reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Macie też tak, że czujecie ucisk w podbrzuszu jakby na pęcherz, ale też takie trochę ciągniecie? Czytam, że to powiększająca się macica itp..nacisk na narządy..ale ja schizuję się teraz 🥴

Ja czuję brzuch od kilku dni , wczoraj miałam planowy termin miesiączki i wieczorem była kulminacja bólu dzisiaj dalej się utrzymuje. W czwartek robiłam druga bete przyrost 140%, dzisiaj jadę na trzecią już ostatnia i czekam na wizyte 30.12🙈 zrobiłam sobie jeszve test rano by mieć na pamiątke już taki prawilny z dwoma wyraźnymi II . Wg apki jestem 4+3. Jestem totalnie zielona jeżeli chodzi o pierwszy trymestr co można co nie można macie do polecenia jakieś konta na Instagramie lub podcasty?

Ja czuję brzuch od kilku dni , wczoraj miałam planowy termin miesiączki i wieczorem była kulminacja bólu dzisiaj dalej się utrzymuje. W czwartek robiłam druga bete przyrost 140%, dzisiaj jadę na trzecią już ostatnia i czekam na wizyte 30.12🙈 zrobiłam sobie jeszve test rano by mieć na pamiątke już taki prawilny z dwoma wyraźnymi II . Wg apki jestem 4+3. Jestem totalnie zielona jeżeli chodzi o pierwszy trymestr co można co nie można macie do polecenia jakieś konta na Instagramie lub podcasty?
i mialas prawilna mocno kreske ? Ja dzis 4 tydzien i 4 dzien.

U mnie pierwsze takie fajne dwie kreski wyszły na początku 6 tygodnia. Też zrobiłam po prostu na pamiątkę.
Właśnie też już kupiłam na Wigilię rodzinie niespodzianki, takie serduszka z drewna na których jest napisane, że będą dziadkami a dla szwagierki, że jest nowina powiększy nam się rodzina :) Fajna sprawa, bo są w formie bombek na choinkę, więc zostaną na pamiątkę na dłużej :)

Wróciłam właśnie z następnej bety, mam nadzieję że po południu będzie dobry wynik... Martwię się trochę, bo serio w ogóle nie mam żadnych objawów.. Ale no beta z czwartku była 2900 więc myślę że powinno być dobrze..
powtarzam to do znudzenia tutaj, ale pamiętaj, że przy takich wynikach wysokich beta już nie rośnie tak pięknie😁

Macie też tak, że czujecie ucisk w podbrzuszu jakby na pęcherz, ale też takie trochę ciągniecie? Czytam, że to powiększająca się macica itp..nacisk na narządy..ale ja schizuję się teraz 🥴
ja cały czas czuje ucisk na pęcherz i odnoszę wrażenie, ze u mnie to ciagle jakaś infekcja intymna czy coś🙄

ja cały czas czuje ucisk na pęcherz i odnoszę wrażenie, ze u mnie to ciagle jakaś infekcja intymna czy coś🙄
Ja polezlalam i u mnie ciut ucichło..chyba się przeciazylam ostatnio,byle do wtorku..a później-jak wtorek wszystkiego nie przekresli- jakoś wytrwać jeszcze miesiąc do tego 12 tygodnia..
My na pewno nie powiemy w święta,powiemy najpóźniej jak się da..wybaczcie,bo nie pamiętam która z Was to napisała,ale u mnie właśnie jest tak,że jak poroniłam to miałam wrażenie że większego wsparcia potrzebowali wszyscy dookoła..więc serio..jak dotrwamy,to ja powiem w marcu..😏

reklama
Ja polezlalam i u mnie ciut ucichło..chyba się przeciazylam ostatnio,byle do wtorku..a później jakoś wytrwać jeszcze miesiąc do tego 12 tygodnia..
My na pewno nie powiemy w święta,powiemy najpóźniej jak się da..wybaczcie,bo nie pamiętam która z Was to napisała,ale u mnie właśnie jest tak,że jak poroniłam to miałam wrażenie że większego wsparcia potrzebowali wszyscy dookoła..więc serio..jak dotrwamy,to ja powiem w marcu..😏
ja właśnie mamie powiedziałam, że póki mam przerwę w plamieniu to lecę dziś na zakupy, bo jak zacznę plamić znów (a czuje już w kościach, ze dziś zacznę) to znów będę się bać ruszyć. A dowiedziałam się wczoraj wieczorem, ze jednak moj mąż zaszczyci nas jutro swoją obecnością i będzie do świąt, więc wypadałoby poudawać chociaż, ze jakieś przygotowania do wigilii są w toku

Do góry