeczkę pełną bąbelków przed fejsem 😆🥲. A że siedziałyśmy akurat w gronie lasek, baby takie są..łatwo się domyślają i od razu wysnuły, że to cionż. Nie udało mi się dotrzymać tajemnicy tak, jak planowałam..do 12 tc 🥸🥹… Jednakże poprosiłam o nie ekscytowanie się na tym etapie (tym bardziej, że znają moją poprzednią historię z poronieniem) i poczekanie z oficjalnym ogłoszeniem tego do przynajmniej końca stycznia 🙈. Alkohol wszystko zepsuł 🤡😅
Też się właśnie dowiedziałam, że najprawdopodobniej cała rodzina męża już wie, bo było bardzo szeroko omawiane, że na ostatnim spotkaniu rodzinnym nie pilam alkoholu xD a taka byłam dumna z siebie, że tak mi to dyskretnie wyszło 😄 @Kreatywnynick też mi lego przychodzi głównie do głowy na prezent.

Gratuluję dobrych wiadomości z dziś i powodzenia na dalszych wizytach dzisiejszych :)

Do góry