reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
może faktycznie zbadam progesteron, namowilas mnie😜
Lepiej mieć coś wykluczone i być spokojnym niż nie zbadać i się martwić. Ale widzisz ja mam troszkę inne podejście bo dużo się oczytałam. Jeden transfer wlanienie mi się nie udał bo przed miałam 15 a na 3 dzień po miałam niecałe 4. Wiec ja go pilnuje bardzo z moją Panią Doktor ;P Oczywiście to nie priorytet bo są dziewczyny które mają na poziomie 15 całą ciążę i jest wszystko super.

kochana kiedy masz ginekologa ? Jesli to plamienia jasno rozowe bez skrzepow ? To nie ma sie czym martwic a moze rzeczywiscie slaby progesteron ? Ja dzis zrobilam kolejny test i to popoludniu i kreska coraz ciemniejsza :)
Właśnie tak samo czytałam że plamienia bez skrzepów i żywej krwi nie powinny wzbudzać wielkiego niepokoju. ;P

Na takie się w końcu zdecydowałam. :)

Załączniki

• dca547e3-c107-466c-b4fd-b0b6f5761ce3.jpeg
    dca547e3-c107-466c-b4fd-b0b6f5761ce3.jpeg
    69,2 KB · Wyświetleń: 65
Ja po inseminacji też miałam zlecony przez lekarza prawie od razu progesteron, akurat wypadł mi 2-dniowy wyjazd służbowy na który zapomniałam na śmierć zabrać duphastonu 🙈 i po powrocie zaczęłam delikatnie plamić. Przyjęłam podwójną dawkę i potem już normalnie i jak ręką odjął więc jestem przekonana, że u mnie kwestia plamienia mogła być spowodowana spadkiem proga.
Sprawdź, to nie kosztuje jakos dużo, a daje dużo spokoju 😉

Ja po inseminacji też miałam zlecony przez lekarza prawie od razu progesteron, akurat wypadł mi 2-dniowy wyjazd służbowy na który zapomniałam na śmierć zabrać duphastonu 🙈 i po powrocie zaczęłam delikatnie plamić. Przyjęłam podwójną dawkę i potem już normalnie i jak ręką odjął więc jestem przekonana, że u mnie kwestia plamienia mogła być spowodowana spadkiem proga.
Sprawdź, to nie kosztuje jakos dużo, a daje dużo spokoju 😉
Ja jutro jadę zbadać sobie poziom estradiolu, progesteronu, zrobić morfologie i myślę o progesteronie tydzień temu miałam 2888 nie wiem ile teraz powinnam mieć 🥰

Ja już mam 13 dzień plamienia. Można powiedzieć, że już się przyzwyczaiłam.
ja mam takie przerwy po 2-3 dni i znów plamię. Wtf. Bardziej mnie martwi ten dyskomfort/ból przy tym. Już zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakaś nadzerka czy coś. No bo czemu mnie tak „rozpiera” i piecze przy tym?😐

ja mam takie przerwy po 2-3 dni i znów plamię. Wtf. Bardziej mnie martwi ten dyskomfort/ból przy tym. Już zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakaś nadzerka czy coś. No bo czemu mnie tak „rozpiera” i piecze przy tym?😐
Może warto zasięgnąć porady innego lekarza niż tego co prowadzi Ci ciążę ?

reklama
Może warto zasięgnąć porady innego lekarza niż tego co prowadzi Ci ciążę ?
ja już byłam u tylu lekarzy, że chyba mało prawdopodobne, żeby ktoś czegoś nie dopatrzył🤔 ale spróbuje się jutro umówić z compensy, niech sprawdza jeszcze raz dokładnie, czy nie ma nadżerki, infekcji czy czegokolwiek jeszcze k@&wa innego🙄 bo moj gin chyba ma wolne w tym tygodniu, wiec nie mam co przekładać wizytę

Do góry