reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

data ostatniej miesiaczki : 15.11.2022
Owu: 30.11/01.12
Kiedy faktycznie Owu podejrzewam ze 10.12.2022.
Pozytywny test : 13.12. 2022

Obstawiam z takich szybkich wyliczeń, że owu mogłaś mieć 5.12. To jest według mnie najpóźniejszy możliwy dzień zapłodnienia. Dzięki temu najwcześniej 6 dni później miałaś zagnieżdżenie, czyli 11.12. i najwcześniej 13.12. mógł Ci wyjść test. Kiedy był ostatni stosunek? I czy testy ciążowe robiłaś też w dniach następnych?

reklama
przed 13 nie robilam testu. 13 wyszedl taki

Kiedy zrobiłaś pierwsza betę I czy robiłaś później jeszcze testy np. następnego dnia. Mi ten test wygląda trochę na kreskę fabryczną. Może to przez światło, ale wygląda jakby się wybarwil na szaro, a nie różowo. Wrzucisz zdjęcie następnych testów?

To fajnie Ci, u mnie niestety nie leczy a niweluje niepożądane objawy, gastro miałam że 3 miesiące temu. Wg lekarzy to na tle nerwowym, a ja naprawdę mam zwykłe życie, bez skoków i nerwów, taki typ 😉
mi się z kolei po tej gastroskopii mega pogorszyło. Nie wiem, czy to kwestia jakichś skutków ubocznych czy po prostu tak się zbiegło w czasie, ale zaczął mi strasznie dokuczać brzuch praktycznie po wszystkim co zjadłam. To plus mega stres i schudłam kilkanaście kg. A to z kolei jeszcze bardziej nasiliło dyskomfort w żołądku. Ale bach ciąża i o dziwo czuje się lepiej, zaczęłam normalniej jeść, bez dyskomfortu. Tylko ta zgaga męczy.
A ja jeszcze woreczka żółciowego nie mam, a to tez ma wpływ na refluks😐

Kiedy zrobiłaś pierwsza betę I czy robiłaś później jeszcze testy np. następnego dnia. Mi ten test wygląda trochę na kreskę fabryczną. Może to przez światło, ale wygląda jakby się wybarwil na szaro, a nie różowo. Wrzucisz zdjęcie następnych testów?
to pokolei sa moje testy fabryczne

:)

Załączniki

• d36e22a1-63ba-486a-9132-64730042fcae.jpeg
    d36e22a1-63ba-486a-9132-64730042fcae.jpeg
    116,8 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Do góry