reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
może faktycznie zbadam progesteron, namowilas mnie😜
Lepiej mieć coś wykluczone i być spokojnym niż nie zbadać i się martwić. Ale widzisz ja mam troszkę inne podejście bo dużo się oczytałam. Jeden transfer wlanienie mi się nie udał bo przed miałam 15 a na 3 dzień po miałam niecałe 4. Wiec ja go pilnuje bardzo z moją Panią Doktor ;P Oczywiście to nie priorytet bo są dziewczyny które mają na poziomie 15 całą ciążę i jest wszystko super.

kochana kiedy masz ginekologa ? Jesli to plamienia jasno rozowe bez skrzepow ? To nie ma sie czym martwic a moze rzeczywiscie slaby progesteron ? Ja dzis zrobilam kolejny test i to popoludniu i kreska coraz ciemniejsza :)
Właśnie tak samo czytałam że plamienia bez skrzepów i żywej krwi nie powinny wzbudzać wielkiego niepokoju. ;P

Na takie się w końcu zdecydowałam. :)

Załączniki

• dca547e3-c107-466c-b4fd-b0b6f5761ce3.jpeg
    dca547e3-c107-466c-b4fd-b0b6f5761ce3.jpeg
    69,2 KB · Wyświetleń: 70
Ja po inseminacji też miałam zlecony przez lekarza prawie od razu progesteron, akurat wypadł mi 2-dniowy wyjazd służbowy na który zapomniałam na śmierć zabrać duphastonu 🙈 i po powrocie zaczęłam delikatnie plamić. Przyjęłam podwójną dawkę i potem już normalnie i jak ręką odjął więc jestem przekonana, że u mnie kwestia plamienia mogła być spowodowana spadkiem proga.
Sprawdź, to nie kosztuje jakos dużo, a daje dużo spokoju 😉

Ja po inseminacji też miałam zlecony przez lekarza prawie od razu progesteron, akurat wypadł mi 2-dniowy wyjazd służbowy na który zapomniałam na śmierć zabrać duphastonu 🙈 i po powrocie zaczęłam delikatnie plamić. Przyjęłam podwójną dawkę i potem już normalnie i jak ręką odjął więc jestem przekonana, że u mnie kwestia plamienia mogła być spowodowana spadkiem proga.
Sprawdź, to nie kosztuje jakos dużo, a daje dużo spokoju 😉
Ja jutro jadę zbadać sobie poziom estradiolu, progesteronu, zrobić morfologie i myślę o progesteronie tydzień temu miałam 2888 nie wiem ile teraz powinnam mieć 🥰

Ja już mam 13 dzień plamienia. Można powiedzieć, że już się przyzwyczaiłam.
ja mam takie przerwy po 2-3 dni i znów plamię. Wtf. Bardziej mnie martwi ten dyskomfort/ból przy tym. Już zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakaś nadzerka czy coś. No bo czemu mnie tak „rozpiera” i piecze przy tym?😐

ja mam takie przerwy po 2-3 dni i znów plamię. Wtf. Bardziej mnie martwi ten dyskomfort/ból przy tym. Już zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakaś nadzerka czy coś. No bo czemu mnie tak „rozpiera” i piecze przy tym?😐
Może warto zasięgnąć porady innego lekarza niż tego co prowadzi Ci ciążę ?

reklama
Może warto zasięgnąć porady innego lekarza niż tego co prowadzi Ci ciążę ?
ja już byłam u tylu lekarzy, że chyba mało prawdopodobne, żeby ktoś czegoś nie dopatrzył🤔 ale spróbuje się jutro umówić z compensy, niech sprawdza jeszcze raz dokładnie, czy nie ma nadżerki, infekcji czy czegokolwiek jeszcze k@&wa innego🙄 bo moj gin chyba ma wolne w tym tygodniu, wiec nie mam co przekładać wizytę

Do góry