reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Byłam wczoraj u lekarza. Generalnie wszystko co na tym etapie ciąży powinno być, to u mnie jest, bo powiększona macica i pogrubione endometrium. Poza tym niestety okazało się, ze mam mięśniaka🙄 plamieniami mam się na razie nie martwić i mam zwiększony duphaston do 3x2. No i mam odpoczywać jak najwiecej😛

reklama
Byłam wczoraj u lekarza. Generalnie wszystko co na tym etapie ciąży powinno być, to u mnie jest, bo powiększona macica i pogrubione endometrium. Poza tym niestety okazało się, ze mam mięśniaka🙄 plamieniami mam się na razie nie martwić i mam zwiększony duphaston do 3x2. No i mam odpoczywać jak najwiecej😛

A betę w końcu robiłaś wczoraj?
Ja jeszcze wczoraj na usg piersi byłam i mam torbielka na prawej piersi. Nic groźnego, ale do obserwacji.

A betę w końcu robiłaś wczoraj?
Ja jeszcze wczoraj na usg piersi byłam i mam torbielka na prawej piersi. Nic groźnego, ale do obserwacji.
nie, nie zrobiłam bety, lekarka powiedziała, że na razie mam sobie darować, a ja już jestem tak wymięta psychicznie, że nawet się ucieszyłam😅 W sobotę będę robić krzywa cukrową, to może wtedy betę zrobię

A u Ciebie jak tam?

ja pierwszą i drugą ciążę zaczynałam od przeziębienia🙈 teraz tez pierwsze co, to kaszel zaczął mnie męczyć, ale na szczęście jest już trochę lepiej.
Tez chciałabym znaleźć sobie coś, co spowoduje zajęcie myśli, ale skoro mi głupie wejście po schodach szkodzi, to niestety muszę siedzieć plackiem🙄 a jak siedzę plackiem, to czas się dłuuuuży
Moja młodsza córka miała urodziny w poniedziałek, ale wybiło jej trochę więcej niż 2 latka😬
Ja w pon zaczęłam piąty tydzień nie było nic widać na usg potwierdził tylko owulacje martwię się trochę ale tak to jest na NFZ ogólnie sprzęt stary około 15 lat ma ja właśnie tez czułam się jak bym była chora a boli was czasami jajnik ?ja wczoraj miałam dostać @ i dziś boli brzuch trochę

A byłaś prywatnie ?ja byłam na NFZ i nic nie powiedział …nawet o powiększonej macicy a beta HCG 846,6 ogólnie powiedział tylko dwa słowa

A byłaś prywatnie ?ja byłam na NFZ i nic nie powiedział …nawet o powiększonej macicy a beta HCG 846,6 ogólnie powiedział tylko dwa słowa
powiększona macice lekarka stwierdziła po badaniu hmm palcami😬 No a pogrubione endo na usg. Byłam prywatnie, tzn z ubezpieczenia grupowego, więc nic nie zapłaciłam. A trafiłam akurat na dr hab n med😁

powiększona macice lekarka stwierdziła po badaniu hmm palcami😬 No a pogrubione endo na usg. Byłam prywatnie, tzn z ubezpieczenia grupowego, więc nic nie zapłaciłam. A trafiłam akurat na dr hab n med😁
A widzisz a ja byłam na NFZ w poradni k brak slow wgl się do mnie nie odzywał na szczęście idę jutro prywatnie

reklama
ja pierwszą i drugą ciążę zaczynałam od przeziębienia🙈 teraz tez pierwsze co, to kaszel zaczął mnie męczyć, ale na szczęście jest już trochę lepiej.
Tez chciałabym znaleźć sobie coś, co spowoduje zajęcie myśli, ale skoro mi głupie wejście po schodach szkodzi, to niestety muszę siedzieć plackiem🙄 a jak siedzę plackiem, to czas się dłuuuuży
Moja młodsza córka miała urodziny w poniedziałek, ale wybiło jej trochę więcej niż 2 latka😬
Najlepszego dla najmłodszej :)

Ja przy ciąży z córka zdrowa byłam jak koń, raz zachorowałam w drugim trymestrze. Ale paradoksalnie chroniła mnie pandemia 🤭

Zdradź mi proszę jak się siedzi plackiem przy dzieciach, ucz mnie Sensei 🙏🏻

Do góry